Allegri: "A Derby d'Italia csak egy meccs a sok közül"

allegri_pre_juve_inter.jpgA Juventus ma este a szezon eddigi talán legnagyobb rangadójának lejátszására készül, ugyanis a Serie A 13. játéknapján az ősi rivális Inter látogat az Allianz Stadiumba, mely meccset megelőzően természetesen az Öreg Hölgy trénere, Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, szót ejtve a várható kezdőről, Federico Chiesa visszatéréséről, illetve a Nerazzurri erősségeiről is. 

"Az előttünk álló meccs nagy jelentőséggel bír, már csak azért is, mert ez a Derby d'Italia, a Juve-Inter rangadó, ami mindig egy érzelmeket megmozgató, egyenesen a szívre ható összecsapás, hatalmas feszültséggel és nagy téttel, ami miatt ez a találkozó mindig egy gyönyörű lehetőség és alkalom lesz a felek számára" – jelentette ki a szakvezető. 

"Sérültjeink legjava szerencsére felépült, az egyetlen komolyabb kérdést Dušan Vlahović állapota jelenti, aki még nincs teljesen jól. Reggel felmérjük, hogy bevethetjük-e, vagy sem, míg Ángel Di María és Gleison Bremer állapotát szintén górcső alá fogom venni, s eldöntöm, hogy mindketten a kezdőben lehetnek-e, vagy egyikük csak a kispadon foglalhat-e majd helyet. A védelem tekintetében Bremer és Leo Bonucci között kell majd határoznom, azonban biztos vagyok benne, hogy ezen a meccsen a cserék is legalább annyira fontosak lesznek, mint a kezdőcsapat tagjai. 

Az Inter egy fizikailag erős, tapasztalt alakulat, ezért pedig jó játékra, s ismert erősségeink megfelelő kihasználására van szükségünk, mely utóbbi téren még rengeteg munka vár ránk. Úgy vélem, hogy mindkét csapat jó meccsre törekszik majd, ezért pedig nagy szükség lesz az egyébként 200. meccsét fújó Doveri bíró úr felelősségteljes döntéseire is, elvégre biztosan lesz néhány kérdéses helyzet az összecsapáson. 

Federico Chiesa viszonylag jó állapota kellemes meglepetés volt számomra. Támadónk kiváló mentalitással bír, s alig várja, hogy ismét a pályán tartózkodjon, ezért pedig a találkozó valamely szakaszában biztosan szerepet fog kapni. Még nem döntöttem a pontos felállásról, ez a mérkőzés azonban teljesen más lesz, mint a PSG elleni volt, ugyanis az Inter egy teljesen más típusú alakulat, mint a franciák, ami miatt a középpályán ezúttal sokkal, de sokkal nagyobb hangsúly lesz, mint a BL-ben. Filip Kostić és Fede teljesen más jellegű labdarúgók, mivel az olasz egy támadó, a szerb pedig egy klasszikus szélső. Ettől függetlenül természetesen képesek lehetnek egyidejűleg a pályán tartózkodni, ami már csak az adott meccs sajátosságaitól függ. 

Jelenleg már jóval figyelmesebbek és higgadtabban vagyunk egy találkozón, mint a szezon legelején. A Juve jó úton jár ahhoz, hogy ismét versenyképes legyen, s nagy öröm, hogy azok a fiatalok, akiknek képességeivel eddig is tisztában voltunk, ilyen kiváló teljesítményt tudnak nyújtani a számunkra fontos megmérettetéseken, ami miatt egyértelműen olyan labdarúgókká váltak, akikre bármikor számíthatunk. 

Fagiolinak és Mirettinek hozzá kell szokniuk az ilyen szinten való játékhoz, s meg kell lelniük a szükséges egyensúlyt, csakúgy, mint bármely más játékosunknak. Az a pont, ahol most tartanak, része egy hosszadalmas növekedési folyamatnak, azonban két fiatalunk rendkívül szerencsés, mivel olyan futballistákkal dolgozhatnak együtt, akik nagy segítséget jelenthetnek számunkra tapasztalatuk által: gondoljunk csak Bonuccira, Danilóra, Cuadradóra, Alex Sandróra, vagy éppen Di Maríára, akiknek példát kell mutatniuk ezeknek a srácoknak. 

Nem gondolnám, hogy az előttünk álló találkozó fordulópontot jelenthet majd a szezon történetében, mivel a bajnokság még rendkívül hosszú, s 25 meccs áll előttünk a Serie A-ban, azonban egy siker esélyt adna arra, hogy folytonosságot vigyünk eredményeinkbe, e tekintetben pedig az a tény sem elhanyagolható, hogy milyen erős ellenféllel kell szembenéznünk. Tavaly egyetlen mérkőzésen sem tudtunk nyerni az Inter ellen, ezért pedig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy véget vessünk ennek a rossz sorozatnak, ami persze ellenfelünk erősségei miatt korántsem lesz könnyű. 

Nem értek egyet azon véleményekkel, melyek szerint az a csapat, ami ma nem fog tudni győzelmet aratni, kiírja magát a bajnoki versenyfutásból. Az előttünk álló összecsapás még tétje és rangja ellenére is csak egyetlen mérkőzés a sok közül, holnapután pedig már más meccsek fognak következni a Serie A-ban. A magunk részéről ezután is arra fogunk törekedni, hogy beérjük az előttünk álló alakulatokat, egyebek mellett azt a Napolit is, akik kivételesen jó produkciót nyújtanak ebben a szezonban" – zárta szavait Allegri.