Nedvěd: "Egy ifjú Ibrát látok Vlahovićban"

pavel_nedved_pre_milan.jpgA Juventus és a Milan tegnap esti találkozója előtt a torinóiak alelnöke, Pavel Nedvěd is az olasz média rendelkezésére állt, s egy hosszabb interjú keretében szót ejtett a keret értékeiről, a múlt esetleges hibáiról, a Rossonerivel való hasonlóságokról, valamint arról is, hogy miért emlékezteti őt Dušan Vlahović a fiatal Zlatan Ibrahimovićra. 

"A futballban általában nem hagynak időt a dolgok kiforrására, emiatt pedig egy csapatnak nagyon nehéz összeszednie magát, ha rosszul kezdi a szezont, ahogy az idén velünk is történt. Jelen pillanatban igen szorult helyzetben vagyunk, mivel egyelőre az eddig elhullajtott pontok visszaszerzésével kell törődnünk, ami miatt a mai találkozó is sokkal fontosabb nekünk, mint a Milannak, hiszen három pontos lemaradásban vagyunk a címvédővel szemben" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"Látva a Milan keretét, a Rossoneri labdarúgói közül egyértelműen Rafael Leãót tartom a legmeghatározóbbnak, aki rendkívül fontos alkotóeleme ennek az együttesnek, ezt pedig azt is alátámasztja, hogy a tavalyi, Scudetto-győztes évben őt választották a liga legjobb játékosának. A Juve egyértelműen rendelkezik olyan futballistákkal, akik egy napon olyan kiváló és fontos szereplői lehetnek a bajnokságnak, mint ő, ugyanis a nálunk szereplő srácok közül többen is jó úton járnak ennek eléréséhez. 

Egy efféle értékelésben természetesen mindig felmerül Dušan Vlahović neve, aki egyike az általunk legnagyobbra tartott labdarúgóknak. Mint ahogy az a Juve játékosaival általában lenni szokott, támadónk rengeteg kritikát kap a sajtó részéről, ha rosszabbul teljesít, viszont nem feledhetjük el, hogy egy 2000-ben született, huszonkét éves fiatalról beszélünk, ebből kifolyólag pedig várni kell arra, hogy Dušan kellőképpen beérjen. A magam részéről egy ifjú Ibrát látok csatárunkban, ugyanis mikor Zlatan 2004-ben hozzánk került, még korántsem volt mai önmaga, Vlahović pedig hasonló pályaívet futhat majd be, mint a svéd klasszis, akire már csak fizikum szempontjából is erősen emlékeztet. 

Úgy vélem, hogy Milik rendkívül sokat segíthet Dušannak a fejlődésben, mivel a szerb Arek személyében egy nagy tapasztalattal bíró társat kapott maga mellé, akivel ráadásul remekül kiegészítik egymást, mivel míg a lengyel inkább az előretörésekben jeleskedik, addig Vlahović szeret a mélységből indulni. Milik leigazolásakor bíztunk benne, hogy ő lesz a megfelelő pár a támadósorban ifjú reménységünk számára, eddig pedig maximálisan beváltotta a szerződtetéséhez fűzött reményeket. 

Az átigazolási piacon sosincs könnyű dolgunk, azonban az elmúlt hetekben számos téren végeztünk mélyreható elemzéseket általános tevékenységünkről, felmérve, hogy a nyár során vajon a megfelelő játékosokat hoztuk-e Max Allegri csapatába. A nehézségek ellenére jelenleg még mindig egy olyan pillanatban vagyunk, ahol képesek lehetünk felállni a földről, majd végül jó idényt futni. Tagadhatatlan, hogy egyelőre nem azt az együttest látjuk a pályán, amit augusztusban elképzeltünk, viszont ez nem csak a szakmai munka miatt alakult így, mivel a sérülések, s az erőnléti gondok legalább ekkora szerepet játszottak a mostani állapotok megteremtődésében. 

A szezon eddigi részében egy olyan alakulatot láttam, mely nem igazán felel meg a Juventus történelmi hagyományainak, mivel kontráink igen gyengék, játékunk pedig alapjában véve nehézkes, miközben a harc iránti vágyunk, s mentalitásunk sem az igazi. Ha a Bianconerinél nem állnak fenn ezek a tényezők, a csapat nem is fog meccseket nyerni, így az elmúlt hetekben gyakorlatilag ennek levét ittuk meg. Most nincs idő arra, hogy a múlt baklövésein siránkozzunk, mivel még mindig van lehetőségünk feljavulni és visszatérni a győztes útra. Egy idénnyel csak annak végeztével számolhatunk el igazságosan, ekkor pedig majd mérlegelni fogjuk, hogy mit rontottunk el" – zárta szavait a cseh klublegenda.