Rabiot: "Nem gondolok a szerződéshosszabbításra"

rabiot_pre_maccabi_juve.jpgA Juventus holnap esti, Maccabi Haifa elleni meccsét megelőzően a csapat mesterének számító Max Allegri mellett az ilyenkor megszokott módon a keret egyik játékosa is részt vett a nemzetközi média előtt megtartott sajtótájékoztatón, a társak választása pedig azúttal az izraeli gárda elleni odavágón duplázó Adrien Rabiot-ra esett, aki egyebek mellett beszélt a szerződéshosszabbítással kapcsolatos kérdésekről, a tréner személyiségéről, szerepéről, valamint a Zebrák fejlődési lehetőségeiről is. 

"Az egész csapat azt szeretné, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, hogy meccseket nyerjünk, s hogy életben tartsuk a továbbjutással kapcsolatos reményeinket, ezért pedig mindannyian a győzelemért fogunk pályára lépni holnap este. Egy-egy siker természetesen nem oldja meg minden egyes gondunkat, amit a Milan elleni bajnokin is jól láthattunk, azonban ahogy senki más se, úgy én sem tudom, hogy mi a baj a Juventusszal, hiszen ha tisztában lennénk ezzel, minden sokkal könnyebben mehetne..." – szögezte le a francia középpályás. 

"Mindenképpen megoldást kell találnunk gondjainkra, mégpedig együttes erővel, hiszen alapvetően jó csapatot alkotunk, társaim pedig remekül kijönnek egymással és velem is. Az edzéseken mindig eredményes munkát végzünk, s éppen ezért nem értem, hogy az ott mutatottakat miért nem tudjuk átültetni a gyakorlatba az éles meccseken, viszont ha nagyobb erővel törekszünk erre, talán sikerül megfordítanunk a mostani tendenciát. 

Úgy érzem, hogy fontos vagyok a Juventus számára, azonban ez minden egyes labdarúgóval így van a klubnál, hiszen egytől-egyig pótolhatatlan elemei vagyunk a Bianconerinek. Jelenleg nagyon jól érzem magam, mivel jól megy a játék, s erőnléti szempontból is remekül vagyok, ebből fakadóan pedig megpróbálok együttesem húzóemberévé válni a mérkőzéseken, s mindig 100%-os teljesítményt nyújtani, hogy ezzel is segítsem az Öreg Hölgyet az eredményes szereplésben. 

Jelenleg nem gondolok szerződésem esetleges meghosszabbítására, elvégre egyelőre más dolgok jelentik a prioritást számomra. Arra szeretnék fókuszálni, hogy eredményesen dolgozzak a pályán, illetve azon kívül, s hogy jó produkcióm által segítsek csapatomnak, ha pedig túljutunk a mostani nehéz időszakon, minden bizonnyal lesz módunk arra, hogy a folytatásról töprengjünk. Sokat beszélek Max Allegrivel, s bár ezek a diskurzusok elsősorban edzésprogramunkról szólnak, más témákról is szó esik közöttünk, melyek azonban magánjellegűek, így nem szeretném részletezni őket. 

A Juve kerete sokat változott az elmúlt években, mivel korábban több tapasztaltabb játékos szerepelt nálunk, mint most, ugyanakkor csapatunk megfiatalításának ellenére még mindig minőségi labdarúgók alkotják együttesünket, ami természetesen így van a középpálya esetében is. Úgy vélem, hogy jó alakulatot tudhatunk magunkénak, azonban nem vitatom, hogy talán kevesebb rutinnal rendelkezünk, mint mikor négy évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy itt folytatom pályafutásomat. 

Egyelőre nem szeretnék a világbajnoksággal foglalkozni, elvégre november közepéig még számos meccset kell megvívnom az Öreg Hölgy szerelésében, melyeken egytől-egyig meg kell próbálunk jól teljesíteni és győzelmet aratni. Megítélésem szerint csapattársaim hasonlóan gondolkodnak, mint én, s bár igaz, hogy nehéz nem gondolni a közelgő tornára, a következő hónapban még minden erőnkkel a Juventusra kell összpontosítanunk.

Massimiliano Allegri egy igen karakán edző, aki a pályán kívül is képes kézben tartani és vezényelni csapatunkat. Ennek a képességnek, mint tudjuk, nem sok szakember van birtokában, ami miatt úgy gondolom, hogy Max minden tekintetben egy kiváló, teljes értékű trénernek számít, akiért mindannyian hálásak lehetünk" – zárta gondolatait Rabiot.