Kean, Chiesa és Locatelli a meccs után

kean_vs_lazio.jpgA Juve tegnapi, Lazio ellen aratott magabiztos győzelmét követően természetesen egyes játékosok is értékelték a látottakat az olasz sportsajtó számára, a keret tagjai közül pedig ezúttal a duplázó Moise Kean, a nemrég visszatérő, ma pedig egy gólpasszt is kiosztó Federico Chiesa, illetve a végig remek teljesítményt nyújtó Manuel Locatelli álltak a riporterek rendelkezésére. 

"Egyelőre túlságosan lenne a Scudettóra gondolnunk, mivel az a legfontosabb, hogy egyszerre csak egy meccsre összpontosítsunk, s hogy ezeken a találkozókon a szükséges eredményeket érjük el. Az utóbbi hónapokban nagyon sokat dolgoztam annak érdekében, hogy jobban menjen a játék, melynek keretében a korábbiaknál többet edzettem és szigorúan diétáztam. A múltban sokszor előfordult, hogy a fogyókúra alatt egyszerűen nem mentek le a kilók, ám most leálltam bizonyos ételek fogyasztásáról, ami rendkívül sokat segített, s egyértelműen bevált számomra" – jelentette ki Moise Kean a DAZN adásában. 

"Szeretnék köszönetet mondani a mesternek, aki végig hitt bennem, és aki sosem veszítette el az irányomba mutatott türelmét, mivel mindig tudott időt szakítani arra, hogy elmagyarázzon nekem bizonyos dolgokat. Az edzések végén gyakran beszélgetünk egymással, ennek eredménye pedig vasárnaponként egyértelműen látszik, mivel jóval hatékonyabban futballozom, mint korábban. Mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, bárhol is kell éppen szerepelnem, mentális téren pedig rendkívül elhivatott vagyok, mivel igyekszem megfelelni trénerünk elvárásainak, még akkor is, ha olykor csak többszöri magyarázat után fogok fel egyes taktikai lépéseket, vagy ha néha-néha hibázom is a meccsek alatt" – összegzett az olasz center. 

chiesa_vs_lazio.jpg"Jó érzés itt lenni, s nagyon örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Az elmúlt hetekben tíz, végtelennek tűnő hónap végére tehettem pontot, mely időszak főleg augusztus fogva tűnt hosszúnak, ugyanis mikor nyár végén úgy éreztem, hogy közel járok a célhoz, a térdem újra fájni kezdett, ami miatt kontrollra kellett járnom, s vissza kellett térnem az Innsbrucki klinikára is. Ez az időszak tényleg borzalmas volt számomra, azonban a kellő kitartással, erővel, valamint szeretteim támogatása által túllendültem a nehézségeken, s bár innen számítva még két további hónapba telt, de végül még ebben az évben kifuthattam a gyepre. A keretbe való visszatérés, valamint a PSG elleni találkozó egy kör bezárulását jelentette" – magyarázta helyzetét Chiesa a Sky Sport Italia számára. 

"Természetesen jó lenne, ha most a világbajnokságon lendülhetnék újra formába, viszont ha már így alakult, a következő két hónapot szeretném a nyáron kihagyott edzőtábor elvégzésére felhasználni. Az előttünk álló időszak olyan lesz nekem, mintha még csak az idény elején járnánk, azonban januártól fogva szeretném teljes erőbedobással segíteni a Juventust. Visszatérésem napjától fogva nagy vágy munkálkodik bennem, főleg, hogy a PSG elleni meccs kissé váratlanul ért, még azzal együtt is, hogy korábban már jeleztem a mesternek, hogy amint lehet, szeretnék ismét pályára lépni a fekete-fehér szerelésben. A Bajnokok Ligájában idén sajnos nem tudtuk megmutatni a bennünket jellemző minőséget, a Serie A-ban viszont sikerült talpa állnunk, s jó esélyekkel várhatjuk a szezon második szakaszát. 

Csapatunk fantasztikus játékosokból áll, akik minden tekintetben a mester rendelkezésére állnak. Úgy vélem, hogy nagy jövő áll előttünk, mivel sikerült visszatérnünk a helyes útra egy meglehetősen nehéz időszak után. A folyamat legfontosabb tényezője az együttes által képviselt összetartás volt, mivel tudtuk, hogy csak közös erővel mászhatunk ki a gödörből, s igazság szerint együtt is szerettük volna megoldani a helyzetet, mivel mindannyian úgy éreztük, hogy a Juventus nem érdemli meg azt, amit kap tőlünk. Saját szerepkörömről csak annyit tudok mondani, hogy mindig is a szélen mozogtam a legotthonosabban, s bár karrierem során visszavont csatárként is pályára léptem már, örülök, hogy ma este ismét eredeti pozíciómban játszhattam a 3-5-2-es hadrendben, miközben a Bianconeri egy igazságos, 3-0-ás eredményt ért el a Lazióval szemben" – zárta gondolatait Chiesa. 

locatelli_vs_lazio.jpg"A Juventusnak, elsősorban az eddigi eredmények miatt egyedül a kézzelfogható tényekre szabad támaszkodnia. A szezon elején túlzottan sokat beszéltünk, s elfogadhatatlanul sok kifogást igyekeztünk találni rossz szereplésünkre, most azonban eljött a csendes munka ideje. Nem lehet kérdés, hogy januárban ugyanezen szellemiség mentén kell majd folytatnunk, felmérve azt, hogy kik vannak előttünk és mögöttünk a tabellán, ám alapvetően továbbra is saját magunkkal kell foglalkoznunk" – jelentette ki Manuel Locatelli a DAZN kérdésére. 

"Ma este minden egyes labdáért meg akartam küzdeni, hogy ezzel is segítsem társaimat, s úgy vélem, hogy a győzelem titka pontosan ebben a hozzáállásban rejlik. Nem titok, hogy ezúttal egy kisebb izomproblémával léptem pályára, ám a siker érdekében össze kellett szorítanom fogamat, a diadal pedig végső soron kárpótol ezért a kis kellemetlenségért. Az utóbbi hetekben jó úton haladtunk, januárban viszont még jobb formában, teljes mértékben feltöltődve kell majd visszatérnünk. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő másfél hónapban nagyszerű felkészülésünk lesz, miközben néhány fontos, ám jelenleg sérüléssel bajlódó futballistánk is visszatérhet majd" – összegzett a középpályás.