Allegri: "Még van idő javítani"

allegri_sass.JPGA válogatott mérkőzések miatti két hét szünet után újraindult a Serie A, és ennek keretein belül vasárnap hazai pályán megrendezésre kerül a Juventus - Bologna találkozó. A mérkőzést megelőzően, a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját az olasz média munkatársai előtt. Mint ismert, a Juventus jelenleg igencsak mélyrepülésben van, miután az eddigi két BL - mérkőzést, valamint a legutolsó, Monza elleni találkozóját is elvesztette, megrendítve ezzel a vezetőség Allegribe vetett bizalmát, azonban mindez nem eredményezte még az olasz szakember menesztését. Az Öreg Hölgy trénerének nyilatkozatát magyarra fordítva az alábbiakban tesszük közzé.

"Holnaptól új szezon kezdődik" - kezdte meg mondandóját Allegri a sajtótájékoztatón.

"Nem feledhetjük el, hogy az első hónap rosszul sikerült, hiszen a statisztikák nem hazudnak, kilenc meccset játszottunk, hármat elvesztettünk és négy döntetlent értünk el. Túl kell lépjünk a jelenlegi helyzeten."

"Holnap egy olyan Bologna ellen lépünk pályára, amely nem érdemelte meg az Empoli elleni vereséget. Kemény és szenvedélyes munkával meg kell próbáljuk visszavezetni a Juventust a győztes útra. Mindannyiunknak készen kell állnunk ennek érdekében. Vannak pillanatok, amikor jól mennek a dolgok, és vannak olyanok, amikor nem, de készen kell állnunk arra, hogy a visszatérjünk a régi kerékvágásba."

"Rengeteg időnk van javítani, mind a Serie A-ban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Szerencsére a futball mindig ad egy esélyt az újrakezdésre."

"Az elmúlt két hétben lehetőségünk volt átgondolni a dolgainkat, megérteni a problémákat, és megpróbáltunk megoldásokat találni. Társadalmunkban az a jellemző tendencia, hogy a problémákat keressük ahelyett, hogy a megoldásokra koncentrálnánk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy jobban kezeljük a váratlan eseményeket, mint például az a Salernitana vagy a Roma ellen történt."

"Nem ez az első nehéz időszak, amin keresztülmegyek, és az a fontos, hogy éhesek legyünk, keressünk olyan kihívást, amit teljesíteni tudunk."

A sajtó munkatársai kérdőrevonták a taktikust, amiért a Monza ellen legutóbb Leonardo Bonuccit kihagyta a csapatból.

"Csupán három meccset játszott, de fáradt volt, és inkább pihentettem őt. Ugyan ő a csapatkapitány, azonban nem feledhetjük, hogy Bonucci már harmincöt éves, és ehhez jön még, hogy három naponta játszunk mérkőzést. Ugyanez vonatkozik Danilóra és Juan Cuadradóra is, emiatt is nehéz egy állandó kezdő tizenegyet pályára küldeni ilyen menetrend mellett."

"A két hét edzés lehetővé tette számunkra, hogy Alex Sandro, Locatelli és Rabiot fizikailag és mentálisan is felépüljön, így készen állnak a játékra. Ami a többieket illeti, Federico Chiesa a jövő héttől készen áll majd arra, hogy egy kicsit többet dolgozzon a labdával. Pogba még nem kezdett el futni, úgyhogy meg kell néznünk, hogyan fejlődik, sok víz lefolymég a Dunán, mire ő is újra játszhat majd".

Di María eltiltása miatt Allegri egy 3-5-2-es felállással dolgozik,ahol is Arkadiusz Milik és Dušan Vlahović egymás mellett szerepelhet majd, miután a lengyel válogatott szintén visszatér eltiltásából.

"Képesek kiegészíteni és segíteni egymást, ezért megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőlük."

A szurkolók,valamint korábbi játékosok is csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy Manuel Locatelli nem kapott elég lehetőséget Allegri irányítása alatt.

"Locatelli tavaly rendkívüli szezont futott, ezúttal azonban nem a legjobban kezdett, ugyanakkor a nemzeti együttes miatti szünet hasznára vált. Hiszem, hogy a Juventus egyik jövőbeli pillére lesz, mind a pályán, mind a pályán kívül, hiszen kvalitásai erre predesztinálják."-zárta szavait a Mister.