Allegri: "Sarrival egymás ellentétei vagyunk"

allegri_pre_lazio.jpgA Juventus holnap este a szezon első felének utolsó bajnoki találkozóját is megvívja majd a világbajnoki szünet előtt, melynek keretein belül az igen nehéznek ígérkező, Lazio elleni bajnoki vár a torinói együttesre. A meccset megelőzően természetesen a csapat mestere, Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média előtt, szót ejtve a várható kezdőről, Maurizio Sarriról, illetve a csapat sérültekkel kapcsolatos helyzetéről is. 

"Holnap este egy nagyon nehéz, bonyolult meccset kell majd megvívnunk, egy kivételesen erős Lazio ellen, mely csapat remek szezont fut idén. A labdarúgás világában persze sosem lehet tudni, hogy mi fog következni, ennek alapján pedig akár azzal is számolhatnánk, hogy ellenfelünk kinyílik majd hátul, helyzetekhez juttat bennünket, s emiatt egy teljesen más meccset kell majd lejátszanunk, mint ahogy azt eredetileg hittük" – fogalmazott az olasz szakvezető. 

"A reggeli edzést követően meglátom, hogy Juan Cuadrado és Manuel Locatelli bevethetőek lesznek-e, s ezt követően dönteni fogok arról, hogy helyük lesz-e a kezdőcsapatban. Ezen felül arról is határozatot kell hoznom, hogy mennyi percet adok Ángel Di Maríának, s nem elsősorban a világbajnokság, hanem az argentin sérülékenysége miatt. Ángel a minap fél órán keresztül is képes volt minőségi teljesítményt letenni az asztalra, ám jelenleg még nem tudom, hogy ott lesz-e a kezdőben, vagy csak a kispadról száll majd be a mérkőzésbe. Ha velünk lesz, csapatunk színvonala egész biztosan emelkedni fog. 

A holnapi nap számos veszélyt tartogat, részben a közelgő szünet miatt is, mivel most kicsit olyan, mintha az előttünk álló találkozó a szezon utolsó megmérettetése lenne. A helyzet rendkívül érdekes, s számos buktatója van, ám a nehézségek egy része alapvetően is fennállna a Lazio igen magas kvalitásai miatt. Edzőként nincs beleszólásom a versenynaptár összeállításába, így akkor készülök a meccsekre a srácokkal, amikor kell, s akkor tartunk szünetet, mikor erre lehetőségünk van. Azzal kapcsolatban, hogy mikor játsszuk le mérkőzéseinket, sajnálatos módon nem tudok döntéseket hozni, ám mikor pályára lépünk, a tőlünk telhető legjobb produkcióval kell előrukkolnunk, hogy minél több kihívást vegyünk sikerrel, s hogy minél több pontot szerezzünk. 

Az elmúlt hetekben egy fontos sorozatot építettünk fel a bajnokságban, erre pedig holnap tehetjük majd fel a koronát. Mindenképpen jól kell játszanunk, hogy folytassunk immár öt meccse tartó győzelmi szériánkat, ugyanakkor tudjuk, hogy a Lazio nem véletlenül rendelkezik a liga második legjobb védelmével, s hogy nem csupán valami hiba folytán kaptak mindössze egyetlen gólt idegenben. Maurizio Sarri együtteseinek mindig is rendkívül szervezett volt a védelme, ami miatt a Sasok is kemény diót jelentenek számunkra, s nem csak emiatt, hanem meglehetősen technikás, a mélységből indulva is remekül mozgó játékosaik miatt is, akik sok sebet ejthetnek majd nekünk a területek megnyílásának esetén. 

Dušan Vlahović nem érzi jól magát, ezért pedig nem is lesz a keret tagja holnap, ellenben Federico Chiesával, aki a kispadon biztosan ott lesz. A felállásról, s így a támadósor összeállításáról holnap fogok döntést hozni. Ahhoz, hogy a megfelelő eredményeket érjük el, s hogy olyan jól védekezzünk, ahogy alakulatunk az utóbbi hetekben teszi, nagy lendületességre, magas fokú figyelemre, s küzdeni akarásra van szükség. Mikor a labda nálunk van, ki kell használnunk az ebből adódó lehetőségeket, a védekezési szakaszban pedig szervezettnek kell maradnunk, azonban a csapatszellem megléte még egy ezeknél is sokkal fontosabb tényező, s éppen ezért örülök annyira annak, hogy e tekintetben végre sikerült rátalálnunk a helyes útra. 

Számomra az ideális csapat az, amelyik nyer. Az elmúlt fordulóban a Hellas Verona ellen játszottunk, akik rengeteg helyzetet teremtettek az AC Milannal szemben, s akik számos labdát szereztek az AS Roma ellen, miközben fizikai tekintetben mindkét esetben lekötötték ellenfelüket, s olyan játékra késztették őket, ami nem igazán volt az ő terepük. Ezt természetesen velünk sem tették másképp, a srácok azonban jól ismerték fel ezeket a helyzeteket a meccs során. A holnapi találkozó ezzel együtt nyilvánvalóan teljesen más lesz, ugyanis a Lazio inkább az üres területek elfoglalására, valamint a cselekből induló kontrákra fekteti a hangsúlyt. 

A Napoli ma is győzelmet aratott az Udinese ellen, s remekül tartják magukat formájukhoz, melynek köszönhetően mindeddig csupán két meccset nem tudtak megnyerni a Serie A-ban. Biztos vagyok benne, hogy a déliek téli bajnokok lesznek, miközben megszerzik majd a potenciálisan begyűjthető 53 pont jelentős részét is, azonban a magunk szempontjából joggal bízhatunk abban az alapigazságban, hogy ami tegnap még mérvadónak számított a labdarúgásban, az nem biztos, hogy ma is ugyanannyira érvényes. Nekünk egyelőre a holnapi nappal kell foglalkoznunk, a szünetben pedig fel kell készülnünk a kihívásokra, hogy január 4-től fogva a lehető legjobb állapotban térhessünk majd vissza. 

Nem tudom, hogy vannak-e hasonló tulajdonságaim Sarrival, abban viszont biztos vagyok, hogy Maurizio egy kiváló edző, amit az is alátámaszt, hogy ő az utolsó szakember, aki Scudettót tudott nyerni a Juventusszal. Pályatársam nagyszerű munkát végzett és végez a Laziónál, azonban közös jellemvonásaink véleményem szerint nem igazán vannak, mivel sokkal inkább vagyunk egymás ellentétei, mint rokon lelkitársai. Sergej Milinković-Savić a Sasok játékosa, így tehát vele kapcsolatban Sarritól kell kérdezniük. Ahhoz, hogy jogos ítéletet tudjunk mondani egy futballistáról, együtt is kell dolgoznunk vele, ennek nyomán pedig én nem rendelkezhetek reális tudással a szerb tekintetében" – összegzett Allegri.