Alex Sandro: "Tisztában vagyunk a tét nagyságával"

alex_sandro_pre_benfica_juve.jpgA Juventus ma este a Benfica együttesével méri össze erejét a Bajnokok Ligájában, s ugyan a torinóiaknak gyakorlatilag már csak matematikai esélyük van a csoportból való továbbjutásra, az együttesnek mindent meg kell tennie a kirobbanó formában játszó portugál gárda legyőzéséért. A találkozót megelőzően Max Allegri mellett természetesen a keret egyik játékosa, Alex Sandro is részt vett az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón, mondandójában pedig kitért az összecsapás buktatóira, a Zebráknál uralkodó mentalitásra, illetve saját szerepére is.

"Azért utaztunk el Portugáliába, hogy minél jobb meccset játsszunk ellenfelünkkel, s hogy győzelmet arassunk velünk szemben. Csapatunk egyértelműen a fejlődés útján jár, s tudjuk, hogy éppen ezért nem szabad több hibát elkövetnünk, azonban ezen a mérkőzésen semmi sem változik eddig meccseinkhez képest: ki kell futnunk a gyepre, ahol a lehető legjobb formában kell játszanunk, s lehetőség szerint diadalmaskodnunk kell a Benfica ellen. A magam részéről erősen hiszek benne, hogy mindez így is fog történni" – jelentette ki a brazil labdarúgó. 

"Tudom, hogy a Benfica még nem szenvedett vereséget ebben a szezonban, ám remélem, hogy ez a sorozat holnap megszakad. Ellenfelünk ebben az évadban kiváló idényt fut, emiatt pedig nagyon nehéz dolgunk lesz, mindazonáltal véleményem szerint teljes mértékben felkészültünk erre a nagyszerű kihívásra, s meggyőződésem, hogy jó meccset fogunk játszani. 

Remekül érzem magam, ha középhátvédként kell szerepelnem egy háromfős védelem tagjaként, mivel a korábbiakhoz hasonlóan most is úgy állok hozzá a szerepkörömmel kapcsolatos kérdésekhez, hogy bárhol a mester rendelkezésére állok, attól függetlenül, hogy ő milyen poszton számít rám. A lényeg az, hogy segítsem a csapatot, e tekintetben pedig nem lényeges, hogy bal szélső védőként, vagy középhátvédként futok-e ki a gyepre, mivel mindkét esetben a bal oldal lefedése lesz a feladatom, ahol mindig is otthonosan mozogtam. 

A Benfica számos olyan játékost tudhat magáénak, akik képesek különbséget teremteni az egyes összecsapásokon, mi azonban remek edzésmunkát végeztünk a héten, s készen állunk arra, hogy szembenézzünk velük. Úgy gondolom, hogy most sokkal rendezettebbek leszünk majd, mint a torinói megmérettetésen, elvégre mindannyian tisztában vagyunk a tét nagyságával, s azzal, hogy most valóban a győzelem az egyetlen dolog, ami számít. 

Mivel annak idején remek éveket töltöttem a Porto együttesénél, a Benfica elleni meccsek mindig különlegesek voltak, s valószínűleg azok is maradnak számomra. Ellenfelünk stadionjában az idők kezdetétől fogva remek atmoszféra uralkodik, ez a hangulat pedig már önmagában is arra sarkallja a játékosokat, hogy legjobb oldaluk megcsillogtatására törekedjenek, ekképp pedig az előttünk álló találkozó számomra is egy nagyszerű lehetőséget jelent arra, hogy meghatározó teljesítménnyel álljak elő" – összegzett Alex Sandro.