Chiellini: "Danilo mindig is vezéregyéniség volt"

chiellini.jpgA Juventus legendája és egykori csapatkapitánya, a Los Angeles FC-vel nemrég MLS-nagydöntőt nyerő Giorgio Chiellini a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, kijelentve, hogy a Bianconeri véleménye szerint végre visszatalált a helyes útra a világbajnoki szünet előtt, a kisebb leállás pedig akár segítheti is majd a csapatot céljainak elérésében, ezen felül pedig szót ejtett a brazil válogatott Öreg Hölgyben játszó védőiről, egyebek mellett az ő 3-as mezszámát megöröklő Gleison Bremerről is. 

"Az elmúlt hónapban újra felfedeztem a Juventusnál az eddig hiányzó csapategységet, ezen felül pedig a technikai értékek is kidomborodtak, köszönhetően a játékosok által mutatott elhivatottságnak. Biztos voltam benne, hogy ez előbb-utóbb be fog következni, mivel ezek a pozitívumok mindig is megvoltak a Bianconeriben, s voltaképpen igazam is lett, mivel annak ellenére, hogy a Juve még most sem a legkiemelkedőbb alakulat Olaszországban, egyértelműen előrébb tartanak, s kétségkívül jobbak, mint a szezon elején" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"Örülök a Zebrák által elért győzelmeknek, valamint a harmadik helynek, s úgy gondolom, hogy a mostani szünet jót fog tenni az együttesnek, hiszen a keret az elmúlt hetekben nagyon keményen dolgozott, most pedig a srácok megkapják a lehetőséget arra, hogy pihenjenek egy kicsit. Azok, akik nem utaztak el Katarba, visszanyerhetnek némi energiát, s újult erővel készülhetnek a folytatásra. Majd meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég januártól fogva, mivel annak ellenére, hogy mindenki ezzel a kérdéssel foglalkozik, valójában senki sem tudja, hogy a világtorna milyen hatással bír majd a szezon további részére nézve. 

Egy világbajnokság általában nagyon kimeríti az embert, s kiszívja belőled mind a szellemi, mind pedig a fizikai energiát. Minden egyes alkalommal, mikor egy nagy tornán szerepeltem, teljes kimerültséggel kellett hazautaznom, attól függetlenül, hogy az adott megmérettetés jól, vagy éppen rosszul sikerült-e. A nemzeti csapat mezét viselni természetesen hatalmas büszkeséget jelent egy labdarúgónak, ám az, hogy egy teljes hónapon át kell képviselned egy egész országot, nagy felelősséget is helyez a vállaidra. Nem tartom helyesnek, hogy a Premier League már a vb után egy héttel újra fog indulni, ráadásul a jól megszokott, őrült tempóban, s éppen ezért nagyon jó döntésnek vélem, hogy a Lega Serie A biztosít egy kis pihenőidőt a Katarból hazatérő játékosok miatt. 

Alex Sandro, Danilo, illetve a Juventusnál a korábban általam viselt hármas mezt megöröklő Bremer hatalmas értékei a brazil válogatottnak. Büszke vagyok rá, hogy most Gleison viseli egykori szerelésemet a torinóiaknál, mivel már ellenfélként is szembetűnő volt, hogy a dél-amerikai milyen kirobbanó erővel rendelkezik, miközben egyébként egy rendkívül lelkiismeretes és szerény srácot ismerhettem meg személyében. Mielőtt a fekete-fehérekhez igazolt volna, Bremer felhívott, s megkérdezte tőlem, hogy megkaphatja-e a hármas számot, én pedig azonnal rávágtam, hogy nagyon boldog lennék, ha az egykor az én nevemmel fémjelezett mez egy olyan védőhöz kerülne, mint amilyen ő. 

Az, hogy Danilo igazi vezéregyéniséggé lépett elő az együttesen belül, a legkevésbé sem lepett meg, mivel a játékos képességei már számos alkalommal nyűgöztek le az évek során. Azt korábban is tudtam, hogy a brazil jól teljesít szélső-, valamint középhátvédként, azonban Danilo a kapusposztot kivéve szinte mindenhol bevethető, amit nem gondoltam volna róla. Ezen felül mindenképpen ki kell térnem személyiségére is, elvégre egy nagyon megnyerő és intelligens srácról beszélünk, ami most is lehetővé teszi számára, hogy másokra is átragassza remek mentalitását, s hogy e tekintetben is stabil ponttá váljon a csapaton belül" – összegzett Chiellini.