Drasztikus lépésekre készül a vezetőség

agnelli_mondjon_le.jpgAz ismert olasz újságírónő, Fabiana Della Valle tegnap publikált cikke szerint a Juventus vezetősége a Maccabi Haifa elleni vereséget követően végre rászánta magát arra, hogy drasztikus lépéseket tegyen a klub helyzetének javításáért, ennek nyomán pedig Andrea Agnelli kijelentette a keret előtt, hogy a játékosoknak mostantól fogva mindent meg kell tenniük a siker érdekében, ugyanis a vezetőség teljesítményük alapján értékeli majd őket: azokat a labdarúgókat, akik nem szolgálják elhivatottan az együttest, akár már januárban is átadólistára tehetik, még az ezzel járó pénzveszteség ellenére is. 

A szakember híreinek alapján a klub ezért egyelőre minden, szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalást felfüggesztett, hogy ezzel is motiválja a keret labdarúgóit, akik közül néhányan egyébként Romeo Agresti állításának alapján a legkevésbé sem lelkesednek a Max Allegri által elrendelt edzőtábor iránt, ez pedig ugyancsak megmutatja, hogy mély árkok húzódnak az alakulat futballistái között, s hogy nem minden játékos szeretné magát alávetni a Juventus érdekeinek. 

Della Valle forrásai úgy tudják, hogy Agnelli még sosem volt annyira csalódott és dühös elnökségének ideje alatt, mint most, ugyanis a sportvezető fenti bejelentésével gyakorlatilag nyíltan megfenyegette a játékosokat, szavai után pedig még azt is elmondta az érintetteknek, hogy mostantól nincs hibalehetőség az Öreg Hölgynél, hiszen Allegri, valamint a futballisták jövője az elkövetkezendő nyolc összecsapás kimenetelén múlik majd. 

Az újságírónő értesüléseinek fényében kijelenthető, hogy Agnelli alapvetően abban bízik, hogy az edzőtábor során a szakadék ellenére sikerül begyógyítani, vagy legalábbis elfedni a mester és a játékosok egymáson ejtett sebeit, mivel a fejesek immár valóban azonnali eredményeket akarnak látni a pályán, s nem kívánják meghallgatni a tréner eddig hangoztatott kifogásait. A hírek alapján az illetékesek biztosak benne, hogy a várhatóan bekövetkező BL-kiesés ellenére a szezon még mindig megmenthető, s hogy a Juve képes lehet bejutni a bajnokság négy legjobb csapata közé, ehhez azonban rendkívül kemény munkára, s valódi áldozatvállalásra lesz szükség minden érintettől. 

A tegnap este folyamán a csapat ultrái mindeközben éles üzeneteket tartalmazó molinókat feszítettek ki az Allianz Stadium elé, melyben egyebek mellett a vezetőség lemondását, valamint a Torino elleni szombati derbi megnyerését követelték, egyaránt hibáztatva a keretet, valamint magát Andrea Agnellit a kialakult helyzet miatt: "Nem Allegrinek kell lemondania! Akik a mester ellen vannak, nem érdemlik meg, hogy ezt a mezt viseljék! Agnellinek távoznia kell! A derbi számunkra az életet jelenti, zsoldosok: nyerjétek meg ezt a kibaszott meccset!" – állt a feliratokon.