Beharangozó – a Benfica elleni meccs

sl_benfica_logo_svg.pngMa este az utolsó szalmaszál megragadása a cél a Bajnokok Ligájában, de ehhez le kell győzni a Benfica csapatát, és a legbiztosabb egy minimum két gólos siker lenne. Természetesen az utolsó fordulóban még akkor is győzni kellene a PSG ellen, míg a Sasoknak nem szabadna nyerniük a Maccabi ellenében, de ennyire azért kár előre szaladni. Az olasz csapat számára az elmúlt két hónap kudarcainak a feledtetésére, a nyerjünk meg minél több mérkőzést egymás után recept lehet az üdvözítő, és a mai ellenfél és helyszín erre nem lesz ideális közeg.

Az Estádio da Luz nem az a pálya, ahová nyerni járnak az ellenfelek, de ma 21 órától mindent meg kell tenni ennek érdekében. A játék tisztaságára a szerb Srđan Jovanović fog felügyelni. Ahogyan a torinói mérkőzést sem közvetítették a magyar sportcsatornák, úgy most ezt a találkozót sem fogják. 

A 36 éves belgrádi születésű játékvezető eddig kilenc alkalommal méretett meg az elit osztályban, és a sárga lapokkal is spórolósan bánik, de a legelképesztőbb, hogy sem büntetőt nem ítélt, sem kiállítást nem eszközölt eddig, pedig elég nagy klubok meccseit bízták rá, elég talán a Realt, a City-t, a Milant vagy a Dortmundot megemlíteni, de ő vezette a Chelsea-Juventus 4:0-t is. 

A Benfica német edzője Roger Schmidt, aki bár már 55 éves, csupán egy meccset tudott le a Bianconeri ellen, ennek az összecsapásnak az odavágóját, az eredmény ismert, kínos 2:1-es vereség. Neve talán ismerősen csenghet egyesek számára, ugyanis korábban a Bayer Leverkusen vezetőedzője volt három esztendőn keresztül. Ismert továbbá arról, hogy együtteseitől komoly labdatartást és támadó futballt vár el, amihez a Benficánál meg is van a szükséges játékosanyagja. Együttese 4-2-3-1-ben szokott rohamozni, igen komoly támadópotenciállal rendelkező játékosokkal. Ma sem várhatunk ennél kevesebbet alakulatától.

A harminchétszeres portugál bajnok, és jelenleg is listavezető klub jelenlegi értéke 239 millió euró, legértékesebb labdarúgóik pedig David Neres, Alejandro Grimaldo, és Rafa Silva, kiknek az értéke 20 millió euróra van taksálva a Transfermarkt szerint. Több ismert játékossal is rendelkeznek, mint amilyen a nyáron szerződtetett Julian Draxler, az egykor óriási tehetségnek tartott João Mário, vagy a Manchester Cityt is megjárt argentin válogatott Nicolás Otamendi. 

Az idei kiírásban megverték az izraeli ellenlábasukat is, majd oda-vissza 1:1-et értek el a PSG ellen, megágyazva így a csoportból való továbbjutásuknak is. A bajnokságban csupán egy döntetlen csúszott be nekik 10 forduló alatt, a legutóbbi fordulóban a nagy rivális FC Porto ellen tudtak nyerni 1:0 arányban idegenben, és így már hat pont az előnyük a nagy riválissal szemben.

A sérültek sora továbbra is hosszú, Marley Aké, Bremer, Federico Chiesa, Mattia De Sciglio, Angel Di María, Kaio Jorge, Parades és Paul Pogba, míg a túloldalon Julian Draxler és Morato nem bevethető.