Allegri: "Folytonosságot kell vinnünk eredményeinkbe"

allegri_pre_empoli_juve.jpgA Torino elleni aratott bajnoki sikert követően a Juventus holnap este az Empoli csapatát fogadja a Serie A 11. játéknapján, mely meccset az ellenfél kiléte, valamint a csapat előtt álló nehéz találkozók miatt szinte kötelezően meg kellene nyernie a Bianconerinek, ám az elmúlt hetek tapasztalatainak alapján a Zebrák természetesen most sem készülődhetnek teljes nyugalomban a megmérettetésre. Az összecsapás előtt a gárda mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, melynek keretein belül szót ejtett a várható kezdőről, a keret hangulatáról, illetve Federico Chiesa és Paul Pogba küszöbön álló visszatéréséről is. 

"A torinói derbin megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyszerű csapattal szemben, ez pedig még többet ér annak fényében, hogy a Torino ellen sosem vívunk könnyű meccseket. Ahhoz, hogy a múlt heti sikernek valóban legyen jelentősége, természetesen most is nyernünk kell, s ezért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni holnap este" – jelentette ki General Max. 

"Néhány játékos helyzetét ki kell értékelnem, mivel egyesek nagyon sok időt töltöttek a pályán az elmúlt időszakban. A mai edzést követően tisztább elképzeléseim lesznek, azonban csapatunk mentális tekintetben sokkal előrébb jár, mint egy hete, mivel a győzelem nagy lökést adott nekünk, emellett pedig a kellő higgadtsággal és a megfelelő szellemiséggel is felruházott bennünket. Egy gárda hangulata mindig az eredményektől függ: minél többször nyerünk, annál jobb kedvünk van, ezért pedig mindent meg kell tennünk a sikerért, még akkor is, ha egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk az Empolival szemben. 

Dušan Vlahović góljától függetlenül is az egyik legjobb meccsét játszotta a Toro ellen, mióta nálunk szerepel. Moise Kean ugyancsak remekül teljesített az összecsapáson, ráadásul róla azt is elmondhatjuk, hogy minden nap fejlődik, hogy egyre jobb fizikai állapotba kerül, s hogy mindig a csapat rendelkezésére áll. Ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célokat, mindenkinek alá kell vetnie magát a közös érdekeknek, a Granata elleni találkozó után pedig úgy tűnt, hogy a keret tagjai egytől-egyig hajlandóak erre, ezért pedig most meg kell vernünk az Empolit, hogy folytonosságot adjunk a múlt heti diadalnak. 

Federico Chiesa és Paul Pogba holnap még nem futhatnak ki a gyepre, mivel az olasz mindössze két edzést végzett a csapattal közösen, a francia pedig csak a tréning egyes részeiben vett részt az együttes munkájában. Azok a pletykák, melyek szerint a szóban forgó két játékos már az Empoli ellen is bevetésre kész lesz, teljességgel alaptalanok voltak, bár tudom, hogy a fantázia és a kreativitás nagy erénynek számít az újságírói szakmában. Szombaton rendezünk majd egy barátságos meccset Federico számára, aki egyébként nagy fejlődésen ment keresztül, mivel így jobban felmérhetjük, hogy mennyire bírja a terhelést, míg Paul július 23. óta nem vett részt komolyabb edzéseken, ezért pedig időt kell adnunk neki. Nem szabad kapkodnunk, mivel teljes őrültség lenne egyetlen meccs miatt veszélybe sodornunk az utóbbi hónapok munkáját. 

Weston McKennie egymás után tizenegy meccset játszott, s hasznos tagja csapatunknak, mivel sokat fut, és nagy mezőnymunkát végez. Juan Cuadrado szintén több mérkőzésen lépett pályára, ezért pedig fel kell mérnem, hogy McKennie, Adrien Rabiot, Manuel Locatelli, vagy Leandro Paredes kerül-e majd be a szélsők mellé a kezdőbe. Holnap, valamint kedden is jelentős kihívással fogunk szembenézni, azonban egyelőre csak az Empoli elleni összecsapással törődünk, mivel ellenfelünk egy igen technikás, gyors, illetve fizikailag erős alakulat, akikhez a győzelem érdekében fel kell nőnünk erőnléti szinten. Több hibát már nem engedhetünk meg magunknak, s bár értékeink hosszabb távon egészen biztosan ki fognak ütközni, ha nem viseltetünk kellő tisztelettel ellenfelünk iránt, a sors keze hamar elérhet bennünket. 

Leonardo Bonucci nagy elégedettséget vált ki belőlem, mivel egy markáns személyiséggel rendelkező játékost tisztelhetünk személyében, aki egyúttal csapatkapitányunk is. Mint minden más vezetőedzőnek, nekem is meg kell próbálnom elosztani a játékperceket az egyes labdarúgók között, ezért pedig őt sem küldöm minden meccsen pályára, ugyanakkor a legfontosabb meccseken általában az első perctől fogva a gyepen tartózkodik jelentősége és minőségi futballja miatt.

Egy húsz éves fiatalnak mások az erősségei, mint egy harmincöt esztendős veteránnak, ezért pedig arra kell törekednem, hogy beosszam Leo energiáját, hogy ő a legjobbkor kamatoztathassa az abból fakadó előnyöket. Szerencsésnek érzem magam, mivel hat kiváló védőt tudhatok az együttes keretében, akik több szerepkörben is bevethetőek. Bonucci teljes mértékben tisztában van a saját felelősségével, s attól függetlenül, hogy játszik-e, vagy sem, egyértelműen hozzáadott értéket képvisel az Öreg Hölgy számára. 

Fabio Miretti jobban érzi magát, mint az elmúlt hetekben elszenvedett sérülése utáni napokban. Azt, hogy nagy bizalmat fektettünk belé, az is alátámasztja, hogy a szezon kezdete óta számos meccsen adtunk lehetőséget neki, ugyanakkor vele kapcsolatban mindig meg kell jegyeznem, hogy középpályásunk gyakorlatilag nyaralás nélkül csatlakozott a kerethez a felkészülési időszakban, ennek pedig természetesen negatív következményei is voltak fizikai szempontból. Nicolò Fagioli és Matias Soulé szintén nagy fejlődésen mentek keresztül, ha pedig van rá lehetőség, mindenképpen megadom nekik a szükséges perceket, hiszen ők többé nem egyszerű reménységek, hanem a Juve első csapatának fontos tagjai" – összegzett Allegri.