Bernardeschi: "Szeretném, ha Fagioli regista lenne"

bernardeschi_toronto.pngA Juventus egykori támadója, Federico Bernardeschi a minap hosszabb nyilatkozatott tett az olasz médiának, ennek keretében pedig kifejtette álláspontját az Azzurri világbajnokságról való lemaradásáról, illetve a Bianconeri idényéről is, szót ejtve a Scudettóért folyó versenyről, nem megfeledkezve Adrien Rabiot és Nicolò Fagioli egyre javuló teljesítményéről sem. 

"Fáj, hogy Olaszország nem lehet ott a világbajnokságon, mivel úgy vélem, hogy az Eb-siker miatt alanyi jogon érdemeltük volna meg a kijutást: a különböző kontinensviadalok győzteseinek megítélésem szerint automatikusan ki kellene jutniuk a tornára. Gondoljunk csak bele: én magam Európa-bajnok vagyok, s mégsem játszottam egyetlen vb-n sem, ami teljesen abszurd" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Adrien Rabiot teljesítménye egyáltalán nem lepett meg, hiszen sokszor láttam a franciát az edzéseken, emiatt pedig sosem voltak kétségek bennem képességeit illetően. Nagyon örülök annak, hogy Adrien ilyen jó formában van, mivel ha valaki, én biztosan tudom, hogy mit érzel, ha igaztalanul kritizálnak, produkciója pedig remek válasz ezekre a véleményekre. A Juventusnak már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna hosszabbítania szerződését, hiszen nem sok 180 cm magas játékost találni olyan kvalitásokkal, amilyenekkel ő rendelkezik. 

A Bianconeri szezonjában a BL-kiesés jelentette a mélypontot, azonban úgy vélem, hogy a rossz időszaknak vége, a csapat pedig innentől fogva csak felfelé fog haladni. Meggyőződésem, hogy az Öreg Hölgy még mindig versenyben van a Scudettóért, elvégre a bennük rejlő potenciált tekintve sokkal jobb kerettel bírnak, mint a Napoli, akik ettől függetlenül persze őrülten jó idényt futnak, köszönhetően az olyan futballistáknak, mint Kvaratskhelia. 

Úgy gondolom, hogy jelenleg a grúz a legjobb játékos a Serie A-ban, mivel évek óta nem láttam a ligában ennyire sokoldalú labdarúgót: a szélső gyors, kiváló erőnléti állapotban van, intelligens, valamint markáns személyiséggel rendelkezik, ami miatt a déliek szinte biztosan nehezen fogják tudni megtartani őt a nyáron. Az elmúlt összecsapásokon mindenesetre ismét a régi, jól megszokott Juvét véltem felfedezni, mely hátul sziklaszilárd, elöl pedig egyszerűen túl sok minőségi futballistája van ahhoz, hogy ne tudjon ne betalálni. Ha januárban a sérültek visszatérnek, nagyon kemény dió lesz megállítani őket. 

Remélem, hogy Federico Chiesa visszatalál régi formájához azok után, amiken keresztülment, azonban nem szabad kapkodnia a visszatéréssel. Fedének most higgadtnak és türelmesnek kell maradnia, mivel a Juventusnak hatalmas szüksége van rá: az évad első felében egyértelműen érződött az olasz hiánya. Nicolò Fagiolival kapcsolatban mindig is bizakodó voltam, hiszen éveken keresztül figyelhettem fejlődését, mikor pedig már rendszeresen az első csapattal edzhetett, meggyőződhettem róla, hogy mennyit is ér valójában. Nicolò remekül lát a pályán, s igen labdabiztos is, ami miatt nagyon szeretném, ha előbb-utóbb végre regista válna belőle. 

Max Allegri a szezon elején nem igazán tudta átadni az általa képviselt értékeket az együttesnek, azonban egy idő után ismét kezébe vette a gyeplőt, karizmája és tapasztalata révén pedig sikerült visszavezetnie az Öreg Hölgyet a helyes útra. Az eddigiek alapján elvárom, hogy a csapat az Európa-ligában is jól szerepeljen, ugyanis most muszáj megragadniuk a sorozat által jelentett lehetőséget: a trófea az trófea, attól függetlenül, hogy milyen sorozatról beszélünk" – összegzett Bernardeschi.