Nedvěd: "Allegri maradása sosem volt kérdés"

allegri_nedved_1.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd a Maccabi Haifa elleni, tegnap este megrendezett BL-csoportmeccs előtt hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melynek keretein belül arról beszélt, hogy a csapatnak mindenképpen jobban kell teljesítenie a novemberi vb-szünetig, hiszen a vezetőség sem elégedett az eredmények miatt, ugyanakkor állítása szerint sosem volt kérdés, hogy a klub megerősíti Max Allegri pozícióját, akiben a jelek szerint még mindig töretlen a fejesek bizalma. 

"A vezetőség, a mester, az edzői stáb, valamint a játékoskeret minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahol lennünk kéne, s hogy olyan meccseket játsszunk, amik méltóak a Juventushoz, s melyek lehetővé teszik, hogy talpra álljunk a bajnokságban, valamint hogy továbbjussunk a BL-ben. Jelen pillanatban ez a két dolog számít legfőbb célunknak, erről mindenkit biztosíthatok" – jelentette ki a cseh legenda a Sky Sport Italia kamerái előtt.  

"Az, hogy csapatunk edzője Max Allegri marad, egyetlen percig sem jelentett kérdést számunkra. A Bologna elleni meccs nagyon fontos volt önbizalmunk helyreállításának szempontjából, azonban alelnökként nem vagyok abban a pozícióban, hogy teljes rálátással bírjak a futballisták kondíciójára, így tehát erről valószínűleg akkor szerzünk majd információkat, ha látjuk, hogy az Öreg Hölgy miként teljesít a pályán. Alapvetően bizakodó vagyok, mivel láttam, hogy a válogatottaktól visszatérő játékosok milyen jó hozzáállással vesznek részt a tréningeken, majd futnak ki a gyepre. Ez a mentalitás véleményem szerint már a Bologna ellen is szembetűnő volt, ám meglátjuk, hogy a lelkesedés meddig tart ki, s pontosan mire lesz elég. 

Ángel Di María, Arkadiusz Milik, valamint Dušan Vlahović remek triót alkotnak, egy ilyen hármas pedig minden tekintetben egy évtizedek óta élő örökség folytatását jelenti, elvégre klubunk a múltban hasonló színvonalú támadósorral rendelkezett Alessandro Del Piero, David Trezeguet, illetve Zlatan Ibrahimović jelenléte által. Természetesen az utóbbi játékosok rendkívül magas szintet képviseltek, ami miatt a mostani állapotokat nagyon nehéz lenne összehasonlítani az akkori helyzettel, viszont az megkérdőjelezhetetlen, hogy csatáraink folyamatosan fejlődnek. Jó érzés látni, hogy a mester újabban már egymás mellett szerepelteti az egymáshoz tökéletesen passzoló Miliket és Vlahovićot, hiszen Dušan korábban sokszor magára maradt a pályán, Arekkel azonban kiváló módon erősítik a másik pozitív tulajdonságait. 

Elképzelhető, hogy ha sérültjeink visszatérnek, kreatívabban fogunk futballozni, például úgy, ahogy a Napoli is tette az Ajax ellen, mely teljesítményhez ezúton is szeretnék gratulálni a remekül játszó Partenopeinek. Természetesen számos ötlettel rendelkezünk, Paul Pogba és Federico Chiesa közelgő visszatérése pedig mindenképpen bizakodásra adhat okot, mivel két olyan labdarúgóról beszélünk, akik előszeretettel segítik a csapat akcióit, ezért pedig ebből a szempontból egyértelműen optimista és magabiztos vagyok a jövővel kapcsolatban" – zárta gondolatmenetét Nedvěd.