A Juve bombaigazolásokkal csábítaná vissza Contét?

conte_juve_interest.jpgA tegnapi napon egy meglehetősen érdekes hír látott napvilágot az angol médiában, ugyanis a BBC Sports értesülései szerint a Juventus a következő nyáron mindent megtenne annak érdekében, hogy visszacsábítsa a kispadra egykori sikeredzőjét, a jelenleg a Tottenham Hotspurnál munkálkodó, azonban érvényes szerződéssel csak a szezon végéig rendelkező Antonio Contét. 

A lap úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy ennek tető alá hozásáért kész lenne bombaigazolásokat végrehajtani a mercato során, melynek keretein belül elsősorban egy régebbi, illetve egy újabb célpontot szerezne meg a Lazio kiváló formában lévő középpályásának, Sergej Milinković-Savićnak, s az Inter ifjú védőjének, Alessandro Bastoninak szerződtetésével. 

A La Gazzetta dello Sport szakírója, Carlo Laudisa (valószínűleg ennek nyomán) arról értekezett, hogy SMS továbbra is a Zebrák első számú célpontjának számít, a klub ragaszkodása miatt pedig elképzelhető, hogy a balkáni játékos végül kötélnek áll, s igent mond a Bianconerinek. Az újságíró kijelentette, hogy a torinóiak elsősorban a szerb és a Lazio közötti, szerződéshosszabbítás miatt kialakult huzavonát használnák ki a középpályás leigazolására, akinek ügynökével folyamatosan tartják a kapcsolatot, s abban reménykednek, hogy mivel Milinković-Savić kontraktusa 2024-ben kifut, akár már jövő nyáron is alkalmuk nyílhat az üzlet megkötésére. 

David Ornsein mindeközben arról írt, hogy több Premier League-alakulat is nagy érdeklődést mutat a Juventus nemrég berobbanó angol szélsője, Samuel Iling-Junior iránt, akinek 2023-ban szerződését azonban a lehető legrövidebb időn belül szeretné meghosszabbítani az olasz rekordbajnok. Az Ajax együttese ezzel egy időben egy másik támadó sorsát tette hivatalossá, ugyanis a holland klub bejelentette, hogy nem fognak élni a Mohamed Ihattaren-ügyletben rejlő vételi opcióval, melynek nyomán az amszterdamiaknál mindössze négy percet kapó fiatal játékos 2023. január 3-án visszatér Torinóba. 

A sérültekkel kapcsolatban ugyancsak új fejlemények történtek, elvégre miközben Gianluca Di Marzio arról számolt be, hogy a súlyos sérüléséből nyolc hónap elteltével immár teljesen felépülő Kaio Jorge a világbajnoki szünetben visszatérhet majd a pályára a Next Gen kötelékében, addig Paul Pogba ügynöke, Rafaela Pimenta bejelentette, hogy a francia középpályás biztosan ki fogja hagyni a katari tornát, mivel egy tegnapi, Pittsburghben elvégzett vizsgálat nyomán arról tájékoztatták őt, hogy állapota nem megfelelő ahhoz, hogy kifusson a gyepre, s hogy további hetekre van szüksége a teljes regenerálódáshoz.