Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_u19_maccabi_haifa_1.jpgA Juventus Next Gen a Lecco elleni, múlt heti kupasikert követően három alkalommal is pályára lépett az elmúlt napokban, mely mérkőzések közül elsőként a Piacenza Calcio otthonába látogatott el, s játszott 3-3-as döntetlent. Az október 9-én megrendezett találkozón az alábbi kezdővel szereplő Zebrák Alessandro Sersati révén kerültek előnybe a 40. percben (0-1), azonban a hazaiak a félidő után negyed óra leforgása alatt megfordították az állást Tarik Muharemović 59. percben vétett öngólja (1-1), valamint Claudio Morra 63. minutumban lőtt találata (1-2) által. 

A Juventus ezután összeszedte magát, s a 81. minutumban hatvan másodperc leforgása alatt ismét előnybe került Enzo Barrenechea (2-2), továbbá Samuel Iling (2-3) villanásainak köszönhetően, mely után azonban még mindig nem volt vége a fordulatoknak, elvégre a Piacenza Alessandro Cesarini révén a 90+4. percben még egy alkalommal bevette Giovanni Garofani kapuját, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt. 

Az elvesztegetett győzelmi lehetőséget október 12-én bánhatta igazán Massimo Brambilla alakulata, elvégre a a 3-5-2-es felállást választó srácok egy sima, 2-0-ás pofonba szaladtak bele a Vicenza vendégeként, ahol Franco Ferrari már a 25. percben előnyhöz juttatta az ellenfelet (1-0), majd ugyancsak ő a 69. percben le is zárta a meccset (2-0). 

A két botlást végül a Pro Sesto 3-0-ás torinói kiütésével feledtette az ezúttal 4-3-3-ban futballozó gárda a tegnap délutáni órákban, ahol egy eseménytelen első félidő végén a 40. percben a Genoától szerződtetett Michele Besaggio (1-0), majd a 43. minutumban Emanuele Pecorino (2-0) is beköszönt, míg a 75. percben Nicolò Curdig állította be a 3-0-ás végeredményt, melynek köszönhetően az Öreg Hölgy a Serie C tabellájának 13. helyéről várhatja a Lecco elleni, szerdai bajnokit. 

 juve_next_gen.jpg

Az U19-es gárda október 8-án a Sampdoriát fogadta a Primavera-bajnokságban, s aratott 3-1-es sikert a genovaiakkal szemben, 4-4-2-es hadrendben. A gólgyártást a török csodatini, Kenan Yıldız kezdte meg a 15. percben (1-0), Samuel Mbangula pedig az 52. minutumban folytatta a sort (2-0), míg végül Nicolò Turco vitte be a végső döfést az ellenfélnek (3-0), ami ekképp már csak szépíteni tudott Mihailo Ivanović 90+1. percben szerzett találata által (3-1). 

Ezt követően az UEFA Youth League-ben kellett pályára lépnie a Paolo Montero által vezényelt, 4-4-2-es formációban szereplő gárdának, a felnőttekkel ellentétben a zebracsikók pedig sikerrel vették a Maccabi Haifa elleni kihívást, elvégre idegenben is 3-1-es diadalt értek el az izraeliekkel szemben, hatalmas fordítást bemutatva, elvégre Yanai Ariel Distelfeld már az 5. minutumban előnyhöz juttatta a közel-keleti alakulatot (1-0), a Bianconerinek pedig nagyot kellett küzdenie ahhoz, hogy Lorenzo Anghelè 49. percben kivitelezett egyenlítése (1-1) után a győzelmet is megszerezze. Ez végül csak a ráadásban jött össze a fekete-fehéreknek Tommaso Mancini (90+2. perc, 1-2), illetve Dean Donny Huijsen büntetője (90+6. perc, 1-3) révén. 

Montero következő felállásban játszó legénysége tegnap délután már korántsem volt ennyire szerencsés, ugyanis idegenben sima, 4-2-es vereséget szenvedtek a Bolognától. A hazai fél már a 10. percben vezetést szerzett Tommaso Ebonénak köszönhetően (1-0), s bár innen két perc múlva Tommaso Mancini még egyenlíteni tudott (1-1), a henger gyorsan beindult, a Bologna pedig Niklas Pyyhtiä (18. perc, 2-1), Tommaso Corazza (33. perc, 3-1), valamint Wisdom Amey (37. perc, 4-1) által a földbe döngölték az Öreg Hölgyet, mely ezáltal csak szépíteni tudott Samuel Mbangula 56. percben lőtt találatával (4-2), s maradt a tabella 3. helyén a Frosinone és a Roma mögött.

A női csapat a héten mindössze egyszer, a tegnap délután folyamán volt látható, azonban ezt kiütéses győzelemmel tették különlegessé a 4-4-2-es hadrendet választó lányok, mivel 0-4-es diadalt értek el a Sampdoria otthonában. A gólokat Amanda Nildén (40. perc, 1-0, illetve 77. perc, 3-0), Barbara Bonansea (43. perc, 2-0), valamint Sofia Cantore szerezték (81. perc, 4-0), eredményüknek köszönhetően pedig feljöttek a bajnoki tabella negyedik helyére, ahol mindössze két pontos lemaradásban tanyáznak az éllovas Inter mögött.