Szczęsny: "Le fogjuk dolgozni a hátrányunkat"

tek_pre_juve_maccabi.pngA Juventus ma este a Maccabi Haifa elleni hazai meccsel folytatja BL-menetelését, s nem is lehet kérdés, hogy az Öreg Hölgynek mindenképpen győzelmet kell aratnia az izraeli gárda ellen ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit, valamint, hogy megőrizze megmaradt presztízsét a sorozat idei kiírásában. Az összecsapás előtt a Zebrák mestere, Max Allegri mellett a csapat kapusa, a sérüléséből nemrég visszatérő Wojciech Szczęsny is megtette a maga nyilatkozatát az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón, ebben pedig a találkozó fontossága mellett beszélt poszttársa, Mattia Perin remek produkciójáról, valamint a továbbjutásra mutatkozó esélyekről is. 

"Csapatunknak most hasonló hozzáállást kell mutatnia, mint a Bologna elleni hétvégi meccsen. Alapvetően nyugodtnak érezzük magunkat, s tisztában vagyunk a kialakult helyzet súlyosságával, többek között azért, mert tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája egy rendkívül nehéz sorozat. Az előttünk álló két fordulóban a Maccabi Haifa együttesével fogunk találkozni, ezen találkozókon pedig mindenképpen hat pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a továbbjutásért léphessünk pályára a Benfica otthonában" – jelentette ki a lengyel hálóőr. 

"Mattia Perin egy jó barátom, akit nagyon szeretek, s aki az elmúlt hónapokban bebizonyította, hogy egy nehéz időszakot követően is létezik visszatérés a labdarúgók számára, remek produkciójával pedig kiemelkedett a Juve labdarúgói közül. Perin egy nagyszerű kapus, emiatt pedig nem vagyok meglepődve azon, hogy ilyen magas színvonalon teljesített, mivel mikor szükség volt rá, eddig is képes volt ilyen kiemelkedően védeni. 

Azt, hogy ilyen rosszul kezdtük a szezont, számos szempont befolyásolta. Az, hogy ilyen sok meghatározó játékosunk esett ki, természetesen nem segített nekünk, azonban ezzel együtt is egyértelmű, hogy sokkal jobbá kell válnunk. Most, hogy néhány alapemberünk visszatért, újabb lehetőségek fognak megnyílni előttünk, miközben a győzelmek által önbecsülésünket is növelhetjük majd. Az elkövetkezendő másfél hónapban számos fontos meccset kell megvívunk, ha pedig ezeken jó eredményeket érnénk el, végre visszakapaszkodhatnánk a legjobbak közé az idény féltávjánál. 

Együttesünk készen áll a visszatérésre, s arra, hogy nagy lelkesedéssel nézzen szembe az előtte álló kihívásokkal. Úgy vélem, hogy alapvetően mindenkinek saját magát kell ösztönöznie, attól függetlenül, hogy ebben kell-e neki külső segítség, vagy sem. Egyelőre nincs szükségünk csapatpszichológusra a rosszabb eredmények miatt, mivel ezt a munkát mesterünk is tökéletesen elvégzi, aki rendkívül sokszor terhel bennünket, ami megítélésem szerint sokat fog majd számítani a jövőben. 

 

Nem tudom, hogy a kispadról jobban látom-e, hogy mik a csapat gondjai, mivel én inkább a pályán szeretnék tartózkodni. Mint említettem, voltak olyan tényezők, melyek nagy hatással voltak a szezonkezdetre, ezek némelyike pedig még mindig fennáll, ami miatt sokkal jobbá kell válnunk. Az elmúlt hónapokban nem igazán álltam a Juve rendelkezésére, ami miatt haszontalannak éreztem magam, elsősorban azért, mert láttam, hogy együttesünk csak küszködik, én pedig nem tudtam segíteni a helyzeten, most viszont hatalmas lelkesedéssel tértem vissza, s boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. 

Az, hogy ne kapjunk gólokat, véleményem szerint alapvető fontosságú, emellett pedig egybevág az én személyes céljaimmal is. Ha kompaktak és rendezettek vagyunk hátul, akkor a támadások és a kontrák során is hatékonyabban leszünk. A Serie A idén rendkívül kiegyensúlyozottnak tűnik, mivel öt-hat olyan csapat is van, mely a Scudettóért harcolhat majd az idény során. Ezen gárdák között természetesen számos közvetlen rangadó kerül majd megrendezésre, nekünk egyelőre viszont a BL-re kell fókuszálnunk. A bajnokságban jelenleg hét pont a lemaradásunk az élen álló alakulatokhoz képest, viszont biztos vagyok benne, hogy idővel le fogjuk dolgozni ezt a hátrányt. 

Sok éve ismerem Arek Miliket, ami miatt tudom, hogy egy kivételes támadó, aki rengeteg góllal segíti csapatait. Meglepett, hogy érkezését követően egyből milyen hatással szolgált az Öreg Hölgynél, s hogy ilyen jól beilleszkedett az alakulatba, mivel minden egyes meccsen láthatjuk, hogy milyen hatékonyan fordul rá a kapura, vagy éppen működik együtt társaival. Úgy vélem, hogy még számos remek év állhat előtte a Juventusnál, s remélem, hogy még sokáig velünk fog maradni" – összegzett a Tek becenévre hallgató portás.