Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

women_vs_roma.jpgLegutóbbi, imádott alakulatunk felnőtt csapatán kívül eső együtteseit taglaló cikkünk október 31-i megjelenése óta a mindig nagy reményekkel övezett Next Gen gárdája két újabb meccset tudott le, melyek közül az elsőt a Feralpisalò ellen játszotta a Coppa Italia Serie C-ben, idegenben 2-5-ös sikert aratva. A november 2-án megrendezett találkozón az alábbi hadrendben játszó Bianconeri már a 10. percben előnyhöz jutott Simone Iocolano révén (0-1), melyet a 23. minutumban Mattia Compagnon duplázott meg (0-2), azonban Ludovico D'Orazio hamar szépíteni tudott (37. perc, 1-2).

Az első játékrész hátralévő részében a felek még szereztek egy-egy gólt  Giuseppe Verduci (41. perc, 1-3), s Loris Bacchetti (45+4. perc, 2-3) találatai által, ám Massimo Brambilla fiai a második játékrészben beindították a hengert, melynek keretében el is döntötték a továbbjutás sorsát Alessandro Sersanti (69. perc, 2-4), valamint Marco Lipari (89. perc, 2-5) villanásainak köszönhetően. A Zebrák a kupasorozat következő fordulójában a Sangiuliano City otthonába látogatnak majd. 

A korábban U23-as együttesként emlegetett gárda ezt követően a bajnokságban lépett pályára, ahol az itt látható kezdővel szereplő srácok Novarát fogadták hazai környezetben, s értek el 2-1-es sikert. A gólgyártást a szélesebb közönség által is ismert Hamza Rafia kezdte meg a találkozó 7. percében, s bár a vendégek az 53. minutumban egyenlíteni tudtak Iulius Marginean révén, a fekete-fehérek három perccel később beállították a végeredményt, köszönhetően a nemrég a felnőttek között is lehetőséget kapó Enzo Barrenecheának. Az együttes a győzelem által feljött a tabella 12. helyére, legközelebb pedig a Pro Vercellivel mérhetik majd össze tudásukat. 

A Primavera-alakulat ugyancsak két összecsapáson csillogtathatta meg tudását, melyek közül az elsőn az alábbi formációt választó hazaiak egy őrületes, 4-4-es döntetlent játszottak a PSG korosztályos csapatával az UEFA Youth League küzdelmeiben. A vitathatatlanul jobb állománnyal és képességekkel rendelkező franciák egyből gyors előnyre tettek szert Ismaël Gharbi (6. perc, 0-1), illetve Ilyes Housni (19. perc, 0-2) által, s bár a csodatininek tartott Kenan Yıldız az 50. percben ezúttal is beköszönt, hét minutummal később Housni (1-3), a 84. percben pedig Gharbi  is megszerezte második találatát (1-4). 

A Juventus helyzetét valamivel könnyítette, hogy a párizsiak Nehemiah Fernandez 75. percben bekövetkező kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, az viszont csak a későbbiekben mutatkozott meg, hogy a piros lap mennyit jelentett valójában, ugyanis a kedvezőbbé váló szituációt kihasználva a Bianconeri hihetetlen feltámadást mutatott be, s Yıldız (90. perc, 2-4), Dean Huijsen (90+3. perc, 3-4), továbbá Lorenzo Anghelè (90+4. perc, 4-4) góljaival elképesztő feltámadást mutatott be, mellyel a második helyen végzett csoportjában. 

A bajnokságban ezt követően csak egy valamivel vérszegényebb döntetlen következett az Inter U19-es együttesével szemben, ahol a gólokat Luis Hasa (65. perc, 1-0 a Bianconeri javára), illetve Nikola Iliev szerezték (82. perc, 1-1), mindkét alkalommal büntetőből, ám még ez az eredmény is elegendő volt ahhoz, hogy a Roma mögött a tabella második helyén tartsa a Nerazzurrival szemben ekképp felálló csapatot, mely a téli szünet előtt utoljára éppen a Farkasokkal fogja összemérni erejét. 

A női csapat a jelzett időszakban csupán egyetlen mérkőzésen szerepelt, azonban ez a szezon eddigi egyik legfontosabb találkozója volt, mivel a lányok (a következő kezdővel) a nagy rivális Roma ellen léptek pályára a Supercoppa elhódításáért. Az 1-1-es rendes játékidőt (ahol a gólt a fővárosiak részéről Valentina Giacinti szerezte meg a 19., a torinóiak oldaláról pedig Lisa Boattin talált be a 60. percben), valamint az eseménytelen hosszabbítást követően büntetőpárbajra került sor, ahol ugyan a Giallorossi játékosa, Benedetta Glionna kihagyta a maga tizenegyesét, az Öreg Hölgy részéről Cristiana Girelli és Sofia Cantore is hibázott, mellyel a Roma 3-4-es diadalt aratott a szétlövésben, s megnyerte a trófeát. 

Az együtteshez köthető érdekesség, hogy miközben a felnőtt csapat ifjú játékosa, Fabio Miretti az olasz Golden Boy díjnak örülhetett, addig a lányoknál szereplő Nicole Arcangeli ezzel egyidejűleg a Golden Girl elnevezésű elismerést kapta meg, mellyel őt választották a 2022-es esztendő legjobb ifjú női labdarúgójának Olaszországban. 

golden_girl.jpg