Allegri nagyobb szerepet kaphat januártól

allegri_3.jpgA Sky Sport Italia értesülései szerint a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri a teljes igazgatótanács lemondását követően az eddiginél jóval nagyobb szerepet kaphat majd a klub új vezetőségétől, ezen belül pedig Gianluca Ferrero elnöktől és az Exor fejétől, John Elkanntól is, mellyel a tréner olyan pozícióba emelkedhet, amit annak idején például Sir Alex Ferguson töltött be a Manchester Unitednél. 

A lap szerint az információ magától Elkanntól érkezett, aki szeretné, ha a mester a jövőben a sportterület irányítójává válna Federico Cherubinivel egyetemben, ez pedig a gyakorlatban nagyobb hatalmat, s több beleszólási lehetőséget fog biztosítani Allegri számára. Giovanni Albanese mindeközben arról írt, hogy a klub továbbra sem adta fel az arra vonatkozó reményeket, hogy Alessandro Del Piero alelnökként térjen vissza az olasz rekordbajnokhoz, s az új vezetőség január 18-i kijelöléséig az illetékesek mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az egykori támadót meggyőzzék a szerepvállalásról. 

A Sky Sport Italia mindeközben arról értesült, hogy Allegri első igazolása januárban az AS Roma keretéből kirakott Rick Karsdorp lehet majd, akiért a Farkasok nagyjából 10 millió eurót szeretne kapni. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Öreg Hölgy nyitott volna-e a fent jelzett összeg kifizetésére, mivel a mester úgy véli, hogy Juan Cuadrado pótlását nem egy tapasztaltabb futballistával, hanem a jövő embereivel kellene megoldani. 

Albanese ennek nyomán leszögezte, hogy a Bianconeri első számú jelöltje a jobbhátvéd-posztra a Real Vallaloid mindössze tizennyolc esztendős tehetsége, Iván Fresneda lehet, aki Allegri, valamint Cherubini nagyrabecsülését és bizalmát is kivívta magának a szezon eddigi részében mutatott teljesítményével, a vezetők pedig úgy vélik, hogy a spanyol hosszú évekig az együttes alapembere maradhatna beválásának esetén. 

Az újságíró mindeközben arról is beszélt, hogy a Juve a télen mindenképpen szeretné kölcsönadni az eddig rendkívül kevés lehetőséget kapó Daniele Ruganit, akiért egyelőre a Salernitana mutat komolyabb érdeklődést, miközben a klubnál elkezdték felmérni a tehetségesebb olasz kapusok helyzetét is, hiszen mint ismert, Wojciech Szczęsny szerződése 2024-ben lejár, ami miatt Guglielmo Vicario és Marco Carnesecchi is célkeresztbe került a torinóiaknál.