Allegri: "Jó előjelekkel várhatjuk a folytatást"

allegri_vs_lazio.jpgA Juventus az év utolsó Serie A-meccsén Moise Kean duplájával és Arek Milik kései találatával sima, 3-0-ás győzelmet aratott a szezonban eddig igen meggyőzően szereplő Lazio fölött, mellyel immár hat meccse tart ki sikerszériája, illetve kapott gól nélküli sorozata is. A meccset követően az immár a tabella harmadik helyén álló Zebrák mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, ennek keretében pedig értékelte csapata produkcióját, kitérve a mentalitás fontosságára, valamint a világbajnoki szünetre is. 

"A srácok nagyszerű dolgokat vittek véghez az elmúlt másfél hónapban, ahogy természetesen ma este is. Nem volt könnyű dolgunk a Lazio ellen, mivel a Sasok remek szezont futnak, s alapvetően sem egyszerű ellenfelek, azonban nagy türelemmel futballoztunk, remekül zártuk a passzsávokat, mikor pedig lehetőségünk volt, stabilan tartottuk a játékszert, amivel kizökkentettük őket megszokott ritmusukból" – fogalmazott a DAZN adásában. 

"Ángel Di María, Federico Chiesa, illetve Leandro Paredes nagyon fontos cseréknek bizonyultak, mivel új színt vittek játékunkba: emelték a technikai színvonalat, valamint ügyesen bántak a labdával is, amiről Federico Arek Miliknek adott gólpassza is tanúskodhat. Úgy vélem, hogy csapatunknak nagy szüksége van a most kezdődő szünetre, mivel eredményeink ellenére még mindig túl sok játékosunkat kell nélkülöznünk. Örömmel tölt el, hogy Chiesa már visszatérhetett, s ismét számolhatunk vele, a válogatott barátságos meccsein pedig remélhetőleg még jobb teljesítményt nyújt majd, ami emelhet produkciókának szintjén is, ahogyan az várhatóan Paul Pogba esetében is történni fog majd. 

Most megvan a lehetőségünk arra, hogy némi levegőhöz jussunk, mivel januártól fogva ismét három-négynaponta kell majd pályára lépnünk, miközben az Európa-ligában is helyt kell állnunk, ahol egyedül a végső győzelem elérése lehet a cél. Ennek alapján biztos vagyok benne, hogy keretünk összes játékosa megkapja majd a maga esélyét, s úgy vélem, hogy a srácok készen is fognak állni erre, hiszen csapatunk minden tagja keményen dolgozik az edzéseken. Ma este a második félidőben is bírtuk a terhelést, ami miatt nagyon boldog vagyok, emellett pedig az is rendkívül pozitív, hogy még a találkozó utolsó perceiben is elszántan védekeztünk. Dühös lettem volna, ha a Lazio éppen ekkor lőtt volna gólt ellenünk, azonban a siker csak és kizárólag sikerhez vezethet, ami miatt jó, hogy a srácok ilyen remek mentalitást öltöttek magukra az utóbbi időszakban. 

Amikor egy meccsen nem kapsz gólt, akkor máris tettél egy lépést céljaid elérése felé. A futball alapvetően egy nagyon egyszerű sport, ahol az ember egyetlen dolga az, hogy meccseket nyerjen, e tekintetben pedig teljesen mindegy, hogy ezt milyen módon, s miféle elképzelések által érjük el. A szezon elején jelentős lemaradást hozunk össze a bajnokságban, s azt hiszem, sokan még hat nappal ezelőtt sem hitték volna el, hogy a tabella harmadik helyén fogjuk zárni az őszt. Ez az eredmény egy kisebbfajta ugrást jelent számunkra, most pedig a pihenés és a feltöltődés ideje következik, legalábbis azok számára, akik nem utaznak el a katari világbajnokságra. 

Moise Kean sokkal érettebbé és kiegyensúlyozottabbá vált mentálisan korábbi önmagához képest. Fiatal labdarúgóként állandóan meg kell küzdened a média figyelmével és kritikáival, azonban csatárunk eltökélten dolgozik, az utóbbi időben pedig ráadásul a meccseken is remekül teljesít, miközben erőnléti és mentális szempontból is nagy előrelépést tett. Együttesünk többi tagjához hasonlóan ő is kiváló ütemben fejlődik, s mindenképpen jó előjelekkel várhatja a szezon folytatását, akárcsak a teljes Juventus. 

A Napoli egyelőre egy saját, tőlünk független és különálló bajnoki idényt teljesít, ahol lenyűgöző átlaggal és káprázatos mutatókkal nyeri meg a maga összecsapásait. Úgy vélem, hogy a déliek a szezon felénél potenciálisan 53 ponttal rendelkeznek majd, ami természetesen hihetetlen eredmény lesz tőlük, azonban addig egyetlen bajnokaspiráns sem lehet nyugodt, amíg nem éri el a 90 pontot, mivel ennyi egység alatt nem igazán szokták kiosztani a Scudettót Olaszországban" – összegzett az olasz szakember. 

A meccs összefoglalója: