Allegri: "Ma megmutattuk, hogy valódi csapat vagyunk"

maxi_toro_juve.jpgA Juventus Dušan Vlahović kései góljának köszönhetően két nyeretlen meccs után a Derby della Molén szenvedős, azonban összességében nem érdemtelen győzelmet aratott a városi rivális Torino ellen ma este, mely meccset követően a csapat mestere, Massimiliano Allegri is kifejtette véleményét a látottakról, s értékelésében elmondta, hogy elégedett a játékosok mai teljesítményével, ugyanis fiai végre valóban egységesen futballoztak, 

"Ma este a srácok megmutatták, hogy valódi csapatot alkotnak. Boldog vagyok az eredmény miatt, mivel végre sikerült megszereznünk a szezon első idegenbeli győzelmét. Nagyon sajnálom a múltban történteket, azonban néha akaratlanul is szembesülnünk kell olyan dolgokkal, melyek felettünk állnak, s amik ellen semmit sem tehetünk. Ma megtettük az első lépést a gödörből való kimászás felé, együttesünk pedig jól reagált a felmerülő nehézségekre, ugyanis rendezetten futballoztak, az esetek többségében pedig okosan járatták a labdát is" – jelentette ki a DAZN kérdésére. 

"Ma jól kellett teljesítenünk, én pedig éppen ezért nagyon örülök az eredménynek. A találkozó során szinte mindvégig nyugodt lehettem, ugyanis a srácok a kellő komolysággal álltak hozzá a meccshez. Néhány helyzetet persze jobban is kihasználhattunk volna, ugyanakkor tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk, a jövőben pedig dolgozni fogunk a hiányosságok kijavításán. 

Amikor a csatárok fölénybe kerülnek a védőkkel szemben, minden figyelmünket rájuk kell összpontosítanunk, ma pedig kiválóan oldottuk meg ezt a feladatot, ugyanis védőink hihetetlenül jól és koncentráltan teljesítettek. Moise Kean jól játszott, s megérdemelte volna, hogy gólt szerezzen, Arkadiusz Milik és Leandro Paredes nagyszerűen szálltak be, ennek alapján pedig joggal gondolhatjuk azt, hogy ez még csak a kezdete annak az útnak, mely az elmúlt héten sajnálatos módon megszakadt az általunk elszenvedett, rendkívül fájó pontvesztésekkel. 

A meccs elején jól boldogultunk a rövid passzokkal, ezt követően azonban arra kértem a csapatot, hogy próbáljanak meg hosszabb indításokkal játszani, ami eleinte okozott némi nehézséget. A legfontosabb az, hogy kiváló hozzáállást képviseltünk, amire szükségünk is volt, mivel mindannyian tudtuk, hogy egy nagyon kemény Toróval fogunk szembenézni. Minél több párharcot nyersz meg, annál több mérkőzésről vonulhatsz le győztesen, ez az alapvetés pedig ma is beigazolódott. 

Az általunk alkalmazott háromfős védelem remekül funkcionált, még Gleison Bremer kényszerű lecserélését, s Leonardo Bonucci beállását követően is. Fontos volt, hogy védőink kellő agresszivitást képviseljenek, különben azt kockáztattuk volna, hogy az ellenfél játékosai túlságosan közel kerülnek büntetőterületünkhöz, azonban szerencsére mindig sikerült időben reagálnunk, s néhány megingást leszámítva kordában tartani a támadásokat. 

Sokat beszélgetek Dušan Vlahovićcsal, aki gólját leszámítva is fantasztikus meccset játszott technikai szempontból, főként az előző két összecsapáshoz képest. Személyében továbbra is egy mindössze huszonkét éves srácot tisztelhetünk, akinek még sokat kell fejlődnie, akárcsak a csapat többi tagjának, hiszen mint tudjuk, a fejlődés nagysága és ideje nem függ az életkortól, vagy a tapasztalatok mértékétől. Támadónkat mindössze azért cseréltem le, mert fennállt a veszélye annak, hogy a Toro védői az utolsó percekben rajta akarják majd levezetni a felgyülemlett feszültséget, egyébként semmi más oka nem volt az erre irányuló döntésnek. 

A mai győzelem azt jelenti, hogy edzőtáborunk véget ért, s mondtam is a keretnek, hogy nyugodtan menjenek haza, öleljék magukhoz feleségüket, gyermekeiket, vagy szeretteiket, hiszen megdolgoztak a sikerért, és megérdemlik, hogy az elmúlt napok felkavaró és sűrű eseményeit követően pihenjenek egy kicsit a további megmérettetések előtt" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: