Vlahović és Danilo nyilatkozatai a meccs után

vlahovic_vs_toro.jpgVárosi derbit nyert a Juventus szombaton kora este, a fekete-fehér alakulat 1-0-s győzelmet aratott a Torino felett. A Zebráknak volt mit javítani, hiszen a szezon korántsem alakult eddig az elvárásoknak megfelelően, a keddi Maccabi Haifa elleni vereséggel pedig a szezon eddigi mélypontját is sikerült elérni. A mérkőzés egyetlen találatát Dušan Vlahović szerezte, aki a mérkőzést követően a DAZN munkatársainak válaszolt a riporteri kérdésekre. A szerb támadó kiemelte, hogy a Juventus sosem adja fel, és egységesnek kell maradni, hogy a csapat folytatni tudja a megkezdett utat.

DAZN: Fontos volt ma egy más hozzáállással nyerni.

Dušan Vlahović: Pontosan, tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, hiszen egy derbiről beszélünk, illetve a Torino egy kemény csapat, továbbá az ő otthonukban játszottunk, ahol a szurkolók hatalmas támogatást szoktak adni. Kétséget kizáróan fontos volt nekünk a győzelem útjára visszatérni, ezt kell folytatnunk, és egységesnek kell maradnunk.

D: Messze vagytok a tabella tetejétől, még hisztek benne?

DV: Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, mind tudjuk a Juventus céljait, a Juventus sosem adja fel, szóval, ahogy említettem, mérkőzésről mérkőzésre haladunk.

D: Követitek az edzőt?

DV: Mondjuk úgy, hogy ezek banális kérdések, természetes, hogy követjük az edzőt. Mindannyiunknak van rossz periódusa, ma megtettük, amit meg kellett tennünk a győzelemért, elértük a célunkat, és hasonlóképpen kell folytatunk.

D: Egy vezér hozzáállásával rendelkezel. Való igaz, hogy a nehéz időszakok alatt növekszünk.

DV: Én is így gondolom, a nehéz helyzetekből tanulunk többet. Ahogy mindig is mondtam, elérhetővé teszem magam a csapat számára, néha jól játszok, néha nem, de az biztos, hogy mindig 100%-ot nyújtok, remélem sikerül így folytatni. Alapvető fontosságú, hogy nyertünk ma.

D: A közönség soraiban helyet foglalt Szerbia szövetségi kapitánya is, aki másfajta erőt ad neked.

DV: Igen, beszéltünk két-három napja, tudtam, hogy a stadionban lesz. Tartozom neki egy vacsorával.

danilo_vs_toro.jpgA szerb centert követően a csapat brazil védője, Danilo is az újságírók rendelkezésére állt, az általa adott hosszabb nyilatkozatban pedig leszögezte, hogy a pletykákkal ellentétben egyáltalán nem húzódnak törésvonalak a csapaton belül, emellett pedig méltatta Max Allegri irányelveit is. 

"A meccs előtt azt mondtam a csapatnak, hogy ne féljenek segítséget kérni egyes helyzetekben, mivel néha mindenki rászorul arra, hogy kisegítsék őt. Ha például nálam van a labda, akkor engem kell támogatni abban, hogy szabadon passzolhassak, míg ha éppen más birtokolja a játékszert, akkor nagyon szoros emberfogással, és a területek pontos lefedésével kell jó helyzetbe hoznunk társainkat.

Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy ne a múlton rágódjunk, s hogy csak az adott pillanat lebegjen szemünk előtt, ami segít nekünk abban, hogy lélektani szempontból mindvégig meccsben maradjunk, elvégre ez rendkívül fontos kell, hogy legyen" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"Bárki hibázhat, azonban fontos, hogy ezt követően azonnal arra gondoljunk, hogy mi vár ránk, s hogy mi fog következni a továbbiakban, mivel senki nem lesz ott melletted, hogy meghallgassa a panaszaidat. Ma este nagyon jól teljesítettünk ebből a szempontból, s ha még el is rontottunk néhány dolgot, akkor is valódi áldozatkészséget és csapatszellemet mutattunk, ami számomra mindennél többet ér. 

Nagy felelősségünk van, ugyanis egy futballistának az egyes meccseken belül folyamatosan döntéseket kell hoznia, nem egy esetben pedig másképp kell cselekednünk ahhoz képest, amit a mester kér tőlünk, mivel az ellenfelek túl nagy nyomást gyakorolnak ránk. Ahhoz, hogy ezt végrehajtsuk, nagy felelősségtudattal kell bírnunk. Ma este jól játszottunk, ám tudjuk, hogy csak egy kis lépést tettünk azon az úton, melynek végére el szeretnénk juttatni a Juventust. Ami ma történt, annak vége, most pedig már kizárólag a jövő péntekre szabad gondolnunk. 

A csapatszintű ölelés, melyet a meccs végén ejtettünk meg, megmutatta, hogy a sajtóban terjedő pletykáknak semmi valóságalapja nem volt. A mester hozott egy döntést a Maccabi elleni meccs után, mert úgy gondolta, hogy így lesz a legjobb az együttesnek, s mivel ő a vezetőnk, nekünk, az alatta játszó labdarúgóknak végre kell hajtanunk utasításait, elvégre ez a helyes cselekedet a Juventusra nézve. Nem voltak köztünk nézeteltérések, mivel a vezetőedző döntött, mi pedig elfogadtuk ezt, s csendben dolgoztunk az elmúlt két napban, miközben sok energiát fordítottunk mentalitásunk megerősítésére. Azok a pletykák, melyek arról szóltak, hogy elleneztük az edzőtábort, egész egyszerűen nem igazak" – értékelt Danilo.