Allegri lett a hónap edzője a Serie A-ban

allegri_coach_of_the_month.jpgMás bajnokságokhoz hasonlóan a Serie A-ban is meg szokták választani az aktuális hónap legjobb játékosát, illetve szakvezetőjét, a Juventust pedig külön elismerés érte novemberben, ugyanis a sportújságírók által odaítélt díjat ezúttal a torinói együttes mestere, Massimiliano Allegri kapta, a csapat által mutatott technikai minőség, a meccseken mutatott szellemiség és sportszerűség, valamint a Biancineri által elért eredmények alapján. 

"Massimiliano Allegri ismét bebizonyította, hogy nagyszerű edző, aki nincs híján a szilárd elképzeléseknek és a pragmatizmusnak sem, miközben képes megfelelő módon olvasni és értelmezni a legkülönfélébb meccshelyzeteket is, s ezek analizálásával megtalálni a csapat számára szükséges egyensúlyt, valamint az optimális taktikai megoldásokat" – fogalmazott a díj nyertesének bejelentése miatt megrendezett sajtótájékoztatón Luigi De Siervo, a Lega Serie A vezérigazgatója. 

Az elismeréssel többek szerint nem véletlenül jutalmazták a livornói születésű szakembert, ugyanis a Serie A három novemberi meccsnapján a Juve minden alkalommal nyerni tudott, sőt mi több, két ízben komoly rangadókon tette ezt meg az Inter 2-0-ás, valamint a Lazio 3-0-ás legyőzésének alkalmával, miközben az alakulat a Hellas Verona otthonában is diadalmaskodott 0-1 arányban. Az együttes emellett egyetlen találatot sem engedett be gólvonala mögé, eredményeinek köszönhetően pedig rövid idő alatt feljött a bajnoki tabella harmadik helyére, innen várva a januári folytatást. 

A Lega Serie A honlapján közétett cikk szerint a mestert az is esélyessé tette a versenyben, hogy Fabio Miretti és Nicolò Fagioli személyében két ifjú tehetséget épített be a Bianconeri kezdőjébe, mellyel új reménységekkel gazdagította a Serie A-t és az olasz futballt, emelve ezzel azok színvonalát is. 

Massimiliano Allegri az Öreg Hölgy soron következő hazai bajnokija előtt, azaz 2023. január 7-én, 18 óra környékén kapja majd kézhez az elismerést (a csapat január 4-én fog visszatérni a pályára, ám ekkor még csak a Cremonese otthonában), melyet követően gárdájának már csak két ligameccset kell majd megvívnia a félszezon vége előtt, igaz, azokat a kirobbanó formában lévő Atalanta, valamint a Scudetto legfőbb esélyesének vélt Napoli ellen.