Zambrotta: "Allegri meg fog birkózni a nehézségekkel"

zambrotta.jpgA Juventus ikonja, a később az AC Milan együttesében is megforduló Gianluca Zambrotta a minap hosszabb interjút adott az olasz sportsajtónak, ennek keretében pedig az egykori kiváló olasz szélső védő górcső alá vette a Bianconeri, valamint a Diavoli helyzetét is, szót ejtve az Öreg Hölgy mostani válságáról, s Massimiliano Allegri edzésmódszereiről is. 

"Hogy mi jut eszembe a Juventusnál töltött éveimről? Elsőként talán az 1999/2000-es szezon, bár bizonyára nem ez a legszerencsésebb emlékem a torinói időkről, hiszen ez volt az az idény, mikor a bajnokság utolsó fordulójában sikerült elbuknunk a Scudettót Perugiában... Ennek ellenére talán ez az évad maradt meg bennem a legélesebben, mivel az volt az első szezonom egy olyan nagyszerű csapatban, mint a Juve. Ezen felül természetesen ott vannak elmémben a 2002-ben végül Udinében elhódított bajnoki cím képei is, hiszen az egy elképesztően erős érzelmekkel járó este volt egy olyan fiatal számára, aki két évvel korábban még a Bariban szerepelt" – szögezte le a Tuttosport kérdésére. 

"A 2011-ben megnyert Scudetto mindeddig az utolsó előtti bajnoki cím az AC Milan történelmében, ezért pedig egy fantasztikus emlék számomra, de a legjobb pillanatok között emlegetném az Inter ellen megszerzett Supercoppa-serleget érő pekingi meccset is. A Rossoneri eddig nem okozott csalódást a Serie A-ban, mivel annak ellenére, hogy nem vezetik a bajnokságot, s hárompontos lemaradásban vannak a Napolitól és az Atalantától, jelen helyzetükben elég egy rossz lépés az éllovasoktól, s máris az első helyen találhatják magukat. Eltekintve a csapat legutóbbi BL-meccsétől, melyet talán jobb is lenne örökre elfelejteni, az eddigiekben egy remek együttest láttam, főleg azzal együtt, hogy a Milannak rengeteg sérült kiválóságát kell nélkülöznie. 

A Juventus helyzete alapvetően más, mivel a Bianconeri sokat küszködött a Bologna és a Maccabi Haifa legyőzését megelőzően, s nagyon, nagyon rosszul kezdte a mostani évadot. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy Max Allegri megérdemli a bizalmat, mivel az általa kiválasztott, s a klub által leigazolt játékosok sérüléseik miatt mindeddig nem tudtak megfelelő produkciót nyújtani az Öreg Hölgy szerelésében, ami miatt egyelőre mindenképpen várnék a mester által mutatott teljesítmény megítélésével. 

A Maccabi ellen tökéletesen láthattuk, hogy Ángel Di María jelenléte mekkora pluszt jelent az alakulatnak, az argentin szélső azonban eddig csak nagyon kevés alkalommal lehetett a pályán, miközben Paul Pogba és Federico Chiesa is sérültek. Úgy vélem, hogy a francia és az olasz visszatérése után reálisabb képet fogunk kapni arról, hogy mennyit ér a jelenlegi Juventus, s arról, hogy Allegri pozitív, vagy negatív mérlegű munkát végzett-e az eddigiekben. 

Tudom, hogy Max milyen sok tapasztalattal és milyen remek kvalitásokkal bír, ebből fakadóan pedig az Öreg Hölgy is nagyobb eredmények elérésére hivatott. Ne felejtsük el, hogy a mester korábban számos trófeát szerzett a Juventusszal, a múltat pedig mindig figyelembe kell vennünk egy-egy tréner értékelésénél. Max rendkívül nagy tudással rendelkezik a meccsek menedzselését, továbbá a játékosok irányítását illetően, amit korábban én magam is megtapasztalhattam, ezért pedig úgy gondolom, hogy a mostani nehézségekkel is meg fog birkózni a körülmények javulását követően" – összegzett Zambrotta.