Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_youth_benfia.jpgA Juventus Next Genre átkeresztelt U23-as alakulat a legutóbbi helyzetjelentés, azaz október 17-e óta három meccset teljesített a Serie C küzdelmeiben, melyek közül az elsőt október 19-én vívta meg a Calcio Lecco 1912 otthonában, s szenvedett 1-0-ás vereséget Lorenzo Pinzauti 33. percben szerzett büntetőgóljának köszönhetően, amivel a 4-3-3-ban pályára lépő együttes még attól az alakulattól is kikapott, amit pár nappal korábban legyőzött a Coppa Italia Serie C küzdelmeiben. 

A gárda következő mérkőzésére október 23-án, hazai pályán került sor a Triestina ellen, az ezúttal a 4-2-3-1-es hadrendet választó Massimo Brambilla fiai pedig ezúttal képesek voltak diadalt aratni, méghozzá 1-0 arányban, Mattia Compagnon 64. minutumban lőtt gólja által, s még azzal együtt is, hogy Alessandro Pio Ricciót a 68. percben második sárga lapjának begyűjtése miatt kiállította a játékvezető. 

A Next Gen ezt követően tegnap, azaz október 30-án lépett pályára legközelebb, s a sormintát tökéletessé téve ezúttal egy döntetlent ért el az AlbinoLeffe otthonában. A gólgyártást a hazaiak kezdték meg Sasha Cori révén (34. perc, 1-0), erre pedig Simone Iocolano tudott válaszolni az ismét 4-3-3-ban szereplő Zebrák részéről (58. perc, 1-1). A csapat jelen pillanatban a 11 fordulót követően 14. helyet foglalja el a húsz együttest felvonultató tabellán, a mostani héten azonban mind a bajnokságban, mind pedig a kupában lesz lehetősége az eredmények javítására. 

A Primavera-alakulat ugyancsak három mérkőzést hagyott maga mögött az elmúlt időszakban, az elsőn ezek közül pedig valóságos gólfesztivált rendezett, ugyanis 6-0-ra ütötte ki a Cagliari korosztályos csapatát, erős választ adva ezzel a Bologna elleni 4-2-es kudarcra. A 4-4-2-es felállásban futballozó Bianconeri találatait Luis Hasa (5. perc, 1-0), Lorenzo Anghelè (12. perc, 2-0), Dean Huijsen (18. perc, 3-0), Kenan Yıldız (32. perc, 4-0), Nicolò Turco (82. perc, 5-0), illetve Samuel Mbangula (90+1. perc, 6-0) szerezték. 

A következő kihívás az UEFA Youth League-ben várt Paolo Montero keretére, akik a felnőttekhez hasonlóan a Benfica otthonában léptek pályára, s arattak hatalmas fordítást bemutatva 2-3-as győzelmet. Ugyan a portugálok hamar jelentős előnyre tettek szert Hugo Félix találata (28. perc, 1-0), továbbá Andrea Valdesi öngólja (32. perc, 2-0) révén, az alábbi hadrendben játszó Juventus a második megrázta magát, s Samuel Mbangulának köszönhetően visszatért a meccsbe (48. perc, 2-1-), majd Luis Hasa büntetőjének köszönhetően kiegyenlített (63. perc, 2-2), végül pedig ismételten Hasa lövéséből a sikert és három pontot érdemlő találatot is megszerezte (79. perc, 2-3), mellyel bebiztosította továbbjutását is. 

A harmadik kihívás újra a bajnokságban várt a zebracsikókra, akik ezúttal a Cesena együttesén kerekedtek felül idegenben. A Bianconeri más a 9. percben előnybe került a nagy tehetségnek tartott Tommaso Mancini gólja által (1-0), s ugyan az ellenfél középpályása, Daniele Suliani még ki tudott egyenlíteni (29. perc, 1-0-), a jól bevált 4-4-2-es formációban játszó vendégek Tommaso Mancini második találatával (86. perc, 1-2) bezsebelték a három pontot, s tíz forduló elteltével a Romával holtversenyben vezetik a tabellát. 

A női csapat a fiatalokkal ellentétben négy ízben csillogtathatta meg tudását az elmúlt időszakban, ezek közül az első meccset pedig az UEFA Női Bajnokok Ligájában játszotta le, ahol a 4-3-3-ban szereplő gárda 0-2-es vendégsikert aratott az FC Zürich otthonában, Valentina Cernoia (71. perc, 0-1), illetve Barbara Bonansea (84. perc, 0-2) góljai révén. 

A bajnokságban ezt követően egy nem várt vereség következett, mivel az AC Milan hazai környezetben 4-3-ra győzte le az előző kiírásokat rendre domináló, ezúttal pedig a 4-1-4-1-es hadrendet választó hölgyeket. A Rossonera hamar kétgólos előnyre tett szert a duplázó Kosovare Asllaninak köszönhetően (23. perc, 1-0, illetve 25. perc, 2-0), amire Agnese Bonfantini még képes volt válaszolni (31. perc, 2-1), viszont az ellenfél ezután bevitte maradék két találatát is Martina Piemonte (32. perc, 3-1), továbbá a második félidőben Małgorzata Mesjasz (60. perc, 4-1) által. Az Öreg Hölgy ezt követően már csak kapkodni tudott, s ugyan a csapat talán legjobbja, Cristiana Girelli két találatával megszépítette az állást (69. perc, 4-2, illetve 90+3. perc, 4-3), egalizálni már nem tudta azt. 

Ezt követően ismételten egy pozitívabb eredmény következett, ugyanis az UEFA Női Bajnokok Ligájában a 4-3-3-ban szereplő gárda 1-1-es döntetlent harcolt ki az Európa egyik legkiválóbb alakulatának tartott Olympique Lyonnais ellen. A franciák Lindsey Horan lövéséből kerültek előnybe a 23. percben (0-1), melyet a Juventus Melvine Merald öngóljával tudott kiegyenlíteni az 52. minutumban (1-1), jó helyzetbe hozva ezzel magát az ugyancsak nehéznek ígérkező, Arsenal elleni kihívás előtt. 

A bajnoki küzdelmekben a Fiorentina ellen nyílt lehetőség a javításra, a következő kezdővel pályára lépő hölgyek pedig meg is ragadták az alkalmat, ugyanis Lineth Beerensteynnek (14. perc, 1-0), valamint Barbara Bonanseának (64. perc, 2-0) köszönhetően különösebb megerőltetés nélkül győzték le a firenzeieket, s jöttek fel a tabella 4. helyére, négypontos lemaradásban az éllovas Roma mögött.