Miretti: "Próbálom meghálálni a bizalmat"

miretti_marchisio.jpgA tegnapi Golden Boy-gálán egyéb más díjak mellett a legjobb fiatal olasz játékosnak járó elismerést is kiosztották, melyben ezúttal a Juventus is érdekelt volt, ugyanis a szakértők nem másnak ítélték a trófeát, mint a Bianconeri tizenkilenc esztendős középpályásának, Fabio Mirettinek, aki az ilyenkor szokott módon természetesen nyilatkozott is a sajtónak az átadóceremóniát követően. 

"Természetesen örülök annak, hogy engem választottak a 2022-es esztendő legjobb olasz fiataljának, azonban ez csak egy kis lépést számomra, mely arra ösztönöz, hogy még nagyobb fejlődést érjek el. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elnyerjem ezt a díjat, s hogy most kezemben tarthassam a trófeát, mindenekelőtt azonban a Juventusnak tartozom hálával, hiszen a klub a kezdetektől fogva hitt bennem, s minden egyes nap korlátlan lehetőségeket biztosít számomra. Ezen felül meg kell említenem a klub ifjúsági szektorát is, elvégre az itt töltött évek tették lehetővé, hogy eljussak oda, ahol most vagyok" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A Serie A-n kívül főként a Premier League-t kísérem figyelemmel, mivel legfőbb viszonyítási pontomnak Kevin De Bruynét tartom napjaink labdarúgó közül, aki egy rendkívüli futballista, s hatalmas példakép számomra. A mindennapokban megpróbálok annyi mesterfogást ellesni tőle, amennyit csak tudok, ám újabban kevesebb alkalommal adatik meg, hogy megtekintsem meccseit a televízióban. A jövőben mindenképpen szeretnék több gólt szerezni, ugyanis bár a szezon elején több lehetőségem is adódott a kapu előtt, ezeket nem sikerült értékesítenem, ezen a területen tehát egyértelműen fejlődni szeretnék. 

Csapatként igyekszünk megfelelő módon felkészülni minden eshetőségre, mellyel szembesülhetünk, ugyanis a szurkolóktól és a mestertől kapott bizalmat mindannyian meg akarjuk hálálni a pályán, ami különösen igaz a hozzám hasonló fiatalokra. Az ifjúsági szektorban egy ízben már pályára léphettem a Nantes otthonában, ekkor pedig sikerült is szereznem egy serleget, így remélem, hogy ez jó előjelnek számít az EL-rájátszásra nézve. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ma este egy olyan labdarúgótól vehettem át a díjat, mint Claudio Marchisio, akire mindig is referenciapontként tekintettem, ezt követően pedig még inkább törekszem majd arra, hogy átörökítsem a Kis Herceg gólérzékenységét és helyzetfelismerését a saját futballomba" – összegzett Miretti. 

"Fabio Miretti mozdulatai engem személy szerint leginkább Pavel Nedvěd játékára emlékeztetnek. Az ifjú labdarúgókban lakozó tehetség felismerése most talán még fontosabbá vált, mint amilyen korábban volt, ezért pedig nagy örülök annak, hogy a Juventus lehetőséget ad a Fabióhoz hasonló tehetségeknek a kibontakozásra. Egy fiatal természetesen sokkal könnyebben illeszkedik be egy alapvetően jól teljesítő együttesbe, az Öreg Hölgynek pedig már csak emiatt is az eddig látott produkció feljavítására kellene törekednie, ám az olyan futballisták, mint Miretti, akik a torinóiak akadémiáján nevelkedtek, pontosan tudják, hogy mekkora nyomás nehezedik azokra, akik a Bianconeri mezét viselik, s éppen ezért remekül kezelik ezt a terhet" – méltatta a sokak által utódjának tartott középpályást Claudio Marchisio.