Rabiot és Bremer az Inter elleni meccsről

rabiot_vs_inter.jpgA Juventus tegnap esti, Inter elleni 2-0-ás sikerét követően természetesen a csapat két játékosa, a gólt szerző és kiválóan teljesítő Adrien Rabiot, illetve a végig parádésan védekező Gleison Bremer is ejtettek pár szót az olasz médiának, melyben saját szerepük értékelésén túl elégedettségüknek, illetve a csapatszellem fontosságának is hangot adtak. 

"Csapatunk nem véletlenül alkot kört a meccsek végén, mivel ezzel is azt szimbolizáljuk, hogy elszántan, egységesen, sikeréhséggel és győzelmi vággyal futballozunk. Tudjuk, hogy a szezon során számos nehézséggel kellett megküzdenünk, azonban most hétről-hétre nagyszerű teljesítményekkel rukkolunk elő, ami alól a ma este sem volt kivétel. A kör éppen ezt az egységet hivatott megjeleníteni" – szögezte le Rabiot a DAZN adásában. 

"Voltak pillanatok, mikor szenvedtünk az Inter ellen, ahogy az évad eddigi részében is, azonban megvan bennünk a kellő eltökéltség és a vágy, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk társainkért, ennek alapján pedig nem adjuk fel, amíg nem fújják le a meccset, amire a ma esti produkció is ékes példa lehet. Ahhoz, hogy jól teljesítsünk, mindenkire szükség van, a tapasztalt játékosokra és a fiatalokra egyaránt. A legfontosabb az, hogy egy hullámhosszon legyünk mind a szakmai, mind pedig az orvosi stábbal, ugyanis ez utóbbi különösen fontos az állandóan felmerülő pletykák sűrűjében. 

Kintről rengeteg híresztelést lehet hallani arról, hogy egyes játékosok inkább sérülést színlelnek, csak hogy ne kelljen pályára lépniük, s hogy egészségesek maradjanak a világbajnokságig, azonban ez egyáltalán nincs így, hiszen feltett szándékunk, hogy megnyerjük a Scudettót, ehhez pedig mindannyiunkra szükség van. A jelenlegi már a negyedik szezonom a Juventusnál, ami miatt úgy gondolom, hogy időközben a csapat egyik vezérévé nőttem ki magam, ami különösen a pályán mutatkozik meg. Véleményem szerint inkább a meccseken kell villogni, mint az öltözőben osztani az észt, ám erről már korábban is beszéltem. Én nem szónok akarok lenni, hanem a vállamra szeretném venni a Bianconerit a nehéz pillanatokban, ez a mentalitás pedig elvezet az immár kézzelfogható fejlődéshez is" – zárta szavait a francia. 

bremer_chiesa_vs_inter.jpg"A ma esti meccs egy fontos összecsapás volt számomra, főleg az elmúlt nehéz hét fényében, ugyanis nem titok, hogy egy sérülést követően tértem vissza a pályára, miközben nemrég még lázas voltam, s teljesítményem, valamint fizikai állapotom miatt is állandó kétségek gyötörtek. Mindezek ellenére azt mondtam a mesternek, hogy játszani szeretnék, Istennek köszönhetően pedig szerencsére remek találkozót hozunk le társaimmal együtt, úgy védekezésben, mint támadásban, ami győzelmet eredményezett a Juventusnak" – vélekedett Bremer a Sky Sport Italia riporterének. 

"Ha az ember eleget edz, négyfős védelemben is helyt tud állni, még akkor is, ha korábban csak háromfős hadrendben szerepelt, azonban mesterünk felfogása szerint csapatunk sokkal eredményesebb akkor, ha három játékossal állunk fel a hátsó alakzatban, ennek pedig természetesen én személy szerint is nagyon örülök. A szezon további részében nehéz lesz fenntartanunk ezt a színvonalat, hiszen riválisaink pár lépéssel még mindig előttünk járnak, azonban van büszkeségünk és karakterünk, ennek alapján pedig meggyőződésem, hogy ha még keményebben dolgozunk és még többet teszünk a sikerekért, akkor képesek lehetünk jelentős trófeákat nyerni. 

A Juventusnál, bár bizonyos szempontból nagyobb figyelem összpontosul rám, némileg kevesebb terhet kell viselnem, ugyanis itt nem nekem kell irányt mutatnom másoknak, s nem nekem kell elmagyaráznom, hogy kinek hogyan kellene játszania. Örülök annak, hogy mostanra sikerült beilleszkednem az együttesbe, még akkor is, ha ez eleinte kissé döcögősen ment, s biztos vagyok benne, hogy hamarosan egytől-egyig a legjobbat fogjuk kihozni magunkból és egymásból" – összegzett a brazil védő.