Villáminterjú Fagiolival és Mirettivel

fagioli_miretti.pngMint ismert, az olasz nemzeti együttes lemaradt a hétvégén elkezdődő katari világbajnokságról, azonban a klubfutballban beálló szünetet kihasználva Roberto Mancini szövetségi kapitány két, Albánia, illetve Ausztria ellen lejátszandó barátságos meccs erejéig mégis összehívta keretét, melyben ezúttal a Juventus két fiatal olasz középpályása, Nicolò Fagioli, valamint Fabio Miretti is helyet kapott, akik már nyilatkoztak is a válogatott edzőtáborából egy kettős villáminterjú keretein belül, amit a szövetség közösségi médiás szakemberei készítettek velük. 

Mit éreztél, mikor meghívót kaptál a válogatottba? 

Fagioli: "Őszintén szólva először nem is vettem észre, hogy meghívót kaptam a válogatott keretébe, mivel éppen aludtam. Aznap éppen a Verona otthonában játszottunk, s nagyon fáradt voltam, ám mikor a telefonomat elözönlötték az üzenetek, kénytelen voltam felkelni, s nagy örömömre tapasztaltam, hogy Roberto Mancini engem is behívott a nemzeti csapathoz, mivel e nekem, illetve családom számára is hatalmas boldogságot és elégtételt jelent."

Miretti: "Mikor megkaptam a meghívót, éppen otthon tartózkodtam. Én sem számítottam arra, hogy Mancini mester beválogat a keretbe, azonban annak kihirdetését követően egyből rengeteg üzenetet kaptam, ami nagyon jó érzésekkel töltött el. Úgy vélem, hogy ez az első lehetőség az Azzurritól, amit valóban teljesítményemnek köszönhetően érdemeltem ki, ezért pedig csodálatos meglepetést és ajándékot jelentett számomra."

Ki a legnagyobb példaképed? 

Fagioli: "Legnagyobb példaképem Alessandro Del Piero, akinek a 2006-os, Németország elleni világbajnoki elődöntőben szerzett találata örökre az emlékezetembe égett. Gyermekkorom óta ő az elsődleges idolom, s hatalmas megtiszteltetés, hogy néhányszor már volt alkalmam személyesen is beszélni vele, még akkor is, ha ezen esetekben csak játékomhoz, vagy góljaimhoz gratulált nekem."

Miretti: "Claudio Marchisio, mivel karrierem íve eddig nagyon hasonlít az ő pályafutásához, s mindig is őt tartottam egyik legfőbb referenciapontomnak. A Golden Boy-gálán ő adhatta át nekem a legjobb fiatal olasz játékosnak járó díjat, ami hatalmas megtiszteltetést jelentett nekem."

Milyen sportágakat követsz a labdarúgáson kívül? 

Fagioli: "Elsősorban a teniszt, azon belül is a Wimbledont. Gyermekkorom óta kedvelem ezt a sportágat, s szeretem játszani, valamint nézni is, amit elsősorban nagyapám szenvedélyének köszönhetek, kedvenc sportolóm pedig Rafael Nadal. A padelhez ezzel szemben nem sok közöm van."

Miretti: "A kosárlabdát, azon belül is az NBA-t. Alapvetően nincs sok lehetőségem kosarazni, azonban nézem és követem is a sportágat, mivel rendkívül látványos meccseket tartogat az érdeklődők számára. A kedvenc csapatom a Golden State Warriors."

Ha lehetőséged lenne eljutni egy VIP-szobába egy különleges eseményen, kivel futnál ott össze? 

Fagioli: "Fedezzel, mivel mindig is nagyon kedveltem őt, rapperként és énekesként egyaránt, hiszen véleményem szerint nagyszerű személyiséggel rendelkezik."

Miretti: "Michael Jordannel, akit egyedülálló személyiségnek tartok. Az elmúlt években többször is megnéztem a róla készült sorozatot a Netflixen, mely egyből a kedvencem lett, emiatt pedig egy valóra vált álom lenne némi időt tölteni vele."

Mi a kedvenc sorozatod? 

Fagioli: "A nagy pénzrablás, ahonnan a Professzor karakterét szeretem a legjobban, még akkor is, ha a való életben egyáltalán nem vagyok olyan, mint ő. Esetleg a pályán, de ezt nem az én dolgom megítélni."

Miretti: "A Peaky Blinders, ahonnan Tommy Shelby a kedvenc karakterem."

Ki a kedvenc szuperhősöd? 

Fagioli: "Pókember, mivel egyedül a róla szóló filmeket láttam a moziban."

Miretti: "Batman."

Kik azok a játékosok, akik a legjobban inspirálnak? 

Fagioli: "Del Piero és Paulo Dybala, mivel én szurkolóként és játékosként is az ösztönös tehetségekre nézek fel leginkább."

Miretti: "Gyermekkoromban Pavel Nedvěd volt a legfőbb példaképem, mivel nagyon szerettem nézni a játékát, azonban játékstílusom változása miatt jelenleg már Kevin De Bruyne az elsődleges referenciapontom."

Mit tartasz a legjobb tulajdonságodnak? 

Fagioli: "Szeretek kisebb-nagyobb ajándékokat, személyes jellegű apróságokat adni másoknak, s boldoggá tenni a szeretteimet."

Miretti: "Önzetlen és makacs vagyok, mely jellemvonások az adott helyzettől függően kerülnek felszínre. A két szélsőség között szükség van az egyensúlyra, mivel egyik tulajdonság sem uralkodhat rám túlzottan, ám nem is lehet túlságosan alacsony szinten."

Mit tartasz a melletted ülő srác erényeinek és hibáinak? 

Fagioli: "Még csak viszonylag kevés ideje ismerjük egymást Fabióval, ami miatt nem tudnék negatív tulajdonságokat mondani róla, ahogy természetesen ő sem ismeri az én hibáimat."

Miretti: "Ehhez még nem ismerjük egymás eléggé Nicolòval."

Mi a kedvenc zenei stílusod? 

Fagioli: "A reggaeton, és persze Fedez számait is nagyon kedvelem."

Miretti: "A rap. Kedvenc énekesem nincsen, mivel javarészt mindenkit hallgatok, aki a műfajban mozog."

Milyen szerepkörben érzed otthonosan magad? 

Fagioli: "Ez egyelőre még számomra is hatalmas kérdést jelent, mivel eleinte trequartista voltam, mestereim viszont fokozatosan egyre hátrébb helyeztek alapvető tulajdonságaim miatt, én pedig minden eddigi pozíciómban jól éreztem magam."

Miretti: "Öt, vagy hét éves koromtól fogva több pozícióban is megfordultam, bár ekkor még elsősorban alkalmi jelleggel. Az évek múlásával a támadósor helyett a középpályán találtam magam, ahol pedig elég jó vagyok véleményem szerint."

Mit jelent számodra az, hogy itt lehetsz? 

Fagioli: "Nagyon sok mindent, azonban a lehetőség szerencsére mindenki számára nyitott, ennek alapján pedig kellően jó teljesítmény által még az is képes lehet bekerülni a válogatott keretébe, aki korábban még sosem szerepelt itt. Fiatalként az ember természetesen nem számít a meghívóra az olaszországi tradíciók miatt, idősebbként azonban állandóan reménykedik az esélyben, amiért ezt követően is keményen fogok dolgozni."

Miretti: "A meghívó előtt nem számítottam arra, hogy bekerülök a nemzeti együttes keretébe, azonban az egykori álom valósággá vált, s lassan állandó cél lesz belőle."

Mi a legszebb emléked a válogatottal kapcsolatban? 

Fagioli: "Az U17-es Európa-bajnokság, ahol nagyon jól éreztem magam csapattársaim körében, még annak ellenére is, hogy a döntőben sajnos vereséget szenvedtünk Hollandia ellen."

Miretti: "Az U19-es Európa-bajnokság csodálatos élményt jelentett nekem, mivel társaimmal remekül éreztük magunkat, s a tornán is magabiztosan szerepeltünk, annak ellenére, hogy az elődöntőben búcsúznunk kellett a kontinensviadaltól."

Ki a legnagyobb játékintelligenciával bíró középpályás véleményed szerint? 

Fagioli: "Andrea Pirlo."

Miretti: "Kevin De Bruyne."

Melyik középpályás lő a leghatékonyabban az olasz, vagy a nemzetközi mezőnyből? 

Fagioli: "Kevin De Bruyne."

Miretti: "Kevin De Bruyne."

Ki az ideális középső középpályás számodra? 

Fagioli: "Gennaro Gattuso."

Miretti: "Arturo Vidal, ám természetesen csak akkor, ha a Juventusnál töltött éveiből indulok ki."

Melyik középpályás számít a legjobbnak a gólpasszok és a társak kiszolgálásának terén? 

Fagioli: "Luka Modrić."

Miretti: "Kevin De Bruyne."

Mi a kedvenc ételed? 

Fagioli: "Az McDonald's-os kaják, bár a válogatott táplálkozási szaktanácsadója biztos nem lesz boldog, ha meghallja ezt."

Miretti: "Anyukám lasagne-ja. Én magam csak küszködök a főzéssel, de a barátnőm szerencsére nagyon ügyes benne" – ért véget a páros interjú.