Allegri: "Egyelőre rövidtávú célokban gondolkodunk"

maxi_vs_lecce.jpgA Juventus a ma este folyamán Nicolò Fagioli varázslatos találatának köszönhetően 0-1-es győzelmet aratott a Lecce otthonában, mellyel sorozatban harmadik összecsapását nyerte meg a Serie A-ban, s győzelemmel hangolt a jövő heti, PSG elleni BL-kihívásra. A találkozót követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy értékelje a látottakat, véleményt alkotva a fiai által mutatott produkcióról, illetve felmérve a Zebrák általános helyzetét is. 

"A fiúk ma jó meccset játszottak, melyen végig betartották az utasításokat, s ezeknek megfelelően igyekeztek szerepelni. A legfontosabb, hogy győzelmet arattunk, s hogy sikerünkből erőt merítve magabiztosabban készülhetünk a jövő heti rangadókra, azaz a PSG, valamint az Inter elleni mérkőzésekre. Eltekintve a Lecce utolsó, hatalmas veszélyt jelentő lövésétől, ma este védelmünk is hatékonyan szűrte az ellenfél akcióit, támadóink azonban korábban is betalálhattak volna, mivel annak ellenére, hogy technikai szinten ők is jól teljesítettek, a második félidőben számtalan nagy lehetőséget puskáztak el" – jelentette ki a szakvezető a DAZN munkatársának. 

"Nicolò Fagioli egy kiváló minőséget képviselő labdarúgó, akinek a jövőben véleményem szerint a védelem előtt kellene szerepelnie, azonban ahhoz, hogy biztonsággal alkalmazhassuk őt e poszton, még sokat kell fejlődnie és tanulnia, mivel korábban még sosem lépett pályára ebben a pozícióban, ami miatt gyakran elhagyja a helyét, s követ el taktikai fegyelmezetlenségeket.

Fabio Miretti és Matías Soulé ugyancsak remek produkciót nyújtottak, ahogy a nagyszerű gólpasszt kiosztó Samuel Iling-Junior is, Fagioli pályára lépése azonban alapvetően Weston McKennie-nek köszönhető, aki nem érezte jól magát, emiatt pedig le kellett cserélnünk. Valószínűleg egyébként is bevetettük volna az olaszt, elvégre mindannyian tudjuk, hogy középpályásunk lehetőségek széles tárházát bocsátja rendelkezésünkre, ám az eredeti terv szerint erre csak a meccs egy későbbi szakaszában került volna sor. 

Miretti egy ponton nem figyelte eléggé a mögötte álló ellenfelet, mikor nála volt a játékszer, s egyébként is megfigyeltem, hogy Fabio, s más futballisták néha túlzottan ragaszkodnak a játékszerhez, ami olykor akadályozza a támadások kibontakozását. Középpályásunk idén, valamint tavaly is sok összecsapáson kapott lehetőséget, mentális téren pedig a legmegbízhatóbb kerettagok közé tartozik, ezért pedig egy fokkal előrébb tart, mint egyes társai, attól függetlenül, hogy egy adott meccsen jól, vagy éppen rosszul játszik-e. 

A labdarúgás világa olyan, mint az élet: az ember néha elesik, aztán újra feláll, a legfőbb pedig az, hogy mindig legyen bátorságunk szembenézni az előttünk álló kihívásokkal. Amikor a dolgok jól mennek, mindenki dicsér bennünket, s mi is jól érezzük magunkat, mikor pedig rossz helyzetben vagyunk, arra kell fókuszálnunk, hogy minél sikeresebben küzdjünk meg a válsággal, amibe keveredtünk. Ha nem olyan eredményeket érsz el, mint amilyeneket szeretnél, fontos, hogy jó válasszal szolgálj a kialakult szituációra. 

Csapatunk március óta nem volt képes megnyerni zsinórban három bajnokit, ezért pedig volt bennem egy kis izgalom, ám alapvetően nyugodtnak és magabiztosnak éreztem magam, mivel tegnap volt a fiam nagy örömre okot adó születésnapja, ezen felül pedig eszembe jutott, hogy mikor a Milannal 2011-ben egy hasonló válság közepén találtam magam, 3-1-re, vagy 3-2-re diadalmaskodtunk a Roma ellen az Olimpicóban, s mint tudjuk, a Lecce szintén sárga-piros mezben játszik, akárcsak a Farkasok, amit igen jó előjelnek tartottam a találkozót megelőzően... Ma az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, s hogy megszerezzük a 22. pontunkat a tabellán, mellyel ideiglenesen feljöttünk az ötödik-hatodik hely környékére. Egyelőre rövidtávú célokban gondolkodunk, s ha ezeket teljesítjük, rátérhetünk a nagyobb kihívásokra is" – összegzett General Max. 

A meccs összefoglalója: