Allegri: "Nem gondolok a lemondásra"

max_allegri_maccabi.jpgA Juventus a Bajnokok Ligája 4. játéknapján hatalmas meglepetésre 2-0-ás vereséget szenvedett a szinte végig sokkal jobban játszó Maccabi Haifa ellen, mellyel két fordulóval a csoportkör vége előtt gyakorlatilag elkönyvelhetővé vált, hogy a csapat nem fog továbbjutni az egyenes kieséses szakaszba. A meccset követően a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri csalódottan állt az olasz média kamerái elé, nyilatkozatában pedig elsősorban azt emelte ki, hogy semmiképpen sem fog lemondani a vezetőedzői posztról, valamint, hogy az alakulat holnaptól edzőtáborba vonul a Torino elleni, szombati rangadóig. 

"Ma este nehéz lenne bármit megmagyarázni. A ma este a csend ideje kell, hogy legyen: csendben kell maradnunk, csendben, gondolatainkba mélyedve kell hazamennünk, holnaptól pedig ugyanilyen csendben, leszegett fejjel kell folytatnunk a munkát, ám sokkal keményebben és eltökéltebben, mint eddig, hiszen csak ezen az úton haladva kerülhetünk ki abból a helyzetből, amibe sodortuk magunkat" – szögezte le a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A Derby della Mole idejéig mindannyian a Continassa edzőközpontjában fogunk maradni, ugyanis véleményem szerint tartozunk ennyivel a kialakult helyzet miatt, s ez a minimum, amit megtehetünk a klubért és a szurkolókért. Gondjaink természetesen nem egyéni problémák, s nem is oldhatóak meg egyről a kettőre, viszont tiszta sor, hogy az elmúlt időszakban túlzottan sok hibák követtünk el, ezért pedig vállalnunk kell a felelősséget. 

Nem számítok arra, hogy az edzőtábor alapjában változtatja majd meg a dolgokat, azonban ismét meg kell tanulnunk egységesen, csapatként futballozni, mivel jelenleg szinte kizárólagosan az egyéni érdekeket tartjuk szem előtt, s ezekre fektetjük a hangsúlyt. Három napunk van arra, hogy felkészüljünk a derbire, ezt pedig kizárólag csapatként tehetjük meg. 

Andrea Agnelli elnök úrnak teljes mértékben igaza van, mivel a mai első félidő minden bizonnyal a Juventus történelmének egyik legrosszabb negyvenöt perceként marad majd meg az emberek emlékezetében. Attól a perctől fogja, hogy elindulunk haza, Torinóba, bele kell fognunk az új alapokra helyezett munkába, elvégre a legkevésbé sem helyes, hogy hétről-hétre ilyen és ehhez hasonló teljesítményeket teszünk le az asztalra. 

Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy benyújtsam lemondásomat, mivel a jelenlegi helyzet egy hatalmas kihívást jelent számomra, s mint tudjuk, egy kihívás akkor jó igazán, ha valóban nehéz feladat elé állítja az embert. Úgy vélem, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül meg kell értetnünk a keret tagjaival is, akiknek ezt követően egységesen, a szükséges bátorsággal felszerelkezve kell kijönniük ebből a helyzetből" – zárta gondolatait az olasz szakvezető.