Kiwiort is kiszemelte a Juve

jakub_kiwior.jpgMint ismert, a Juventus mindenképpen szeretné rövid időn belül megerősíteni a keret védelmét, ezért pedig számos futballistát szemelt ki, akik közül többen az olasz bajnokságban futballoznak. A szélsővédő-posztok mellett az együttes a jelek szerint nem feledkezett meg a hátsó alakzat közepéről sem, ugyanis Gianluca Di Marzio hírei alapján az Öreg Hölgy szemet vetett a Spezia lengyel tehetségére, Jakub Kiwiorra. 

A transzferguru arról értekezett, hogy a huszonkét esztendős, 6 millió euróra taksált, az idei szezonban pedig 15 bajnoki-, 2 Coppa Italia-, illetve a lengyel válogatott szerelésében 4 Nemzetek Ligája-, és 2 vb-meccsen pályára lépő középhátvédet a torinóiak mellett az AC Milan is figyeli, azonban a Zebrákkal szemben ők csak nyáron tennének komolyabb lépéseket szerződtetéséért. 

Di Marzio kijelentése alapján a Juventus akár már télen is leigazolná Kiwiort, mivel a lengyel bekk nagyszerűen illeszkedne a Max Allegri által alkalmazott háromfős védelembe, azonban a fekete-fehérek mindeddig nem tettek ajánlatot a Luca Gotti által irányított Speziának, mely klub azonban korántsem biztos, hogy elengedné télen egyik legfontosabb játékosát. 

Fabrizio Romano szerint a Spezia legalább 15-20 millió eurót szeretne kapni a Juve által egyébként már 2018 óta figyelt Kiwiorért, ugyanis az együttesnél tudják, hogy a lengyel iránt több Serie A-klub is érdeklődik, az emiatt kínálkozó pénzszerzési lehetőséget pedig nem is akarják kihasználatlanul hagyni. 

Romano úgy tudja, hogy a klubnál abban reménykednek, hogy legalább júniusig képesek lesznek megtartani a labdarúgót, mivel a sportszakmai szempontok mellett ez anyagilag is jóval előnyösebb lenne nekik. A szakértő emellett arra is kitért, hogy az angol West Ham United már tavaly nyáron is szerette volna magához csábítani Kiwiort, a Spezia ekkor viszont még érinthetetlennek tartotta a játékost, s nem engedte el a Kalapácsosok kötelékébe.