Beharangozó - az Empoli elleni meccs

empoli_cimer.pngA torinói derbi megnyerése után itt az újabb remek alkalom a pontok gyűjtésére, hiszen hazai környezetben az Empoli ellen kellene bizonyítani. Ezzel szemben láthattunk már idén kiscsapatok ellen borzalmas játékot, és eredményeket, így óriási hiba lenne a túlzott elbizakodottság. A mérkőzés helyszíne az Allianz Stadium, a kezdés 20:45-kor történik, a tv-ben a SPORT 1 közvetíti, a játékvezető pedig Michael Fabbri lesz.

A faenzai születésű matektanár, decemberben tölti a 39. életévét, az olasz első osztályban 2013 óta tevékenykedik. Ebben a sorozatban 112 meccs áll a háta mögött, amiből a kék-fehéreknek 8, mindent egybevetve 13, míg a Zebráknak szintén 8 mérkőzést irányított, pluszban még egy Coppa Italianát is. A vendégek 4-4-5, a hazaiak 6-2-1-es statisztikát értek el vele. Ezt a párosítást először fogja vezetni. 

A toszkánok összértéke 92 millió euró, a legértékesebb játékosuk a svájci Nedim Bajrami, akinek árát a Transfermarkt 10 millió euróban határozta meg. Fiatal átlagéletkorú csapatuk van, 24,8 évvel, különböző válogatottakban 10 játékosuk játszik. Jelenleg tizedikek a tabellán, 11 pontot gyűjtve. Legutóbbi 5 találkozójukból kettőt tudtak megnyerni, a Bologna és a Monza ellen is 1:0-ra, a Toro ellen döntetlenre végeztek, és két vereségük is lett a Milan és a Roma ellen. Az olasz óriásklubbal szemben eddig 26 összecsapásuk volt, ebből 3-3 alkalommal tudtak győzni, vagy döntetlent elérni, a Pó partján még rosszabb az arány, 1-1 alkalom. A francia gólgyáros Trezegól 11 találattal a párharc legeredményesebb gólszerzője.

Az ellenfél mestere Paolo Zanetti játékosként megfordult ugyan Torinóban, de a város másik csapatában játszott. A Reggiana U19-es csapata mellett kezdte szakvezetői karrierjét, aztán a Südtirol, az Ascoli és a Venezia gárdáin keresztül vezetett az útja mai csapatához. Megbízása a következő idény végéig szól, eddig 11 alkalommal vezényelte együttesét, akik ezeken 2-5-4-es eredménysort értek el. Kedvenc felállása a 4-3-3. A Juventus és Allegri ellen is csupán egyszer bizonyíthatott, egy tavalyi Venezia-Juventus 1:1 alkalmával. 

A Bianconeri mestere ezzel szemben már 10 esetben is szembe szállt a mai ellenféllel, és 9 győzelem mellett egyszer kapitulált, a tavalyi bajnokság hazai meccsén 0:1 arányban. Egy hasonló eredmény a jelen kiírásban nem csak a szurkolóknak okozna komoly fejfájást. 

Néhány név akikre figyelni kell, ha pályára kerülnek, Emmanuel Ekong, Mattia Destro, Marko Pjaca, Nedim Bajrami, és Razvan Marin. Bennük van meg leginkább az a képesség, hogy kellemetlen perceket szerezzenek a hazai kapu előtt. Jean-Daniel Akpa Akpro is közéjük tartozna, de ő sérült, illetve aki ma különösen szeretne bizonyítani, az Koni De Winter aki az Öreg Hölgy kölcsönjátékosaként focizik a kék-fehérek soraiban, és akivel kapcsolatban itt olvashattok pár gondolatot

És ha már szóba kerültek a sérültek, akkor a Juve a mai meccsen a következő spílereket kell nélkülözze: Paul Pogba, Federico Chiesa, Marley Aké, Angel Di María, Mattia De Sciglio és Kaio Jorge. Az Empoli soraiból a már említett Jean-Daniel Akpa Akpro mellett Alberto Grassi, Adrian Ismajli, Lorenzo Tonelli és a szlovén Lovro Štubljar fog hiányozni.