Allegri: "Nem szabad foglalkoznunk a kieséssel"

max_allegri_vs_benfica_1.jpgA Juventus a ma este folyamán Lisszabonban 4-3-as vereséget szenvedett a Benfica alakulatától, mellyel eldőlt, hogy a csapat 2013 óta először nem lesz ott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, sőt, egyelőre még az Európa-ligában való pályára lépés jogát sem biztosította be az eddigi öt csoportmeccsen elszenvedett négy vereségéből kifolyólag. A találkozót követően a gárda vezetőedzője, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, kiemelve, hogy fiai nem okoztak neki csalódást, s hogy a fekete-fehéreknek nem szabad szomorúnak lenniük a kiesés miatt, ugyanis még fontos feladatok várnak rájuk a Serie A-ban. 

"A mai összecsapáshoz az első pillanattól fogva rosszul álltunk hozzá, ellenfelünk gólhelyzeteinél pedig túlzottan óvatosak és félénkek voltunk, ami miatt nem beszélhetünk arról, hogy győzelmet érdemeltünk volna. A Benfica negyedik találatának megszerzését követően, 4-1-es állásnál már kénytelenek voltunk kockáztatni, a mérkőzés végén pedig pozitív választ adtunk az addig történtekre, mindazonáltal korábbi lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, sem a második félidőben, sem pedig ez előtt, az első félidő során" – fogalmazott a mester a Mediaset adásában. 

"Sajnáljuk, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, most azonban már a Serie A-ra kell gondolnunk, erőt merítve az utolsó húsz percben mutatott teljesítményünkből, ami jó kiindulópontot jelenthet számunkra a Lecce hétvégi legyőzéséhez. A ligában még négy meccs áll előttünk a világbajnokság miatt beiktatott szünet előtt, ezért pedig most az a legfőbb feladatunk, hogy visszanyerjük a ma elégetett energiákat, s hogy azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésünkre állnak, minél jobb eredményeket érjünk el. 

Felesleges lenne arról beszélni, hogy mit kellett volna jobban csinálnunk, mivel mai vereségünk egyúttal kiesésünket is végérvényessé tette. A találkozó folyamán számos esetben hagytuk, hogy ellenfelünk lépéselőnybe kerüljön a jobb szélen, ezen felül pedig a kontráknál sem figyeltünk eléggé, amit a Benfica harmadik gólja is alátámaszt. A portugálok büntetőjéről, illetve Juan Cuadrado kezezéséről nem lenne értelme szót ejteni, mivel az ellenfél már a kérdéses eset előtt is azt csinált velünk azon az oldalon, amit akart, ezért pedig a felelősség nem az egyének vállán, hanem kollektív alapokon nyugszik a mai eredmény miatt. 

Ma este alapvetően sem kezdtük jól a találkozót, Dušan Vlahović révén pedig egy fontos lehetőséget is kihagytunk a meccs elején, majd Matías Soulé helyzete ugyancsak kimaradt a rendes játékidő utolsó perceiben. Ha ezen lehetőségből gólt szerzünk, talán a győzelem is elérhető távolságba került volna, azonban dühünk és csalódottságunk ellenére félre kell tennünk a történteket, s egyedül a Lecce elleni összecsapásra szabad fókuszálnunk, mely találkozót követően, a PSG-vel szemben be kell biztosítanunk az Európa-ligában való indulásunkat. 

Elégedett vagyok keretünk fiatal labdarúgóival, akik nagy minőséggel bírnak, s fontos szereplői együttesünknek. Fabio Miretti már a szezon eddigi részében is sok lehetőséget kapott, Matías Soulé és Samuel Iling-Junior pedig remekül szálltak be az összecsapásba, s olyan mentális energiát hoztak magukkal a pályára, ami addig hiányzott belőlünk, s amire ebből kifolyólag óriási szükségünk volt. Az argentin szélső nagyszerű ütemben fejlődik, míg az angol reménység csupán egy hónapja edz velünk, ugyanakkor ezen időszak alatt is megmutatta, hogy helye van az Öreg Hölgy alakulatában. 

A Benfica erős nyomást helyezett ránk a meccs elején, ezért pedig abban reménykedtem, hogy Miretti és Arkadiusz Milik által képesek leszünk emelni játékunk minőségén, mely feltételezés bizonyos értelemben be is igazolódott. Tisztában kell lennünk a ténnyel, hogy hiányzóink aligha fognak visszatérni az Inter elleni rangadóig, nekünk pedig ennek tudatában kell megbirkóznunk az előttünk álló kihívásokkal, arra törekedve, hogy minél jobban szerepeljünk ezeken" – összegzett Allegri.