A Juventus megvásárolja Keant

kean_juve_2022.jpgA Raiola-ügynökség számos ismert játékost, egyebek mellett Paul Pogbát is képviselő embere, Rafaela Pimenta a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül több más futballista helyzete mellett a Juventus támadójáról, Moise Keanről is szót ejtett, kijelentve, hogy a center várhatóan még hosszú évekig fontos alapembere lesz a torinóiaknak. 

"Tisztában vagyok azzal, hogy Moise az utóbbi időben diétázott, s nagyon keményen edzett, azonban jó teljesítményének nem ez az elsődleges oka, hanem az, hogy a körülötte álló emberek mindvégig kitartottak mellette és támogatták őt, ami ahhoz vezetett, hogy sikerrel kijött a gödörből, ahová az előző szezon végén került. Biztos vagyok benne, hogy Kean hosszú ideig fontos labdarúgója lesz a Juventusnak" – jelentette ki Pimenta a La Gazzetta dello Sport számára. 

A megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano ennek nyomán szinte azonnal leszögezte, hogy a Bianconeri az idény végén, azaz 2023 nyarán várhatóan véglegesíti majd Kean kölcsönszerződését, melynek alapján a klub nagyjából 28 millió eurót fog fizetni az Evertonnak a jelenleg évadban eddig 18 meccsen 5 találatot jegyző játékosért, mely összeg bizonyos célok elérésének esetén további 3 millió euróval emelkedhet majd. 

Giovanni Albanese mindeközben arról értekezett, hogy a folyamatban lévő idényben mindössze 3 mérkőzésen pályára lépő, s a Bonucci-Bremer-Danilo-Gatti négyes mögött csupán ötödik opciónak számító középhátvéd, Daniele Rugani a téli mercato során hosszas huzavonát követően végre elhagyhatja az Öreg Hölgyet, ennek előmozdításáért pedig a Juventus már most megtette a szükséges lépéseket, mivel az illetékesek nagy erőkkel keresik a lehetséges célállomásokat. 

A La Gazzetta dello Sport szerint azonban nem Rugani lehet az egyetlen téli távozó, ugyanis Fabio Miretti és Nicolò Fagioli szerepének megnövekedésével Weston McKennie helye is kérdésessé vált a torinóiaknál. A lap úgy tudja, hogy a transzferre elméletben Max Allegri is áldását adta, aki az olasz fiatalok mellett elsősorban Paul Pogbára szeretne majd építeni, ebből kifolyólag pedig McKennie-hez egy jó ajánlat esetén nem is ragaszkodnának a Zebrák, miközben maga a labdarúgó is szívesen kipróbálná magát egy más ligában, elsősorban a Premier League-ben.