Allegri: "Nem lehetünk frusztráltak a BL-kiesés miatt"

allegri_pre_juve_lecce.pngA Juventus a keddi BL-kiesést követően holnap este a Lecce együttesének otthonába látogat a Serie A-ban, mely összecsapást megelőzően természetesen a zebramezes alakulat mestere, Massmiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtó kamerái előtt, szót ejtve a hiányzókról, az újonnan bemutatkozó fiatalokról, a fekete-fehérek szezon kijavítására vonatkozó további esélyeiről, illetve az Európa-ligáról is. 

"Orvosaink jelezték, hogy Dušan Vlahović még nem épült fel a Benfica ellen összeszedett combközelítő-sérüléséből, emiatt pedig nem is lehet majd velünk holnap, miközben Manuel Locatelli személyes okokból fog hiányozni a pályáról. A szokásos hiányzók most sem állnak majd rendelkezésünkre, ám az ő neveik mindenki számára ismertek. Mivel tizenhat mezőnyjátékost és három kapust nevezhettünk a keretbe, elég labdarúgónk van ahhoz, hogy holnap kifuthassunk a gyepre a Lecce ellen, mely egyébként egy rendkívül jól szervezett, gyors futballistákkal bíró együttes, hazai környezetben pedig mindig veszélyes ellenfélnek bizonyulnak. Mindenképpen jól kell ragálunk a hét elején biztossá váló BL-kiesésre, az alapvető dühöt pedig a bajnokság hátralévő részében végig fenn kell tartanunk, ugyanis legfőbb ambícióink immár ide kötnek bennünket az idény második felére vonatkozóan" – jelentette ki a szakvezető. 

"Tudjuk, hogy egy kissé le vagyunk maradva az éllovasoktól a Serie A-ban, azonban van időnk és lehetőségünk a felzárkózásra. November közepéig még öt fontos meccset kell megvívunk, négyet a bajnokságban, egyet pedig a Bajnokok Ligájában, játékosaink pedig arra fókuszálnak, hogy a lehető legjobb módon abszolválják ezeket a kihívásokat. A válogatott szünet után számos kerettagunk felépül majd, emiatt pedig egészen más helyzetben leszünk, mint most. Egyelőre a Lecce elleni kihívásra koncentrálunk, mely elképesztően nehéznek fog bizonyulni, ezért pedig minden egyes módszert be kell vetnünk a siker érdekében, annak ellenére, hogy ez akár a játék összképét is ronthatja majd. 

Egyelőre felesleges az Európa-liga küzdelmeire gondolnunk, mivel jelenleg a bajnoki meccsek jelentik a prioritást. A Lecce az elmúlt időszakban a Fiorentinával és a Salernitanával is döntetlent játszott, ami ismét csak alátámasztja szervezettségüket és nagy minőségüket, valamint ismételten felhívja a figyelmünket arra, hogy nagy jelentőséget kell tulajdonítanunk a kontráikban rejlő veszélyeknek.

Nem tudom, hogy a BL-kiesés pontosan miért nem tekinthető kudarcnak, ám ez a szó biztosan nem illik idei szereplésünkre. Bevallom, nem találom a megfelelő kifejezést az eddig látottakra, ezért önökre bízom, hogy milyen jelzővel illetik a szezon elmúlt részét. A magam részéről kizárólag az általunk végzett, elkötelezett és odaadó munkát látom. Vannak együttesek, melyek nyolc éve nem szerepelhettek a Bajnokok Ligájában, ezért egyetlen rosszabb idény miatt nem szabad frusztráltakká válnunk, bár tény, hogy számos területen sokkal jobb teljesítményre van szükségünk, ehhez pedig kezdetnek holnap is kompaktan, igazi együttesként kell futballoznunk. 

Minden negatív dologban fellelhető pár pozitívum, esetünkben például az, hogy fiatal reménységeink nagyszerű formában vannak: Fabio Miretti biztonsággal vethető be a kezdőcsapat tagjaként, Samuel Iling-Junior kiválóan teljesít, Nicolò Fagioli állandóan fejlődik, ahogy Matías Soulé is. Elképzelhető, hogy holnap este néhányan pályára is lépnek majd közülük, mivel sosem árt egy kis változatosság, az ifjú titánok pedig mindig sokat adnak hozzá egy alakulat játékához a maguk lelkesedésével és zabolázatlan futballjával. Federico Chiesa és Paul Pogba sem holnap, sem pedig szerdán nem lesznek a keret tagjai, s 99%, hogy még az Inter ellen sem lépnek majd pályára, efelől mindenki nyugodt lehet. Ha a két játékos még a szünet előtt visszatér, akkor azt csak és kizárólag a Verona, vagy a Lazio ellen tehetik meg, mindazonáltal jelenleg ez sem tűnik túlzottan valószínűnek. 

A helyzetet, amiben vagyunk, számos klub megtapasztalhatta már a múltban és a jelenben, ezért pedig egyáltalán nem félek a kialakult szituációtól. Úgy vélem, hogy csapatom nagyszerű értékeket tudhat magáénak, melyekre biztonsággal támaszkodhatunk. Egyértelmű, hogy meg kell fordítanunk a dolgok menetét, ez azonban nem fog bekövetkezni egyetlen nap alatt. Mivel még csak tizenegy bajnokit játszottunk le, értelmetlen lenne arról elmélkedni, hogy van-e még esélyünk a Scudetto megszerzésére. A szerdai vereség természetesen nagy csapást jelentett nekünk, ugyanakkor holnap lehetőségünk lesz érdemi reakciót adni a történtekre. A Napoli talán a világ egyik legjobb formában lévő gárdája jelenleg, miközben a Milan, az Inter, a Lazio, valamint a Roma is remek szezont fut, a Juventusnak pedig egyelőre azon kell dolgoznia, hogy lefaragja az éllovasokkal szemben fennálló hátrányát, melyet csak úgy tehetünk meg, ha pontokat szerzünk a szóban forgó együttesektől. 

Moise Kean számos jó meccset játszott az évad eddigi részében, ezért pedig nem tragédia, ha olykor egy-egy rosszabb teljesítmény is becsúszik ezek közé. Az a fontos, hogy holnap este csapatként játsszunk, s hogy határozott, tiszta elképzelésekkel operálva nézzünk szembe az előttünk tornyosuló problémák sokaságával. Az este végén meglátjuk, hogy mindebből mit sikerült megvalósítanunk, ám a legfőbb az, hogy magabiztosak és kellően visszafogottak legyünk, s hogy kemény munkával változtatni tudjunk megítélésünkön. A szezon első feléből még tizenkét nap van hátra, 2023 januárjától fogva pedig minden egyes játékosunk rendelkezésünkre áll majd, hogy jelenlétük által is segítsék azokat, akik eddig túlzottan sok lehetőséget kaptak" – összegzett Allegri.