Rabiot kulcsember lett, és hosszabbíthat

rabiot_goal_vs_inter.jpgMint ismert, a Juventus nem teljesít túlzottan jól a jelenlegi idényben, azonban a Bianconeri szezonjának vannak pozitív hozadékai, illetve meglepetései is, melyek közül az egyik legnagyobb minden bizonnyal Adrien Rabiot jó teljesítménye, aki kiemelkedő produkciót mutatott az eddigiek során, s egyértelmű kulcsemberré nőtte ki magát Max Allegri csapatában. 

A francia játékos a Sky Sport Italia által közölt statisztikák szerint a folyamatban lévő évad során 14 meccsen 5 gólt szerzett (hármat a bajnokságban, s kettőt a BL-ben), míg a 2019/2020-as idényben 10 mérkőzést követően 0 gólnál és 0 gólpassznál, a 2020/2021-es szezonban pedig 12 találkozó után 1 gólnál tartott, míg a 2021/2022-es idény hasonló szakaszában 14 összecsapáson mindössze 1 asszisztra futotta tőle, melynek alapján kijelenthető, hogy a középpályás már most túlszárnyalta korábbi produkcióját. 

A lap szakértője, Aghemo Paolo úgy vélekedett egy tegnapi műsorban, hogy Rabiot a mostani idényben igazolja Allegri korábbi kijelentéseit, miszerint akár 10 gólt is képes lenne szerezni egy szezonban, miközben az öltözőben is a keret egyik vezéregyéniségévé vált, mely különösen meglepő annak fényében, hogy nyár végén még nagyon közel állt ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez igazoljon. 

"Rabiot-ról még külső szemlélőként is ki lehet jelenteni, hogy teljesen megújult, mivel már öt találattal segített a Juventusnak a szezonban, miközben az együttes egyik vezére lett. Allegri mindig is hitt a francia képességeiben, azonban ez semmit nem von le annak a fejlődésnek az értékéből, melyet a középpályás mutatott az elmúlt hónapokban, különösen a jó értelemben vett agresszivitás, illetve a 90 percen át tartó koncentráció tekintetében. 

A Juve mestere mindig is úgy gondolta, hogy Rabiot másfajta tulajdonságokkal bír, mint a Bianconeri többi középpályása, és hogy motorikus képességeinek nagyszerűsége miatt könnyen elérheti a tíz gólos álomhatárt, melynek felét már most teljesítette. A játékos nyáron nagyon közel állt a távozáshoz, ám ezt követően sikerült főszereplővé válnia Torinóban, ennek pedig csak egyik eleme látható a pályán, elvégre a francia a csapat öltözőjében is fontos szerepet tölt be: bár Rabiot nem az a futballista, aki sokat beszél, mégis képes hallatni a hangját, s kiváltani a társak mély tiszteletét" – összegzett Aghemo. 

A labdarúgó helyzetéről tegnap az ismert olasz transzferguru, Fabrizio Romano is beszámolt, a megbízható szaktekintély szerint pedig könnyen lehet, hogy a klub hamarosan szerződéshosszabbítási tárgyalásokat fog kezdeményezni a játékossal, akit ennek nyomán semmi esetre sem adnak majd el januárban, néhány erről szóló pletyka ellenére. 

"Tisztában vagyok vele, hogy Adrien Rabiot-val kapcsolatban nemrég friss átigazolási pletykák jelentek meg, azonban nem tartom valószínűnek, hogy a francia elhagyná a Juventust a téli átigazolási ablakban, mivel a játékos újabban remekül teljesített, s kulcsemberré vált Allegri gárdájában, ennek következtében pedig úgy vélem, hogy legalább a szezon végéig biztosan az Öreg Hölgy kötelékében marad. Ezen felül a klub bizonyára tárgyalásokat kezdeményez majd a franciával 2023 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbításáról, még ha egyelőre nem is történtek komolyabb lépések ennek érdekében" – fogalmazott az újságíró a CaughtOffside számára adott helyzetjelentésében.