Alex Sandro: "Győzelmünket az alázatnak és a csapatjátéknak köszönhetjük"

sandro.jpgAlex Sandro a Bologna ellen megnyert találkozót követően a DAZN riportereinek adott interjút, melynek során kiemelte a csapategységben rejlő erő jelentőségét, illetve az alázat szükségességét is. Szavait magyarra fordítva az alábbiakban közöljük.

Hogy érzed, tudtatok választ adni a kritikákra a ma esti mérkőzésen?

"A héten azzal a mentalitással dolgoztunk, hogy haza kell hoznunk a három pontot, úgy gondolom igazán alázatosan, és egy csapatként játszottunk. Úgy vélem, hogy ennek köszönhetően diadalmaskodtunk."

Kívülről úgy tűnt, abszolút  biztonságos a játékra törekszel, nem kockáztattál semmit, és túlzásba sem estél semmilyen tekintetben. Egy ekkora arányú győzelem igen fontos ahhoz, hogy meglegyen az a magabiztosság, ami egy erős csapatot jellemez.

"Igen, azt gondolom, hogy ebben a fázisban egyszerű dolgokat kell csinálnunk, nem csak nekem, hanem a csapattársaknak is. Megpróbáltuk, és sikerrel jártunk. Időnként egyértelmű, hogy kockáztatnunk kell, de tudatosnak kell lennünk abban, hogy amikor van erre szükség egy adott szituációban. Meg kell legyen az alap, és mindent meg kell tennünk azért, hogy hátul ne vállaljunk felesleges kockázatot, tudva azt, tudjuk, hogy csatáraink képesek lesznek gólt szerezni."

Te is gólt akartál szerezni, pedig Vlahović a hosszú oldalon várta a labdát.

"Olyan játékhelyzet volt, ahol nem lehetett bepasszolni azt a labdát, hiszen már 3-0-ra vezettünk, emiatt megpróbáltam én magam egy nagyszerű gólt rúgni (mosolyog, a szerk.)".

Hogy érzed magad az elöl lévő két csatárral?

"Amikor az ő kettősük szerepel előttünk, tudjuk, hogy csukott szemmel is arra a területre tudjuk tenni a labdát, ahol ők ketten várják a játékszert, és mivel nagyon erősek, megfogják oldani a helyzetet. Ráadásként olyan játékosokkal rendelkezünk a széleken, mint amilyen Cuadrado és Kostić, akik mindig képesek középre játszani a labdát, ahol rendre meg is találnak valakit. Szóval jó lehetőséget nyújt számukra, hogy egyszerre, egymás mellett szerepelhetnek elöl."

Melyik könnyebb szerinted? A Juvénak megnyerni a Scudettót, vagy Brazíliának a világbajnoki címet szerezni?

"Kinn vagyunk a VB-n, és jó esélyeink vannak a győzelemre mind a brazil válogatottal, mind pedig a Juventussal. Én személy szerint mindkettőben hiszek."

Megkönnyíti ez a győzelem, hogy Alex Sandro jövőre is felvehesse a Juve szerelését, vagy sem?

"Kifutó szerződésem van a Juventussal, de mindent megteszek annak érdekében, hogy a Juvénál maradjak."

Ezek szerint lesz hosszabbítás?

"Ez a Bianconeritől függ,  én nem ajánlhatok magamnak új szerződést (mosolyog, a szerk.)" zárta szavait a bal hátvéd.