Hírek a sérültekről

bremer_injury.jpgA Juventus oldala a tegnapi nap folyamán hivatalos közleményt adott ki a Torino elleni városi rangadón megsérülő Gleison Bremerrel kapcsolatban, az ebben szereplő hírek pedig nem tölthetik el örömmel a csapat szerelmeseit, ugyanis a Zebrák bejelentésének értelmében a brazil futballista bal combjának hajlítóizma alacsony fokú károsodást szenvedett, ami ahhoz vezet, hogy a védőnek ki kell hagynia az elkövetkezendő húsz nap mérkőzéseit, ekképp az Empoli és a Lecce elleni Serie A-, valamint a Benfica és a PSG elleni Bajnokok Ligája-meccseit is, s legkorábban az Inter elleni Derby d'Italián térhet majd vissza a pályára. 

Giovanni Albanese ezzel együtt arról írt, hogy Paul Pogba közelgő visszatérésére a PSG elleni, november 2-i torinói összecsapáson kerülhet sor, miközben a már hetek óta a csapattal együtt edző Federico Chiesa is jó úton jár afelé, hogy ismét kifuthasson a gyepre az Öreg Hölgy kötelékében. 

Az olasz szakember úgy tudja, hogy Pogba hamarosan a szeptemberben elvégzett műtétje utáni regeneráció harmadik fázisába lép, melynek első szakaszában medencés és edzőtermi edzéseket végzett, második periódusában pedig a pályán hajtott végre egyéni tréningeket. A harmadik fázis ebből kifolyólag a társakkal való ismételt közös munka lenne, Albanese szerint pedig az orvosok a napokban arról tájékoztatták a középpályást és Max Allegrit, hogy kisvártatva ennek ideje is bekövetkezhet. 

Federico Chiesa tekintetében a dátum még közelebbi lehet, ugyanis Albanese információinak alapján az olasz szélső a napokban maga közölte Allegrivel, hogy akár már a pénteki, Empoli elleni bajnokin is szívesen pályára lépne, azonban a mester egyelőre nem szeretné a mélyvízbe dobni a támadót, aki ezáltal először az U19-es gárda Cagliari elleni találkozóján próbálná visszaszerezni a meccsrutint, majd pedig egy barátságos összecsapáson is kifuthatna a gyepre. 

Az átigazolási hírekkel kapcsolatban nem sok újdonság történt a napokban, leszámítva, hogy Nicolò Fagioli ügynöke, Andrea D'Amico tegnap arról értekezett, hogy egyelőre nincs napirenden az olasz Öreg Hölgytől való távozása, akinek szereplése egyébként egyedül Allegri terveitől függ: "Korábban beszéltem a Juventus vezetőségével, ők pedig azt mondták nekem, hogy elégedettek Nicolò teljesítményével. Az, hogy képviseltem mikor léphet majd pályára, egyedül Max Allegritől függ. Fagioli a maga részéről minden nap keményen dolgozik, hogy készen álljon a bevetésre, mikor szükség lesz rá, ezért pedig egyáltalán nem foglalkozunk azzal, hogy mi történhet majd januárban, többek között azért sem, mert jelenleg csupán október közepét írjuk" – szögezte le a Calciomercato kérdésére.