Közeledik Chiesa visszatérése, Paredes megsérült

fede.pngVegyes hírek érkeztek Continassából a héten a sérüléseket illetően, ugyanis míg egyre biztosabbra vehető Federico Chiesa visszatérése még a világbajnoki szünet előtt, addig egy újabb izomsérülés tizedeli tovább a rendelkezésre álló játékosok számát, ezúttal Leandro Paredes került a maródiak listájára. Az argentin középpályás így mindenképp kihagyja a csapat soronkövetkező két BL-mérkőzését, valamint a Derby d'Italián való szerepeltetése is kérdésessé vált.

A két ellentétes hír közül kezdjük a pozitívabbal, melyet minden Juventus-szurkoló hónapok óta várt: Chiesa visszatérése már csak idő kérdése. A hét közepén az olasz támadó részt vett egy 45 perces barátságos mérkőzésen, melyet Continassán tartottak meg, javarést az U-19 és U-17-es csapatok játékosainak bevonásával. Fede két gólt is szerzett a 7-1-re megnyert találkozón. A helyszínen jelen volt Massimiliano Allegri is, aki továbbra figyeli a játékos állapotának javulását. 

Hogy pontosan mikor vetné be a januárban megsérült támadót a Zebrák edzője, még egyelőre kérdéses, a Gazzetta dello Sport értesülései szerint Allegri elővigyázatosságból nem siettetné a visszatérést. Ezek alapján a Benfica és Lecce elleni találkozókon még biztosan nem számíthatunk Fede jelenlétére, azonban a pozitívabb becslések szerint akár már a PSG, illetve az Inter ellen a keretbe jelölhetik Chiesát, egyelőre limitált játékpercekkel, hogy aztán teljesen felépülten, és frissen állhasson a csapat rendelkezésére a világbajnoki szünet után. További bizakodásra adhat okot, hogy a Juventus tegnapi edzésén már Chiesa is részt vett a csapattal, ahol már a labdás gyakorlatokba is bevonták:

Kevésbé pozitívak az információk Leandro Paredes kapcsán, aki az Empoli ellen megnyert találkozót követően érzett fájdalmat. A klub hivatalos közleménye alapján a vizsgálatok sérülést állapítottak meg a játékos bal alsó combhajlító izmában, melynek teljes gyógyulási ideje nagyjából 15 napot vesz igénybe. Ennek alapján az argentin középpályás semmiképp sem fog pályára lépni a Bianconeri soron következő két BL-mérkőzésén, kihagyja a közöttük rendezendő Lecce elleni bajnokit, illetve a november 6-án esedékes Derby d'Italián is kicsi a valószínűsége, hogy pályára léphessen.