Beharangozó – a Lecce elleni meccs

lecce_cimer.pngA Bajnokok Ligájától búcsúzott a csapat a hét közben, és ami ennél is hihetetlenebb, ha nem szerez pontot a PSG ellen az utolsó fordulóban, akkor szégyenszemre csoportutolsóként végez, és még a második számú kupa küzdelmeiben sem folytathatja. Addig azonban ma este a Lecce ellen kell a csöppet sem fényes bajnoki szereplést kozmetikázni, és a tengernyi sérülttel, valamint a morálisan szétesett társasággal ez csöppet sem ígérkezik könnyűnek. A mérkőzés helyszíne a Stadio Via del Mare lesz, a kezdés időpontja 18 óra, a tévében megtekinthető a SPORT1 csatornán, a dirigens pedig Daniele Chiffi lesz. 

A derék játékvezető padovai születésű, és 37 éves, az élvonalban 2014 óta vezet. Eddig 77 alkalommal fújta a meccseket, 310 sárga mellett, 16 pirosat és 22 büntetőt ítélt meg. A Bianconeri eddig nyolcszor szerepelt az ő közreműködése mellett, az első hét mérkőzést be is húzta, de legutóbb a Fiorentina vendégeként 2:0-ás vereséget szenvedett. A Lecce mérlege pontosan 50%-os vele, 3-3 győzelem és vereség mellett 1 döntetlen. Ebben a párosításban még sosem volt része. 

Az ellenfél piaci értéke 65 millió euró, hat válogatottal rendelkeznek, átlagéletkoruk 24,1 év. Legértékesebb labdarúgójuk a dán védekező középpályás, Morten Hjulmand, aki jelenleg 6,5 milliót ér. A tabellán a 17. pozíciót foglalják el 8 ponttal, két ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Sampdoriát. A legutóbbi 5 meccsükből csupán a Salernitánát tudták legyőzni 2:1-re, a Cremonese és a Fior ellen 1:1 lett a végeredmény, míg a Roma 2:1-re, a Bologna 2:0-maskodott felettük. Ez a két gárda eddig 32 alkalommal találkozott egymással, 4 hazai győzelem, 8 döntetlen 20 vendégsiker, ha csak a Leccében lejátszott mérkőzéseket nézzük, akkor 3-4-9 az arány. A párharc legeredményesebb játékosa Alessandro Del Piero 7 góllal. Legutóbb hazai győzelem 2011-ben volt, 2:0 arányban. 

A hazaiak edzője az 59 éves Marco Baroni, aki edzői karrierjét 2003-ban a Carrarese csapatánál kezdte. A mester megbízása ennek az idénynek a végéig szól, tavaly vette át az irányítást, s terve idén sem lehet merészebb, minthogy az élvonalban tartsa a csapatát.  4-3-3-as támadó felfogásban szereti pályára parancsolni övéit, lehet, hogy egy igazi sztárcsapat ellen ezért ennél védekezőbb felállást választ. Van torinói kötődése is, az U19-es csapatot vezette 2011 és 13 között. Az olasz rekordbajnok és Massimiliano Allegri ellen is csupán egy fellépése van, a Frosinone trénereként 2019-ből: egy 3:0-ás vereség. General Max ezzel szemben 6 alkalommal vezérelte csapatait a sárga-pirosak ellen, a Cagliari padján 2:0-ra kikapott, a Milannal is érte egy 1:1 arányú baleset, de a maradék négy esetben nyerni tudott. 

A hazaiak legismertebb játékosa a francia világbajnok, aki legnagyobb sikereit a Barcelonával érte el, Samuel Umtiti. A védelem közepén játszó játékos ma legtöbbször a Milik-Kean kettős éppen pályán lévő tagjaival fog találkozni, és bár mindkét játékos erős a fejjátékban, vele szemben a levegőben azért nehéz lesz párharcot nyerni.

A rövid passzok tekintetében képes 90%-os hatékonyságra, ha távolra, vagy a levegőben kell továbbítania a játékszert, már csak minden második alkalommal ér célt. A szerelések és tisztázások tekintetében is 1,5-2,5 az átlaga, ezen kívül van egy szerzett labdája is. A levegőben 1, a földön 5 megnyert párharccal büszkélkedhet, átlagosan 70%-ban ő kerül ki győztesen. Egyszer szabálytalankodik csupán, őt kétszer ennyi alkalommal terítik le. Két alkalommal kapott sárga lapot az idényben. 

Hazai oldalon mindenki tudja vállalni a játékot, sem sérült, sem eltiltott nincs, A Juve részéről azonban annál többen hiányozni fognak, mivel Marley Aké, Gleison Bremer, Mattia De Sciglio, Ángel Di María, Kaio Jorge, Paul Pogba, Dušan Vlahović, Federico Chiesa, Manuel Locatelli és Leandro Paredes sem tudja vállalni a játékot. 

A Sky Sport Italia szerint a következő kezdőcsapat fog kifutni a pályára: 

juve_varhato_kezdo_lecce.jpg