Pastorello: "Arthurnak el kellett hagynia a Juvét"

arthur_pool.jpgA Juventustól a nyáron két szezon után kölcsönben távozó, jelenleg pedig a Liverpoolnál szereplő brazil középpályás, Arthur ügynöke, Federico Pastorello a minap rövidebb interjút adott az olasz médiának a játékos helyzetével kapcsolatban, melyben arról beszélt, hogy képviseltje nagyon kevés lehetőséget kapott az Öreg Hölgynél, ami miatt mindenképpen el kellett hagynia az alakulatot, ezen felül pedig szót ejtett a futballista sérüléseiről, illetve a formája visszanyerésének érdekében tett lépésekről is. 

"Arthur a tavalyi idényben rendkívül kevés lehetőséget kapott a Bianconerinél, egy régebb óta tervezett, súlyosabb sérülést megszüntető műtét okán pedig a nyári felkészülés egy részét is ki kellett hagynia, ebből kifolyólag pedig véleményem szerint a legkevésbé sem hibáztatható a jelenlegi helyzet miatt" – jelentette ki a Calciomercato munkatársának. 

"Ügyfelem egyáltalán nem szerepelt Massimiliano Allegri terveiben, ennek nyomán pedig nem edzhetett a keret többi tagjával sem, s végső soron el kellett hagynia a Juvét is. Ha figyelembe vesszük a körülményeket, teljesen normálisnak számít, hogy Arthur a mercato utolsó napján ilyen állapotban érkezett meg a Liverpoolhoz, s hogy most extra energiabefektetésre, s kétszer olyan kemény munkára van szüksége a megfelelő forma eléréséhez, mint csapattársainak. 

Anglia és Olaszország között óriási a különbség erőnléti szempontból, tehát a brazilnak már csak emiatt is idő kell ahhoz, hogy elérje a Vörösök többi labdarúgójának szintjét. Úgy vélem, hogy Arthur mostanra szinte teljesen felépült, s minden tekintetben Jürgen Klopp rendelkezésére áll, ekképp pedig nincs is kétségem afelől, hogy képviseltem remekül fog teljesíteni a Liverpool szerelésében" – fogalmazott Patorello. 

Fabrizio Romano hírei szerint Arthur jelenleg minden erejével azon van, hogy bemutatkozzon a tavalyi BL-döntős és Premier League-ezüstérmes alakulatnál, amire a jelek alapján bőven lesz még lehetőségre, mivel a transzferguru úgy tudja, hogy mostanra mindkét fél cáfolta azon értesüléseket, melyek a brazil januári visszatéréséről szóltak, ennek alapján pedig a játékos és kész maradni a Liverpoolnál, s kiharcolni helyét a kezdőcsapatban.