Allegri: "Nagy szerencsére volt szükségünk a sikerhez"

allegri_maccabi.jpgA Juventus a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában Adrien Rabiot duplájának, Dušan Vlahović találatának, valamint nem kis részben Ángel Di María három gólpasszának köszönhetően 3-1-es győzelmet aratott az izraeli Maccabi Haifa együttesével szemben, mely sikerrel életben tartotta továbbjutási reményeit az egyenes kieséses szakaszra nézve. A találkozó után a hazaiak mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, szavaiban pedig egyebek mellett kitért játékosainak produkciójára, a csapat előtt álló feladatokra, valamint az este látható, kissé ingadozó teljesítmény okaira és következményeire is. 

"A srácok nagyon dühösek voltak a meccs után, mivel tudták, hogy a találkozó vége előtt negyed órával kiengedtük kezeinkből az irányítást, ami miatt a győzelem is komoly veszélyben forgott. Az, hogy a lefújást követően néma csend uralkodott az öltözőben, mindent elmond a körülményekről, ennek alapján pedig nem túlzás kijelenteni, hogy ma esti sikerünkhöz egy jó adag szerencsére is nagy szükségünk volt" – szögezte le az olasz szakember a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A jövőben több támadást kell vezényelnünk az ellenfél térfelén, s általánosságban véve is sokkal bátrabban kell fellépnünk az egyes találkozókon. Dušan Vlahović ma este nagyon jól teljesített technikai szinten, azonban több gólt is lőhetett volna, mivel az, hogy négy jelentős helyzetből mindössze egyszer tudta bevenni a Maccabi kapuját, nem igazán számít jó aránynak. Támadónknak emellett gyorsabban kellene járatnia a labdát, s folytonosságot kellene vinnie produkciójába is, mivel ha képes lesz ennek megtételére, akkor valóban különbséget tud majd jelenteni meccseinken. 

Ángel Di María egy csodálatos játékos, aki nagyszerű a helyzetek befejezésében, s kiváló passzokat ad. Személyében egy rendkívüli labdarúgót hoztunk a kerethez a nyáron, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az argentin még ennyi idősen, veterán futballistaként is megállja a helyét a legmagasabb szinten, nem is akárhogy. Adrien Rabiot hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, s sok tekintetben érettebb lett korábbi önmagához képest, amit mai góljai is alátámasztanak, mindazonáltal még mindig van hova fejlődnie, például az előremutató passzok tekintetében, amikből továbbra is kevés érkezik tőle a társakhoz. 

A 2-0-ás eredmény beállítását követően túlságosan nagy mértékben hagyatkoztunk Di María képességeire, s hagytuk, hogy az argentin azt tehesse, amiben a legjobb, miközben együttesünk többi tagja kissé elkényelmesedett. A srácok a meccs után azonnal megértették, hogy ezt többé nem szabad elkövetniük. A következő fordulóban meg kell próbálnunk idegenben is legyőzni a Maccabit, ezután pedig meglátjuk, hogy mire megyünk a Benficával Lisszabonban, ennek fényében tehát azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a csoportkörből való továbbjutásról a PSG elleni hazai találkozó fog dönteni" – összegzett Allegri.