Moggi: "Pogba hatalmas hibát követett el"

pogba_moggi.jpgA Juventus egykori általános igazgatója, a legendás Luciano Moggi a minap érdekesebb nyilatkozattal állt elő az olasz sportsajtó hasábjain, melynek keretein belül arról beszélt, hogy véleménye szerint Max Allegri igen nagyképűen viselkedik az elmúlt időszakban, emellett pedig szót ejtett a csapat fiatal reménységeiről, s a Paul Pogba sérüléséből fakadó nehézségekről is. 

"Fabio Miretti egy rendkívül érett, s bizonyos szempontból nagy tapasztalattal bíró játékos, aki egyértelműen készen áll arra, hogy a Juve első csapatánál futballozzon. Samuel Iling-Junior a Benfica elleni meccs utolsó húsz percében valósággal elpusztította az ellenfél védvonalait, azonban azt, hogy ez nem csak egy kisebb villanás volt tőle, folytonosan jó teljesítménnyel, illetve nagy következetességgel kell majd bizonyítania" – szögezte le a Tuttosport munkatársának. 

"A Juventusszal kapcsolatban elsősorban az aggaszt, hogy a gárdának semmilyen szinten nincsen önálló játéka, ami várhatóan akkor sem fog javulni, ha a jelenleg sérült labdarúgók visszatérnek a pályára. Massimiliano Allegri meglehetősen nagyképűen nyilatkozott és viselkedett az elmúlt hetekben, miközben az olasz állami szervek ismételten nyomozást folytatnak a klub vezetősége ellen a pénzügyi trükkök miatt, s bár e helyzetet illetően nem vagyok túlságosan tájékozott, a fennálló állapotok a legkevésbé sem tűnnek rózsásnak számomra. 

Paul Pogba a nyáron hatalmas, kapitális hibát követett el térdsérülésének megítélésében, most pedig kétségbeesetten igyekszik felépülni, s még az utolsó pillanatban is foggal-körömmel ragaszkodik a világbajnoki részvételhez. Meggyőződésem, hogy ha a francia már Los Angelesben, a felkészülési időszak során kés alá feküdt volna, már rég a pályán lehetne, azonban ő azt gondolta, hogy egy ilyen súlyos egészségügyi gond megoldható egy kis konzervatív terápiával, ami még egy húszéves játékos esetében is csodával határos lenne. 

Didier Deschamps nagyszerűen kezeli Pogbát, valamint a jelenlegi szituációt, s kiváló lépés volt tőle, mikor kijelentette, hogy a középpályás várhatóan nem lesz része a Katarba készülő keretnek. Jól ismerem Didit, hiszen annak idején én hoztam őt az Öreg Hölgyhöz a Marseille alakulatától, ezért pedig tudom, hogy őt egy világsztár személyes igényei sem fogják megingatni, vagy eltéríteni eredeti terveitől. Ha a mester november közepén is úgy véli majd, hogy Pogba nem lehet hasznos tagja a válogatottnak, gondolkodás nélkül kihagyja őt együtteséből, s emiatt egyáltalán nem fog megbánást érezni" – zárta szavait Moggi.