Az Öreg Hölgy kiértékelni Yunus Musah profilját

yunus_musah.jpgA megbízhatónak számító spanyol újságíró, Matteo Moretto a napokban arról írt, hogy a Juventus vezetősége elkezdte a Valencia fiatal amerikai középpályásának, Yunus Musah-nak kiértékelését, azonban a szakember szerint a torinóiak mellett az Inter és a Milan is figyelemmel kísérik a mindössze tizenkilenc esztendős amerikait, aki a most kezdődő világbajnokságon még tovább növelheti majd 20 millió eurós piaci értékét. 

Moretto szerint a mostani idényben egyértelműen a spanyol klub alapemberévé váló középső középpályás, aki eddig 11 meccsen 2 gólpasszt osztott ki a La Ligában, nem véletlenül váltotta ki a két milánói együttes érdeklődését, ugyanakkor a legnagyobb hangsúlyt kétségkívül az Öreg Hölgy fekteti a labdarúgóra, akik már tavaly nyáron is figyelték az annak idején az Arsenal utánpótlásában is megforduló ifjú reménységet. 

A szakember kijelentéseinek alapján a Bianconeri hasonló taktikát szeretne választani Musah esetében, mint amilyet tavaly a PSG-hez igazoló Carlos Solerrel kapcsolatban követett, akit a szezon során szinte végig tanulmányoztak, ezt követően pedig konkrét találkozókat is tartottak ügynökével, annak ellenére, hogy végül nem szerződtették a spanyolt. 

A Valencia mindazonáltal tudja, hogy egyre több klub érdeklődik a játékos iránt, hiszen az Inter nemrég konkrét ajánlatot tett a klubnak, megkérdezve, hogy elengednék-e a futballistát idén januárban. Bár ezt a spanyolok szinte azonnal visszautasították, felkészültek arra, hogy nyáron újabb együttesek érdeklődhetnek majd Musah iránt. A Denevérek nemrég 2026-ig hosszabbítottak az amerikaival, miközben szerződésébe beletettek egy 100 millió euró értékű kivásárlási záradékot, hogy akkor se veszítsék el az irányírtást, ha egy gárda nagyon csábító ajánlatot tenne a középpályásnak. 

Musah mindenesetre jól érzi magát jelenlegi alakulatánál, környezete pedig ezt figyelemben tartva építi jövőjét, ugyanakkor ezzel párhuzamban úgy gondolják, hogy a továbbiak szempontjából Olaszország és a Serie A feküdne a legjobban a futballistának, elsősorban az iránta érdeklődő gárdák, valamint a BL-szereplés lehetősége miatt. Moretto végezetül leszögezte, hogy az ügynökök egyelőre jobbnak látják, ha a reménység a Valenciánál marad, s majd csak ezt követően gondolkodnak el a folytatással kapcsolatos kérdéseken.