Kean bátyja: "Moise nagyon boldog a Juventusnál"

moise_kean_vs_lazio.jpgMoise Kean bátyja, Giovanni Kean a napokban hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben testvére jó formájáról értekezve szót ejtett a múlt néhány történéséről is, kijelentve, hogy Maurizio Sarri annak idején egyáltalán nem tartott igényt a november folyamán három bajnoki találatot is szerző centerre, aki a tavalyi szezon végén is a Bianconeritől való távozását fontolgatta a neki jutó kevés játéklehetőség miatt. 

"Moisét gyakorlatilag én neveltem fel, ezért pedig senki sem ismeri őt nálam jobban. Nagyon közel állunk egymáshoz, még akkor is, ha fizikailag nem lehetek mellette, ugyanis Campania tartományban játszom. Ennek ellenére minden egyes nap beszélünk egymással, s minden meccset követően is felhívjuk a másikat. Az elmúlt időszak hatalmas megkönnyebbülést hozott számomra, hiszen a tavalyi évet követően, mely Moise karrierjének legnehezebb idénye volt, fivérem végre ismét jól teljesít. Egy csatár esetében persze normális, ha néha több, néha pedig kevesebb gólt szerez, ám az egyáltalán nem mindegy, hogy olyan emberek vesznek-e körbe, akik az egyik percben még felmagasztalnak, a másikban pedig már a földre taszítanak" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"Biztos voltam benne, hogy testvérem ki fog kászálódni ebből a nehéz helyezőből, elvégre rendkívül erős jelleme van. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ő csupán egy 2000-es születésű, huszonkét éves srác, aki csak azért van ilyen sok ideje a futballpályán, mert képességei miatt már tizenhét esztendős korában bemutatkozhatott a profik között. Ha Moise érzi a bizalmat, nagyszerű dolgokra képes, s minden kritikára komoly teljesítménnyel tud felelni. 

Mikor egy futballistának rosszabbul megy, az a legfontosabb, hogy felismerje gyengeségeit, mivel ez elvezet a helyzet megoldásához is. Fivérem emiatt elsősorban mentális szempontból szeretett volna megerősödni, annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjon koncentrálni, s hogy jobban kezelje a rá nehezedő nyomást is. Ezen felül persze testsúlyára is nagy hangsúlyt fektetett: rájött, hogy az egészséges életmód lehetővé teszi, hogy minden tekintetben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket, ennek következtében pedig eljutott potenciáljának nagyjából 70%-ra, tehát még bőven van hová fejlődnie. 

Nyáron egy másik Moise Kean jelent meg a Juventus edzőtáborában. Max Allegri volt az első, aki észrevette a nagy fejlődést, melyen testvérem keresztülment, s azt, hogy a felkészülési időszakban teljesen más hozzáállást képviselve érkezett meg a Continassára, mint ami korábban jellemezte őt. Ezen felül az is szembetűnő volt, hogy Moise jelentős izomtömeget épített magára a szünet ideje alatt, bár arra, hogy a fejlődés a pályán is megmutatkozzon, kellett várni egy kicsit, mellyel természetesen a mester is tisztában volt, s nagy türelemmel viseltetett Moise iránt. 

Testvérem nagyon csalódott volt, mikor megtudta, hogy Maurizio Sarri nem számol vele, főleg azért, mert korábban úgy érezte, hogy a klub őszintén bízik benne és képességeiben. Annak ellenére, hogy kiemelkedő idénye volt Allegri utolsó évében, mégsem szerepelt Sarri terveiben, így pedig a Juventusnak megoldást kellett találnia a problémára. Nagy öröm, hogy a bajnokság őszi szakaszának utolsó fordulójában Moise éppen a Lazio ellen, Maurizio szeme láttára szerzett duplát a Bianconeri szerelésében. Fivérem nagyon boldog volt, mikor tavaly nyáron visszatérhetett az Öreg Hölgyhöz, mivel egy nagy klubnál kötött ki, annak a mesternek a kezei alatt, akinek irányítása mellett annak idején berobbanhatott, miközben az a sportigazgató is az együttesnél volt, aki az utánpótlásban töltött ideje alatt végigkísérte feljutását az első csapathoz. Ha visszahívnak egy korábbi állomáshelyedre, az azt jelenti, hogy hisznek benned, ez pedig Moise számára mindennél fontosabb. 

A nyáron felröppenő, távozásáról szóló pletykák nem igazán érdekelték Moisét, mivel augusztus végén minden játékosról keringenek efféle híresztelések. Természetesen az elmúlt hónapok során néhányszor azt mondta nekem, hogy elege van az egészből, s hogy el akarja hagyni a Juvét, azonban ezek csak pillanatnyi kirohanások voltak, amiket az idézett elő, hogy egy időben nem kapott elegendő játéklehetőséget. Testvérem valójában soha nem állt közel a távozáshoz, s ez nem is állt szándékában a múltban, ahogy a jelenben sem: Moise a csúcson érzi magát a Zebrák kötelékében, emellett pedig valóban otthon érzi magát a fekete-fehéreknél. 

Moise nagyon boldog, többek között azért, mert a torinóiak mostani keretében számos fiatal kapott helyet, akik közül többen igen közel állnak hozzá. Az elmúlt hetekben leginkább Samuel Iling-Juniorról beszélt nekem, akinek berobbanása valósággal lenyűgözte őt, azonban mellette Nicolò Fagioliról is nagyon elismerően szokott szólni, akit általában fantasztikus tehetségként jellemez. Úgy vélem, hogy fivérem nagyon jó útra lépett az elmúlt hónapokban, s bár karakterisztikájából adódóan ördög és angyal is tud lenni, az utóbbi időben szerencsére inkább angyali oldala dominál, ami nagyon jót tesz produkciójának, s lelkivilágának is, ez pedig engem is hatalmas örömmel tölt el" – összegzett Giovanni Kean.