Allegri: "Nehéz lenne bármit is mondani"

allegri_vs_milan.jpgA Juventus a Serie A kilencedik fordulójában a bajnoki címvédő AC Milan otthonába látogatott annak reményében, hogy a Rossoneri esetleges legyőzésével közelebb férkőzhetne az éllovas együttesekhez a tabellán, azonban az Öreg Hölgy Fikayo Tomori és Brahim Díaz védelmi hibákkal tarkított góljai által 2-0-ás vereséget szenvedett történelmi ellenlábasától a San Siróban. A mérkőzés után természetesen a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, melynek keretében elemzés alá vonta a kudarchoz vezető okokat és tényezőket, ezen felül pedig arról is beszélt, hogy nem volt reális elvárás a csapattal szemben, hogy az előző két meccsen minden gondjukat megoldják egy ilyen nehéz időszak közepette. 

"Nincs sok mondanivalóm a ma este látottakkal kapcsolatban, mivel jelenleg nehéz lenne bármit is mondani. Összegzésként annyit állapíthatunk meg, hogy két, egymást követő győzelem után ismét elbuktunk, holott alapvetően jól kezdtük a találkozót, az első 20-25 percben pedig remekül játszottunk, ennek ellenére viszont egy ponton túl nem tudtunk több helyzetet kialakítani, miközben túlzottan sok technikai hibát vétettünk, melyeknek árát busásan megfizettük a későbbiekben" – jelentette ki a szakvezető a DAZN kérdésére. 

"Nem tudom, hogy mi okozza a gondot, mivel nem fektetünk irreálisan nagy hangsúlyt a támadásokra, miközben nem is védekezünk túlzottan, vagy passzolunk állandóan hátrafele. Azokat a helyzeteket, melyek ma kimaradtak, egy magára valamit adó csapat nem hagyhatja ki, s elfogadhatatlan, hogy mégsem tudtunk előnyhöz jutni a szóban forgó szituációkból. Azt hittem, hogy magunk mögött hagytunk egy rossz időszakot, ám ma este ismét visszatértünk régi szokásainkhoz, s egyúttal régi hibáinkhoz is. 

Jelenleg egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel az első meccseken sok pontot hullajtottunk az olyan kis- és középcsapatokkal szemben, mint a Monza, a Sampdoria, vagy a Salernitana. A maihoz hasonló, közvetlen összecsapásokra kifogástalan mentális állapotban kellene felkészülnünk, azonban a Milan ellen mégsem tudtunk ebben a szellemiségben játszani. Az első félidőben gólt kaptunk egy nagy technikai hibát követően, a második játékrészben pedig ugyanezt játszottuk el egy kissé más helyzetben. Ennek következtében a srácok összeomlottak, amiért nem is tudnám különösebben okolni őket. 

Most az a legfontosabb, hogy megőrizzük hidegvérünket és nyugalmunkat, hogy legyen erőnk az újrakezdéshez, melyet legközelebb a Maccabi Haifa elleni keddi meccsen tehetünk majd meg, ahol egyértelműen a győzelemért kell pályára lépnünk. A válogatott szünet előtt nem voltunk olyan könnyű helyzetben, hogy képesek lettünk volna minden problémánkat orvosolni két, elsősorban az önbizalom újjáépítésére szolgáló találkozó által. Fontos lett volna, hogy ma jó eredményt érjünk el a Milan ellen, azonban nem voltunk kellően bátrak és agresszívak, pedig ahhoz, hogy a jövőben jobban szerepelhessünk, magunk mögött kellene hagynunk félelmeinket, különben aligha szerezzük meg a jobb teljesítményhez szükséges egyensúlyt. 

Nem arról van szó, hogy hátrafelé passzolgattunk, konstruktív akciók felépítése nélkül, hanem inkább arról, hogy csapatunk túlzottan hátul helyezkedett a pályán, ezzel pedig magukra húztuk a Milant. A visszavonulás révén a Rossoneri voltaképpen gondtalanul törhetett előre, s azonnal ránk támadhatott, anélkül, hogy bármit is tehettünk volna megállításuk érdekében. Ha az ellenfél nem gyakorolt volna ránk ekkora nyomást, melyet egyébként saját hibáink miatt alakíthattak ki, sokkal több lehetőségünk nyílt volna a labda feljátszására, amit ekképp viszont nem tudtunk kivitelezni. A jövőben ebben is fejlődnünk és javulnunk kell a már ismert gondok semlegesítése mellett" – összegzett General Max. 

A mérkőzés összefoglalója: