Locatelli és Gatti szavai a Benfica elleni meccs után

loca_1.jpgMint ismert, a Juventus tegnap este 4-3-as vereséget szenvedett a Benfica otthonában, mellyel biztossá vált, hogy az olasz rekordbajnok kénytelen lesz búcsút inteni a legrangosabb európai kupasorozatnak. Az eseményeket követően az Öreg Hölgy mestere, Max Allegri mellett a csapat két játékosa, az egyaránt kiábrándító produkciót nyújtó Manuel Locatelli és Federico Gatti is értékelték a látottakat, nyilatkozataikban pedig mindketten csalódottságuknak adtak hangot a történtek miatt. 

"Nagyon sajnálom, hogy a ma esti meccsen az ismert végeredmény született, főleg a mérkőzés utolsó harmadának ismeretében, ahol kiválóan, valódi csapatként futballoztunk, s két gólt is szerezünk a Benfica ellen. Az első félidőben természetesen borzasztóan játszottunk, azonban a meccs végén látottakból képesek lehetünk erőt meríteni a későbbiekre nézve" – szögezte le Locatelli a Mediaset kérdésére. 

"Nem gondolnám, hogy ellenfelünk második gólja, s Juan Cuadrado ezt megelőző, büntetőt érő kezezése különösebb hatással lett volna az események menetére, mivel teljes csapatunk rosszul állt hozzá a találkozóhoz, ami vereségünk legfőbb okának tekinthető. Mint említettem, az első fél órában kiábrándító produkcióval rukkoltunk elő, emiatt pedig még az sem lehet mentség mai teljesítményünkre, hogy az összecsapás végére sikerült feltámadnunk, s pozitív reakciót adnunk a történtekre" – zárta szavait a középpályás. 

gatti_benfica.jpg"Csalódott vagyok vereségünk miatt, főleg azért, mert a meccs végére sikerült visszaszereznünk az események fölötti irányítást. Úgy vélem, hogy 1-1-es állásnál egy eléggé abszurd helyzet miatt ítéltek ellenünk büntetőt, mivel Juan Cuadrado nem követett el súlyos szabálytalanságot. A játékvezető igen nagyvonalú volt a Benficával szemben, a portugálok második találata pedig elvezetett mentális széthullásunkhoz, viszont most már nem szabad ezzel foglalkoznunk, mivel az elkövetkezendő egy hétben fontos kihívások várnak ránk a Lecce és a PSG ellen, mely utóbbi meccsen be kell biztosítanunk az Európa-ligában való szereplésünket" – fogalmazott Gatti a Mediaset munkatársának. 

"A jelenlegi gödörből csapatként kell kimásznunk, ahogy azt korábban is tettük. Tudjuk, hogy szombaton nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mivel a Lecce kemény ellenfél, a velük való szembenézés pedig már csak azért sem lesz könnyű, mert a mai találkozó igencsak megterhelt bennünket. Ezt követően a PSG vár majd ránk, egy nem kevésbé fontos megmérettetésen, mi azonban a ma végérvényessé váló változások ellenére is emelt fővel készülünk találkozóinkra, s továbbra is azon leszünk, hogy a lehető legjobb oldalunkat csillogtassuk meg" – összegzett a védő.