Beharangozó - a Bologna elleni meccs

bologna.pngKét hét válogatott szünet után élettel teltek meg Európa stadionjai, többek között Olaszországban is újra megkezdték a csapatok a pontgyűjtést. Ami ennek az időszaknak a legfontosabb kérdése volt Torinó fekete-fehér felén, arra megkaptuk a választ, továbbra is Massimiliano Allegri a csapat edzőjének a neve. Az elmúlt két forduló tragikus eredményeinek tükrében kimondható, hogy lényegtelen, hogy miképp, de három pontot kell gyűjteni ma este, és reménykedni, hogy kapott olyan fejmosást a Mister, hogy az a fent említett élet végre az Allianz Stadium gyepén is szárba szökkenjen. A kezdés ezúttal 20:45-kor lesz, a televízióban a SPORT 1 közvetít, a sípot pedig Rosario Abisso fújja.

A dirigens a második fordulóban már vezényelt a Bianconerinek a Sampdoria elleni kilátástalan játékot hozó összecsapáson. Ezzel a döntetlennel sikerült a szuperül induló, három meccs, három győzelem statisztikát 3-1-1-re rontani, ráadásul a döntetlen és a vereség nem nehéz súlyú ellenfelekkel szemben alakult ki, hanem a Samp és a Benevento bizonyult túl nagy falatnak. A 36 éves palermói születésű játékvezető eddig 86 alkalommal vezetett az élvonalban, ebből a Bologna találkozóin tizenegyszer volt megtalálható. Teljesen kiegyenlített vele a piros-kékek mérlege, hiszen 4-4-3 a győzelem, döntetlen, vereség mutatójuk. Ezt a párosítást ma vezeti először. 

Az egyetemvárosiak edzője egy olasz futballszurkolók által meglehetősen jól ismert arc, Thiago Motta, aki játékosként játszott többek között a Barcelonában, az Atletico Madridban, az Interben és a PSG-ben is, részese volt az Inter triplázó csapatának is. Edzői karrierje a párizsiak U19-es csapatának a padján indult, aztán 10 meccs erejéig a Genoát dirigálta, a Spezia csapatánál már 40 találkozó jutott neki, és három hete a jelenlegi gárdáját irányítja, bemutatkozó mérkőzésén hazai pályán szenvedtek 1:0-ás vereséget az Empolitól. A Juventusszal szemben 3, Allegrivel szemben 2 vereség a mérlege. Siniša Mihajlović helyét vette át, akit a csapat gyenge eredményei miatt menesztettek. 

General Max ezzel szemben 21 alkalommal ült a mai ellenfél ellen a padon, és még veretlen. 16 győzelem mellett csupán 5 döntetlen a mérleg. Ha csak a torinói padon töltött meccseket nézzük, ott ugyanez az arány 9-2. Csapatai rendre képesek voltak 3 gólt rúgni, de előfordult már 5:1-es diadal is, igaz meglehetősen régen, még 2008-ban, a Cagliari trénereként. 

A mai ellenfél 6 szerzett pontjával eddig 16. a tabellán, legutóbbi 5 meccsük során kikaptak a Milantól, döntetlent értek el a Salernitana és a Spezia ellen, legyőzték a Fiorentinát,  továbbá a fent említett pofont is megkapták az Empoli ellenében. Torinóban a Juventus ellen összesen ötször tudtak nyerni 75 próbálkozásból. Értékük 140 millió euró, legértékesebb játékosuk Musa Barrow, aki jelenleg 15 millió eurót ér. 

A gambiai csatár ötször lépett pályára a bajnokságban, négyszer kezdőként, és egy gólt szerzett. Pedig próbálkozik becsülettel, hiszen 3,6 alkalommal lő átlagban kapura mérkőzésenként. Alig marad el a 40 érintéstől a mezőnyben, 76%-os pontossággal passzol, bár a jobb statisztikát saját térfélen éri el, mutatva azt, hogy mennyit jár hátra labdákért. A hosszú labdái, és a kereszt átadásai 40%-osak, úgyhogy nem ez a legnagyobb erénye. A cselekben, a megnyert párharcokban illetve a megnyert fejpárbajokban is elképesztően gyenge. Őt kellene a mára tervezett Bonucci-Bremer-Danilo hármasnak megállítania. 

A hiányzók listája továbbra is hosszú, Kaio Jorge, Federico Chiesa, Paul Pogba, Fabio Miretti sérültek, Di Maria eltiltott könyöklés miatt. A túloldalon egyedül Adama Soumaro nem áll rendelkezésre.