Nedvěd és Arrivabene szavai a Juventusról

nedved_pre_benfica.jpgA Juventus tegnap esti, Benfica elleni BL-meccse előtt a klub alelnöke, Pavel Nedvěd, illetve vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy átfogóbb értékelést próbáljanak adni a Bianconeri helyzetéről, szót ejtve a csapat eddigi szerepléséről, a sorozatból való (ekkor még csak várható, ám a nap végére be is következő) kiesésről, illetve egyes játéksokról is. Az alábbiakban ezen interjúk magyar fordítását olvashatjátok. 

"A számlahamisítási ügyről továbbra sem szeretnék nyilatkozni, mivel úgy vélem, hogy a klub a múltban, és a jelenben is világosan fogalmazott az általunk kiadott közlemények keretein belül. Alelnökként nem sok hozzáfűznivalóm van az itt megfogalmazott állásponthoz, abban pedig biztos vagyok, hogy a Juventus ez ügyben is meg fogja védeni magát, ahogy korábban mindig" – szögezte le Nedvěd a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Federico Gatti számára természetesen nagy kihívás lesz a ma esti találkozó, mivel védőnk még kevés tapasztalattal rendelkezik ezen a szinten, ebben a stadionban pedig sosem könnyű pályára lépni, azonban magával a játékossal kapcsolatban egyáltalán nincsenek kétségeim, ugyanis az eddigiekben egy rendkívül elkötelezett, hatalmas vággyal rendelkező srácot ismertem meg személyében, aki tehetségéből és sikeréhségéből kifolyólag biztosan szép karriert fut majd be. 

Nagyon elégedettek vagyunk az általa nyújtott teljesítménnyel, a ma este pedig remek alkalom lesz számára a bemutatkozásra, már csak Alex Sandro sérülése miatt is, aki egy kisebb problémából kifolyólag nem tudta vállalni a játékot. Ugyan egyes futballistáink már a felépülés útján haladnak, csapatunk egyes alapemberei továbbra sem állnak a mester rendelkezésére, a sor pedig újabban olyan nevekkel bővült, mint például Leandro Paredes. Nagyon sajnálom, hogy Max Allegrinek változtatnia kellett alapvető elképzelésein a kiesők miatt, ugyanis az ilyen történések általában mindig óriási hatással vannak a végeredményre, akár pozitív, akár negatív értelemben. 

A végsőkig hiszünk abban, hogy ott a helyünk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, s általában véve a sorozatban, ezért pedig egyelőre nem szeretnék a kiesés gondolatával foglalkozni. Ha eljön ennek ideje, természetesen levonjuk majd a megfelelő következtetéseket az eredményekből, addig viszont csak és kizárólag a továbbjutás elérésére szeretnénk fókuszálni, s bízni akarunk abban, hogy még innen is képesek vagyunk felállni" – zárta szavait a cseh legenda. 

arrivabene_pre_benfica.jpg"A Juventus minden meccsen a győzelemért lép pályára, hiszen bennünket egyedül a siker éltet. Nem azért repültünk három órát Lisszabonba, hogy elvicceljük a mérkőzést, még annak ellenére sem, hogy jelenleg hat alapemberünk hiányzik a keretből, ugyanis nem szabad, hogy ez kifogás legyen azon játékosok számára, akik pályára lépnek: a társak kiesésének sokkal inkább motiváló tényezővé kell válnia, hiszen ez csak egy újabb okot ad arra, hogy a végsőkig kitartsunk, s hogy megnyerjük a találkozót" – jelentette ki a Mediaset kérdésére Arrivabene. 

"Az ilyen helyzetekben nem tudok vezérigazgatóként beszélni, mivel akaratlanul is a Juve-drukker szól belőlem. A klubnál dolgozó személyek egytől-egyig a csapat mellett állnak, elkötelezettségünk pedig maximális, elvégre rendkívül közel állunk ezekhez a srácokhoz, akiknek persze ettől még ki kell érdemelniük, hogy az Öreg Hölgy mezét viselhessék, s nem csak ma este, hanem általánosságban véve is. Ha a mai összecsapás egy Forma 1-es nagydíj lenne, a Bianconeri talán csak a második sorból vehetne rajtot, ám ha jó a stratégiánk, könnyen az élre kerülhetünk. Együttesünk az utolsó csoportmeccs utolsó percéig küzdeni fog, ennek nyomán pedig a mai összecsapáson sem várok mást. 

Andrea Agnelli elnök úr öltözői beszéde, melyet a Maccabi Haifa elleni vereséget követően intézett a kerethez és hozzánk, mindannyiunkat ráébresztett arra, hogy hatalmas felelősségünk van az egyes eredmények megszületésében. Ez a tudat ismét egységbe kovácsolt bennünket, mely által immár sokkal tudatosabban tervezzük a jövőt. Jelen pillanatban az egyetlen helyes lépés az, ha előre tekintünk, s ha megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból, attól függetlenül, hogy mindezzel továbbjuthatunk el a csoportkörből, vagy sem" – összegzett a vezérigazgató.