Chiellini: "A Juvét csak az öltözőben lehet megmenteni"

chiellini_la.jpgA Juve legendája és egykori csapatkapitánya, az alakulatot nyáron elhagyó Giorgio Chiellini a minap hosszabb értékelést adott a klub helyzetéről az olasz médiának, ennek keretein belül pedig egyetértését fejezte ki az Andrea Agnelli által elmondottakkal, miközben kijelentette, hogy nagyon rossz érzés így látni az Öreg Hölgyet, azonban neki, és a drukkereknek is tudnia kell, hogy egyáltalán nem könnyű felépíteni egy olyan sikeres korszakot, mint ami a Bianconeri elmúlt évtizedét jellemezte. 

"Szenvedek, amiért így kell látnom a Juventust, ám ez természetes egy magamfajta egyénnél, aki ennyi éven keresztül kész lett volna szívét-lelkét adni ezért a csapatért. Sajnálom, hogy a Bianconerinek ilyen problémákkal kell küzdenie, azonban tudom, hogy Agnelli elnök úr mindig is vállalta a felelősséget az eredmények miatt, s éppen ezért tetszettek annyira gondolatai, mivel teljesen igaza van abban, hogy nem lehet egyetlen személyt bűnbakká tenni a mostani, s a szezon kezdete óta kialakulóban lévő állapotok miatt" – szögezte le a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Nem gondoltam volna, hogy valaha is így kell majd látnom a klubot, a jelenlegi helyzetet pedig talán csak a 2010-ben történtekhez tudnám hasonlítani, az akkori nehézségeken ugyanakkor gyorsan sikerült túljutnunk Antonio Conte vezérletével. A jelenlegi Juventus, ezzel a játékkal biztosan nem érdemli meg, hogy pontokat szerezzen az egyes megmérettetéseken.

Egy játékosnak könnyű dolga van akkor, mikor jól megy a csapatnak, ám most nehéz lenne megtalálni azokat az egyéniségeket, akik képesek lennének kihúzni a gárdát a csávából. Cristiano Ronaldót, Paulo Dybalát, vagy Carlos Tévezt sokkal könnyebb pótolni, mint azt a komplett, mostanra történelminek nevezhető együttest, ami egykor a Juve alapját adta. Sokan azt mondják, hogy egy ilyen alakulat felépítéséhez pusztán időre lenne szükség, viszont a mai világban éppen abból van nekünk a legkevesebb. 

Úgy látom, hogy Leo Bonucci és Danilo személyében leginkább két kulcsszereplő vállal felelősséget a folytonosan rossz eredményekért, s a legkevésbé sem irigylem őket, mivel rendkívül nehéz lehet egy ekkora változásokon áteső együttes tagjait magad mellé állítani. Természetesen senkinek sem egyszerű alkalmazkodni az Öreg Hölgyhöz, s meggyőződésem szerint sokaknak ez a mai napig nem sikerült, éppen ezért pedig nagyon remélem, hogy a mostani edzőtábor segít majd a játékosoknak a nehézségek áthidalásában, az ellentétek feloldásában, illetve abban, hogy újra megtalálják önmagukat és a csapategységet. 

Bíztam benne, hogy a Juve képes lesz kihasználni a Milan elleni rangadóval járó lehetőséget, azonban a futballisták még az első nehézségekre is képtelenek voltak megfelelő módon reagálni, ahonnan egyenes út vezetett a mostani helyzethez. A Bianconeri borzasztóan játszott azon a találkozón, ennek nyomán pedig úgy vélem, hogy mostanra feleslegessé váltak a pályán való, javulásért tett próbálkozások. Ezt a gárdát csak és kizárólag az öltözőben lehetne megmenteni, így tehát nagyon erősen bízom benne, hogy a fent említett módszerek beválnak, s hogy az edzőtábor egy új kezdetet fog jelenteni a Zebrák számára" – összegzett Chiellini.