Zakaria visszatérhet, Vlahovićért érdeklődnek?

zakaria_vlahovic.jpegAz olasz és a nemzetközi média az elmúlt nap folyamán érdekesebb hírekkel szolgált a Juventus átigazolási ügyleteit illetően, melyek közül a legfontosabb értesülések minden bizonnyal a klub kölcsönjátékosával, a Chelsea-nél szereplő, ám ott lehetőséget még nem kapó Denis Zakariával foglalkoztak, aki a jelek szerint akár már januárban is visszatérhet az Öreg Hölgy kötelékébe. 

A londoni Kékek nemrég kinevezett mestere, Graham Potter a minap egy sajtótájékoztató keretein belül beszélt arról, hogy bár alapvetően elégedett a svájci edzésmunkájával, mindeddig nem született döntést a középpályás jövőjéről, aki ennek nyomán továbbra is vár a neki jutó esélyre: "Még nem hoztunk döntést Zakariával kapcsolatban. Denis jó munkát végez az edzéseken, s készen áll arra, hogy segítse együttesünket, emiatt pedig semmiféle pletykát nem tudok megerősíteni az ő vonatkozásában. Középpályásunk fontos tagja a Chelsea keretének, emellett pedig rendkívül türelmes, s alázattal vár a lehetőségre" – fogalmazott a szakvezető.

A Chelsea ügyeiben jártas Nizaar Kinsella szerint a futballista, aki eddig egyetlen percet sem játszott a klubnál, januárban jó eséllyel vissza fog térni a Juventus kötelékébe, ennek érdében pedig ügynökei a héten is tárgyalásokat fognak folytatni Potterrel, valamint a klub elnökével, Todd Boehly-vel, akik értelemszerűen maguk sem ragaszkodnának a labdarúgó megtartásához. 

Florian Plettenberg mindeközben arról írt, hogy egyes híresztelések ellenére a Bayern München egyáltalán nem mutat érdeklődést a Juve klasszisa, Dušan Vlahović iránt, ugyanis a német alakulat túlzottan magasnak tartja a szerb center esetleges vételárát, miközben a klub szakmai vezetése nem is lát különösebb indokot arra, hogy még egy támadót hozzon az együtteshez, ebből kifolyólag pedig a Bőrnadrágosok részéről semmiképpen sem várhatunk lépéseket Vlahović tekintetében 2023 nyarán. 

Giovanni Albanese friss információi egy fiatal játékosról szóltak, hiszen az olasz újságíró úgy tudja, hogy a Bianconeri mindenképpen szeretné leigazolni a Mainz U19-es csapatának lengyel kiválóságát, a tizenhét esztendős Marcel Kalembát. A szakember szerint a futballista helyzete hasonló a Kenan Yıldız körüli nyári szituációhoz, mivel a tehetséges védekező középpályást szintén sok topklub figyeli (egyebek mellett a Barcelona is), miközben a vezetőség ugyancsak a Primavera-gárdában szerepeltetné őt a jelek szerint. 

A Corriere Torino végezetül egy érdekes hírt röppentett fel tegnapi számában, kijelentve, hogy a Juve a csapatrészt sújtó számos sérülés miatt szeretne egy középső védőt igazolni a januári átigazolási ablakban, mivel e poszt kissé érintetlen maradt a nyár folyamán, Leonardo Bonucci folyamatos egészségügyi gondjai pedig azonnali megoldást igényelnének. A lap szerint Federico Cherubini elsősorban három futballistában, jelesül Evan Ndickában, Benoît Badiashile-ben, illetve a Fiorentina sorait erősítő Igorban gondolkodna, az viszont kérdéses, hogy Max Allegri közülük melyik védőt preferálná.